AKP 290 POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 310 56638
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný článok
4. Ohrevný článok grilu
5. Zadné osvetlenie
6. Okrúhly ohrevný článok (nevidno ho)
7. Ventilátor
8. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
9. Chladné dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre výber funkcie
2. Analógové hodiny
3. Ovládací gombík termostatu
4. Červená kontrolka termostatu
ANALÓGOVÉ HODINY
Analógové hodiny umožňujú:
1) Zobrazovat’ presný čas. Aby ste zmenili aktuálne nastavenie presného času, stlačte tlačidlo (B)
a otočte ho smerom vľavo, čím nastavíte presný čas.
2) Programovat’ začiatok prípravy jedla. Maximálny naprogramovateľný čas začiatku prípravy jedla je
12 hodín.
Programovanie doby prípravy jedla. Dĺžka prípravy jedla umožňuje nechat’ rúru v činnosti (pri akejkoľvek
funkcii) počas nastavenej doby, po uplynutí ktorej sa rúra automaticky vypne. Dobu prípravy jedla možno
naprogramovat’ na minimálne 5 minút a maximálne na 180 minút.
a) MANUÁLNE VARENIE
1) Otočte tlačidlo (B) smerom vľavo (bez stlačenia), kým sa v okienku nezobrazí symbol .
2) Stlačte tlačidlo (A) a otočte ho smerom vľavo, kým trojuholník (D) nebude v polohe hodiny, ktorú ukazujú hodiny
(ručička hodín). Pri dosiahnutí správnej polohy zaznie kliknutie.
3) Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želaný symbol. Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
4) Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo, na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená kontrolka termostatu.
5) Po ukončení prípravy jedla, keďže je v manuálnom režime, rúra sa NEVYPNE automaticky, ale musíte otočit’ ovládacie
gombíky termostatu a pre voľbu funkcií do polohy OFF (0 -•).
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Nádoba na odkvapkávanie: Rošt:
1
2
3
4
b) MANUÁLNE VARENIE S NAPROGRAMOVANÍM ČASU ZAČIATKU PRÍPRAVY JEDLA
1) Otočte tlačidlo (B) smerom vľavo (bez stlačenia), kým sa v okienku nezobrazí symbol .
2) Stlačte tlačidlo (A) a otočte ho smerom vľavo, kým sa trojuholník (D) na ciferníku nedostane do polohy hodiny, kedy
chcete, aby sa začala príprava jedla (napr. na obrázku: 11.30).
3) Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želaný symbol.
4) Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo, na želanú teplotu.
5) Po ukončení prípravy jedla, keďže je v manuálnom režime, rúra sa NEVYPNE automaticky, ale musíte otočit’
ovládacie gombíky termostatu a pre voľbu funkcií do polohy OFF (0 - •).
c) PROGRAMOVANÉ VARENIE S NAPROGRAMOVANÍM ČASU ZAČIATKU A DĹŽKY VARENIA
1) Otočte tlačidlo (B) smerom vľavo (bez stlačenia), až kým sa nezobrazí v okienku (C) doba prípravy jedla (5 - 180 min.).
2) Stlačte tlačidlo (A) a otočte ho smerom vľavo, kým sa trojuholník (D) na ciferníku nedostane do polohy hodiny, kedy
chcete, aby sa začala príprava jedla (príklad na obrázku: 11.30).
3) Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želaný symbol.
4) Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo, na želanú teplotu.
5) Po uplynutí nastavenej doby prípravy jedla zaznie zvukový signál a rúra sa vypne automaticky. Aby ste zrušili zvukové
znamenie, otočte tlačidlo (B) vľavo (bez stlačenia), kým sa v okienku nezobrazí symbol .
6) Po ukončení programovaného varenia, ak ho chcete predĺžit’, musíte postupovat’ podľa horeuvedených
pokynov alebo pokračovat’ v príprave jedla v manuálnom režime.
d) PROGRAMOVANÉ VARENIE S NAPROGRAMOVANÍM DĹŽKY DOBY VARENIA
1) Otočte tlačidlo (B) smerom vľavo (bez stlačenia), až kým sa nezobrazí v okienku (C) doba prípravy jedla (5 - 180 min.).
2) Stlačte tlačidlo (A) a otočte ho smerom vľavo, kým trojuholník (D) nebude v polohe hodiny, ktorú ukazujú hodiny
(ručička hodín). Pri dosiahnutí správnej polohy zaznie kliknutie.
3) Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želaný symbol. Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
4) Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo, na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená kontrolka termostatu.
5) Po uplynutí nastavenej doby prípravy jedla zaznie zvukový signál a rúra sa vypne automaticky. Aby ste zrušili zvukové
znamenie, otočte tlačidlo (B) vľavo (bez stlačenia), kým sa v okienku nezobrazí symbol .
Po ukončení programovaného varenia, ak ho chcete predĺžit’, musíte postupovat’ podľa horeuvedených pokynov
alebo pokračovat’ v príprave jedla v manuálnom režime
AKO ZAPNÚT’ RÚRU
• Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu. Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
• Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo, na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená kontrolka termostatu, ktorá
zhasne po dosiahnutí nastavenej teploty. Po ukončení prípravy jedla:
• Otočte ovládacie gombíky do polohy “0”.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia
Popis funkcie
0 VYPNUTÁ RÚRA -
OSVETLENIE
• Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
STATICKÁ
• Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
• Rúru predohrejte na želanú teplotu varenia a vložte potraviny do vnútra hneď po
zhasnutí červenej kontrolky termostatu.
• Odporúčame Vám používat’ druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
S VENTILÁTOROM
• Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
• Ak je to potrebné, odporúčame zmenit’ polohu jedál, aby boli jedlá uvarené
rovnomernejšie.
• Nie je nutné rúru predohriat’ (s výnimkou pizze a posúcha).
GRIL
• Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie
chleba.
• Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
• Počas varenia musia ostat’ dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej
polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat’.
• Odporúčame otočit’ potraviny počas prípravy.
TURBOGRIL
• Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
• Počas varenia musia ostat’ dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v
prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat’.
• Počas prípravy mäso obracajte.
ROZMRAZOVANIE
• Na rozmrazovanie potravín na izbovú teplotu.
• Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysušili.
TURBOVENTILÁTOR
• Na prípravu jedla na jednej úrovni (napr.: ovocie, torty, bábovky, zelenina, pizza,
hydina).
NÚTENÝ OBEH
TEPLÉHO VZDUCHU
• Na prípravu jedál, ktoré vyžadujú rovnakú teplotu v rúre, bez predohrevu, na jednej
alebo viacerých úrovniach (napr.: ryby, zelenina, koláč) bez prenosu vône z
jedného jedla na druhé
SPODNÝ OHREVNÝ
ČLÁNOK
• Na ukončenie pečenia ovocných alebo tvarohových tort, na zahustenie omáčky.
• Túto funkciu používajte počas posledných 10/15 minút prípravy jedál.