34
HT3100
SK
POUŽITIE
1. Najskôr umiestnite do prístroja batérie, ktoré nájdete oddelene (viď. Výmena
batérií). Teplomer sa automaticky zapne.
2. Pred použitím odstráňte silikónovú krytku a čidlo očistite navlhčenou handričkou.
Stlačte on / o tlačidlo, aby ste teplomer zapli.
3. Tlačidlom ° C / ° F si môžete prepínať medzi stupňami Celzia a Fahrenheita.
4. Koniec s čidlom zapichnite doprostred mäsa (v rúre, alebo na rúry panvici),
aby ste zmerali jeho teplotu. Teplota je správne nameraná v momente keď sa
prestanú hodnoty na display meniť. Zmeranie teploty zaberie zhruba 4 až max.
10 sekúnd.
5. Display prístroja má podsvietenie. Po zapnutí prístroja bude svetlo svietiť 7
sekúnd, než sa samo opäť vypne. Pre opätovné rozsvietenie je potreba prístroj
vypnúť a zapnúť, alebo dvakrát stlačiť tlačidlo pre zmenu stupňov.
6. Prístroj vypnete stlačením tlačidla on / o. Jedným stlačením sa prístroj okamžite
vypne.
Nižšie je spomínaná tabuľka s teplotami prípravy. Tieto teploty sú orientačné a len
odporúčané.
Mäso Very rare Medium rare Medium Well done
Hovädzie 40 °C 48 - 50 °C 55 - 60 °C 65 - 70 °C
Teľacie 40 °C 48 - 50 °C 55 - 60 °C 65 - 70 °C
Ovčie 50 °C 55 °C 65 °C 75 °C
Bravčové 50 °C 55 °C 65 °C 75 °C
Zverina 40 °C 48 - 50 °C 55 - 60 °C 65 - 70 °C
Holuby 40 °C 48 - 50 °C 55 - 60 °C 65 - 70 °C
Hydina
Kurča 65 - 70 °C
Moriak 65 - 70 °C
Bažant 65 - 70 °C