SK
5
AKO ČÍTAŤ TABUĽKU PRÍPRAVY JEDÁL
V tabuľke sú uvedené najvhodnejšie funkcie,
príslušenstvo a úroveň na prípravu rôznych typov
jedál. Čas prípravy jedla sa začína jeho vložením
do rúry, bez zarátania času predhrievania (keď sa
vyžaduje). Teploty a čas pečenia sú iba približné
a závisia od množstva jedla a typu použitého
príslušenstva. Na začiatku použite najnižšie
odporúčané hodnoty a ak jedlo nie je hotové,
hodnoty zvýšte. Používajte dodané príslušenstvo
a uprednostňujte tmavé kovové pekáče a plechy.
Okrem toho môžete použiť nádoby a príslušenstvo
z varného skla alebo kameniny, nezabudnite však, že
pečenie sa trochu predĺži.
ZÁKUSKY
- Jemné zákusky pečte pri funkcii tradičného pečenia
na jednej úrovni. Používajte kovové formy na pečenie
tmavej farby a vždy ich uložte na dodaný rošt.
- Používajte kovové formy na pečenie tmavej farby
a vždy ich uložte na dodaný rošt.
- Ak chcete zistiť, či je kysnutý koláč upečený, strčte
do stredu drevenú špajľu. Ak bude špajľa po vybratí
čistá, koláč je hotový.
- Ak používate pekáče s teflónovým povrchom, okraje
nevymasťujte maslom, pretože koláč nevyrastie okolo
okrajov rovnomerne.
Ak sa koláč počas pečenia „naduje“, nabudúce
nastavte nižšiu teplotu a prípadne znížte množstvo
pridaných tekutín v zmesi a miešajte ju opatrnejšie.
MÄSO
- Používajte pekáč alebo pyrexovú nádobu vhodnej
veľkosti pre kus mäsa, ktorý sa má piecť.
Pri pečení veľkých kusov prilejte do pekáča
trochu vývaru a počas pečenia mäso podlievajte.
Nezabúdajte, prosím, že počas pečenia sa bude
vytvárať para.
Po upečení nechajte mäso odstáť v rúre počas ďalších
10–15 minút alebo ho zabaľte do alobalu.
- Pri grilovaní kúskov mäsa si vyberte plátky rovnakej
hrúbky, aby sa prepiekli rovnako. Veľmi hrubé kusy si
vyžadujú dlhší čas prípravy. Aby sa predišlo spáleniu
povrchu mäsa, zvoľte nižšiu polohu v rúre, aby bolo
mäso ďalej od grilu. Po uplynutí dvoch tretín času
pečenia mäso obráťte. Pozorne otvorte dvere, pretože
môže uniknúť horúca para.
Na zachytávanie štiav odporúčame priamo pod rošt,
na ktorom je uložené jedlo, položiť odkvapkávaciu
nádobu, do ktorej nalejete 200 ml pitnej vody. Podľa
potreby dolievajte.
UŽITOČNÉ TIPY
Stiahnite si Návod na používanie a údržbu na
docs.indesit.eu, kde nájdete viac informácií
WWW