SK-17
Oddiel mrazničky
• Oddiel hlbokého zmrazenia vašej chladničky použite na skladovanie
zmrazeného jedla na dlhú dobu a na produkciu ľadu.
• Na získanie maximálnej kapacity oddielu mrazničky používajte
sklenené poličky iba v hornej a strednej časti. V dolnej časti použite
dolný kôš.
• Nedávajte jedlo, ktoré chcete nanovo zmraziť, vedľa už zmrazeného
jedla.
• Jedlo (mäso, mleté mäso, rybu, a pod.) by ste mali zmraziť rozdelením
na porcie tak, že sa budú dať skonzumovať naraz.
• Nezmrazujte opäť jedlo, ktoré už bolo rozmrazené. Môže to ohroziť
vaše zdravie, pretože môže spôsobiť problémy ako je otrava jedlom.
• Nedávajte horúce jedlo do oddielu hlbokého zmrazenia skôr, ako
vychladne. Spôsobili by ste zhnitie iného jedla, ktoré už bolo predtým
zmrazené v oddiele hlbokého zmrazenia.
• Keď kupujete zmrazené jedlo, uistite sa, že bolo zmrazené pri
vhodných podmienkach a že balenie nie je poškodené.
• Počas skladovania zmrazeného jedla treba dodržiavať podmienky
skladovania uvedené na balení. Ak nie je uvedené žiadne vysvetlenie,
jedlo treba skonzumovať v čo najkratšom možnom čase.
• Ak v balení mrazeného jedla bola vlhkosť a má zlý zápach, jedlo
asi nebolo skladované pri vhodných podmienkach a pokazilo sa.
Nekupujte tento typ jedál!
• Skladovacie doby mrazených potravín sa menia v závislosti od okolitej
teploty, častosti otvárania a zatvárania dverí, nastavení termostatu,
typov potravín a doby, ktorá uplynula od okamihu, keď ste potravinu
získali, do doby, kedy ste ju dali do mrazničky. Vždy dodržiavajte
pokyny na balení a nikdy nepresahujte označenú dobu skladovania.
• Majte na pamäti, že ak chcete otvoriť dvere mrazničky ihneď po ich
zatvorení, nebudú sa dať otvoriť ľahko. Je to celkom normálne! Po
dosiahnutí rovnováhy sa dvere budú dať jednoducho otvoriť.
Dôležitá poznámka:
• Keď sú mrazené potraviny rozmrazené, mali by ste ich tepelne upraviť
ako čerstvé potraviny. Pokiaľ ich neuvaríte po rozmrazení, NIKDY ich
nesmiete znovu zmraziť.
• Chuť niektorých korenín, ktoré sa nachádzajú vo varených jedlách
(aníz, bazalka, žerucha, ocot, rôzne korenie, zázvor, cesnak, cibuľa,
ROZLOŽENIE POTRAVÍN V SPOTREBIČI