SK
55
HYGIENA PRI MANIPULÁCII S POTRAVINAMI
1. Po zakúpení potravín odstráòte vetky druhy
papierových / kartónových nebo iných obalov, ktoré by
mohli prenies do chladnièky baktérie alebo neèistoty.
2. Chráòte potraviny (obzvlá tie, ktoré podliehajú
rýchlemu znehodnoteniu atie, ktoré vydávajú silný
zápach) tak, aby medzi nimi nedochádzalo ku
vzájomnému dotyku, èím sa vyhnete monosti prenosu
nákazy zárodkami / baktériami a taktie monosti
írenia nepríjemných zápachov vo vnútri chladnièky.
3. Ulote potraviny tak, aby sa vzduch mohol medzi nimi
volne pohybova
4. Udrujte vnútro chladnièky vèistom stave a venujte
pozornos tomu, aby ste naèistenie nepouívali
oxidaèné alebo abrazívne èistiace prostriedky.
5. Vyberte potraviny z chladnièky po uplynutí doby ich
trvanlivosti.
6. Zdôvodu zabezpeèenia správnej konzervácie, je potrebné
umiestni potraviny podliehajúce rýchlemu znehodnoteniu (
mäkké syry, surové ryby, mäso, atï...) do najchladnejích
èastí, to znamená, do priestoru nad nádobami na zeleninu,
kde je umiestnený ukazovate¾ teploty.
Optimálny spôsob pouitia mraznièky
Prostredníctvom otoèného gombíka REIMU
ÈINNOSTI MRAZNIÈKY (viï Popis) nastavte
poadovanú teplotu.
Nezmrazujte opä potraviny, ktoré sa rozmrazujú alebo
u sú rozmrazené; tieto potraviny je potrebné uvari a
následneskonzumova (do 24 hodín).
Èerstvé potraviny urèené nazmrazenie nesmú by
umiestnené spolu so zmrazenými potravinami; je potrebné
ich umiestni do horného oddelenia pre ZAMRAZENIE a
KONZERVÁCIU, kde teplota klesá pod -18 °C a kde je
zaruèená dobrá rýchlos zamrazenia.
Nevkladajte do mraznièky uzatvorené alebo hermeticky
utesnené sklenené f¾ae obsahujúce tekutiny. Mohlo by
dôjs kich roztrhnutiu.
Maximálne denné mnostvo potravín nazamrazenie je
uvedené na identifikaènom títku, umiestnenom v¾avej
dolnej èasti chladiaceho priestoru (napríklad: Kg/24h 4).
Zamrazenie (pri u zapnutej mraznièke):
- U malých mnostiev potravín, niích, ako je
mnostvo uvedené na identifikaènom títku, stlaète
tlaèidlo SUPER FREEZE (rýchle zamrazenie)
(charakterizované rozsvietením príslunej ltej
kontrolky), vlote dovnútra potraviny azatvorte dvierka.
Kvypnutí funkcie dôjde automaticky po uplynutí 24
hodín alebo po dosiahnutí optimálnej teploty
(charakterizovanej zhasnutím kontrolky);
- u ve¾kých mnostiev potravín, prevyujúcich
mnostvo uvedené na identifikaènom títku, drte
stlaèené tlaèidlo SUPER FREEZE (rýchle zamrazenie)
a do zahájenia blikania príslunej kontrolky. Po
uplynutí 24 hodín prestane kontrolka blika arozsvieti
sa stálym svetlom: Vlote dovnútra potraviny azatvorte
dvierka. Po uplynutí ïalích 24 hodín dôjde
kautomatickému vypnutiu uvedenej funkcie
(charakterizovanému zhasnutím kontrolky).
! Poèas zamrazovania potravín neotvárajte dvierka
mraznièky.
! Vprípade preruenia dodávky elektrického prúdu alebo pri
výskyte závady neotvárajte dvierka mraznièky: pouitím
uvedeného postupu je moné uchova mrazené a zamrazené
jedlá bez zmeny ich vlastností pribline 9-14 hodín.
Miska na ¾ad Ice
3
Skutoènos, e je umiestnená vo vrchnej èasti zásuviek
uloených vmraziacom priestore, zaisuje väèiu èistotu
(¾ad sa u nedostáva do styku s potravinami) a
ergonómiu (pri plnení nekvapká).
1. vytiahnite misku jej potlaèením smerom nahor.
Skontrolujte, èi je miska úplne prázdna a naplòte ju
vodou cez prísluný otvor.
2. Dbajte pritom, aby nedolo kprekroèeniu vyznaèenej
úrovne (MAX WATER LEVEL). Príli ve¾ké mnostvo
vody bráni uvo¾òovaniu kúskov ¾adu (keï sa tak stane,
vyèkajte na rozpustenie ¾adu a vyprázdnite misku).
3. Otoète misku o 90°: voda naplní formy na základe
princípu spojených nádob (viï obrázok).
4. Zatvorte otvor vieèkom zdotácie a ulote misku tak, e
najprv zasuniete jej hornú èas do prísluného uloenia a
následne ju necháte klesnú dolu.
5. Po vytvorení ¾adu (minimálna potrebná doba je 8 hodín)
udrite miskou o tvrdú plochu a namoète jej vonkajiu
èas, aby sa kúsky ¾adu oddelili; vyprázdnite ich otvorom.
WATER LEVEL
MAX
WATER LEVEL
MAX
WATER LEVEL
MAX