5019 610 56092
OBU C 00
POPIS SPOTREBIČA
SK
1. Ovládací panel
1.1.
Ovládací gombík pre voľbu funkcií
1.2.
Elektronický programátor
1.3.
Ovládací gombík termostatu
1.4.
Ovládacie gombíky na ovládanie varnej dosky
1.5.
Žltá kontrolka činnosti varnej dosky
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný článok
4. Ohrevný článok grilu, ktorý možno znížit'
5. Zadné osvetlenie
6. Okrúhly ohrevný článok (nevidno ho)
7. Ventilátor
8. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
9. Chladné dvierka rúry
a Ovládací gombík prednej ľavej varnej zóny 0 1 ...10 . *
b Ovládací gombík zadnej ľavej varnej zóny 0 1 ...10 . *
c Ovládací gombík zadnej pravej varnej zóny 0 1 ...10 . *
d Ovládací gombík prednej pravej varnej zóny 0 1 ...10 . *
* Ovládacie gombíky varnej dosky nie sú vzájomne zameniteľné. Po čistení alebo zásahu pracovníka servisu
ich vrát'te na pôvodné miesta.
PRÍSLUŠENSTVO:
Plech na pečenie zákuskov, Bočné katalytické panely, Rošt, Nádoba na odkvapkávanie
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
• Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu.
Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
• Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo, na želanú teplotu.
Po ukončení prípravy jedla:
• Otočte ovládacie gombíky do polohy
“0”
.
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 Vypnutá rúra -
OSVETLENIE
• Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
STATICKÁ
• Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
• Rúru predohrejte na želanú teplotu a vložte potraviny do vnútra ihneď potom, ako
zhasne červená kontrolka termostatu.
• Odporúčame Vám používat' druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
S VENTILÁTOROM
• Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
• Ak je to potrebné, odporúčame zmenit' polohu jedál, aby boli jedlá uvarené
rovnomernejšie.
• Nie je potrebné predohrievat' rúru (s výnimkou prípravy pizze a posúchov).
GRIL
• Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie chleba.
• Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
• Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej
polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
• Odporúčame otočit' potraviny počas prípravy.
TURBOGRIL
• Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
• Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v
prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
• Mäso počas prípravy obrát'te.
ROZMRAZOVANIE
• Na rozmrazenie potravín na teplotu prostredia.
• Potraviny nechajte v obale, aby ste predišli ich vysušeniu.
TURBOVENTILÁTOR
• Na prípravu jedla na jednej úrovni (napr.: ovocie, torty, bábovky, zelenina, pizza,
hydina).
NÚTENÝ OBEH
TEPLÉHO VZDUCHU
• Na varenie jedál, ktoré vyžadujú rovnakú teplotu v rúre, bez predohrevu, na jednej
alebo viacerých úrovniach (napr.: ryby, zelenina, koláč) bez prenosu vône z
jedného jedla na druhé
ŠPECIÁLNE
FUNKCIE
• Ohrievanie jedál: umožňuje udržat' jedlá pri stálej teplote približne 70°C.
• Pizza: ideálna na pečenie pizze a chleba.
Tento symbol sa neviaže na žiadnu funkciu varnej dosky; ohrevný článok je vypnutý.
AKO ZAPNÚŤ VARNÚ DOSKU
Na ovládacom paneli rúry sú 4 ovládacie gombíky, ktorými sa ovláda činnost' varnej dosky. Sú označené stupnicou, ktorá
zodpovedá rôznym úrovniam výkonu a rôznymi symbolmi, ktoré sa viažu na funkcie.
• Otočte ovládací gombík želanej varnej zóny smerom vpravo do želanej polohy (pozrite návod na použitie varnej dosky).
Rozsvieti sa žltá kontrolka činnosti varnej dosky.
Poznámka:
Doby a teploty prípravy jedla sú iba približné.
Tabuľka funkcií varnej dosky (v závislosti od modelu)
Funkcia Popis funkcie
UDRŽIAVANIE V
TEPLE
Na udržiavanie stálej teploty 60° po ukončení varenia. Aby ste funkciu zapli, otočte ovládací
gombík do polohy
.
DVOJITÁ ZÓNA
Je k dispozícii na ľavej prednej a ľavej zadnej platni. Rozširuje ohrevnú zónu varnej dosky, čo
umožňuje použitie veľkých hrncov, oválnych alebo obdĺžnikových varných nádob. Zapnutie: otočte
ovládací gombík do polohy
a počkajte, kým začne blikat' kontrolka zvyškového tepla príslušnej
platne. Nastavte úroveň výkonu otočením ovládacieho gombíka smerom vľavo. Kontrolka
zvyškového tepla zostane rozsvietená, čím indikuje zapnutie varnej dosky. Funkciu zrušíte
otočením ovládacieho gombíka do polohy
“0”
.
ICP (Začiatočná
fáza varenia)
Urýchľuje ohrev platne pri začiatočnej fáze varenia počas nastavenej doby. Aby ste funkciu
zapli, otočte ovládací gombík do polohy
.
Počkajte, kým začne blikat' kontrolka zvyškového
tepla, potom otočte ovládací gombík smerom vľavo do polohy želaného výkonu. Napr.: ak je
úroveň
“1”
, varná zóna bude pracovat' na plný výkon
počas 1 minúty
, potom bude pokračovat'
pri výkone
“1”
až do ukončenia varenia, ak nezmeníte nastavenie gombíka. Ak je úroveň
“6”
,
varná zóna bude pracovat' na plný výkon
6 minút,
potom bude pokračovat' pri výkone
“6”
až do
ukončenia varenia, ak medzitým nezmeníte nastavenie ovládacieho gombíka. Tento režim
môžete aplikovat' na všetky úrovne,
s výnimkou úrovne “10”
.
RÝCHLY VAR
Na rýchly ohrev vody do varu a ostane aktívna počas nastavenej doby. Po uplynutí doby sa
varná doska vráti automaticky na maximálny výkon. Môže byt' zapnutá aj po začatí varenia.
Upozornenie: Pred aktiváciou tejto funkcie sa presvedčte, či ste na zvolenú varnú zónu položili
varnú nádobu, aby ste nepoškodili povrch varnej dosky. Hodnoty výkonu špecifikované pre túto
funkciu sú garantované pre všetky sklokeramické varné dosky. Pri aktivácii funkcie položte
varnú nádobu na zvolenú varnú zónu a otočte ovládací gombík do polohy . Funkciu zrušíte
zmenou polohy ovládacieho gombíka.
ŠETRNÝ OHREV
Na kysnutie cesta, zmäkčenie masla vybratého z chladničky, udržiavanie správnej teploty
dojčenskej fľaše a detskej kaše, na prípravu jogurtu, rozpustenie čokolády a pod.
Je k dispozícii, iba ak svieti kontrolka zvyškového tepla. Pri aktivácii skontrolujte, či je kontrolka
zvyškového tepla zvolenej varnej zóny rozsvietená. Otočte ovládací gombík do polohy .
Aby ste funkciu zrušili, zmeňte polohu ovládacieho gombíka.
POTRAVINY Funkcia
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba pečenia
(min).
Jahňacie/teľacie/hovädzie/bravčové
2 200 90-110
Kurča, králik, kačica
2 190-200 70-80
Moriak/hus
2 200-210 100-180
Ryby
2 190-200 50-80
Plnené paradajky a papriky/pečené zemiaky
2 190 50-60
Kysnuté koláče
2 180 40-50
Plnené koláče
2 180-190 45-90
Sušienky
2 180 20-40
Lasagne
2 190-200 40-50
Pizza/Chlieb
2 225- 250 5-10
Toa st y
3/4 200-225 40-50
Kotlety/klobásky/špízy
3/4 200-225 40-50
1/2 kurčat'a
3 200-225 40-50
Kurča vcelku
2/3 200-225 60-70
Roast beef
2 200-250 60-70
Pečené mäsá
2/3 200-225 60-80
Ryby (vcelku)
3 190-200 40-50