Whirlpool AKP 311/01 AL Užívateľská príručka

Typ
Užívateľská príručka
AKP 311
LIST POPISU SPOTREBIČA
SK
5019 310 56001
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný článok
4. Grilovací článok
5. Osvetlenie rúry
6. Ventilátor
7. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
8. Dvierka rúry
Dôležité upozornenie:
Nepovinná súprava
príslušenstva pozostáva zo skla dvierok a
príslušných súčastí pre jeho montáž, ktorú
dostanete v prevádzkach servisu. Použitie
súpravy znižuje teplotu vonkajšieho povrchu rúry
a odporúčame Vám ju, ak sú vo Vašej domácnosti
deti.
Kód č: 4819 310 39186.
Poznámka:
Hliníkové rúry sa dodávajú s
namontovanými dvierkami studenými na dotyk.
PRÍSLUŠENSTVO
OVLÁDACÍ PANEL RÚRY + VARNEJ DOSKY
1. Ovládací gombík
2. Gombík termostatu rúry
3. Červená kontrolka teploty rúry
4. Ovládacie gombíky varnej plochy
5. Žltá kontrolka činnosti varnej plochy
Prvá
Najvyššia
úrov
úrov
Hliníkový plech na pečenie:
Drôtený rošt:
AKO POUŽÍVAŤ RÚRU
Otočte ovládací gombík rúry do polohy požadovanej funkcie.
Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
Otočte ovládací gombík termostatu v smere otáčania hodinových ručičiek na požadovanú teplotu.
Červená kontrolka termostatu sa rozsvieti. Po dosiahnutí požadovanej teploty červená kontrolka
termostatu zhasne.
Na konci prípravy jedla:
Otočte ovládacie gombíky spät' do polohy 0.
AKO POUŽÍVAŤ VARNÚ PLOCHU
Na prednom paneli rúry sú umiestnené 4 ovládacie gombíky (označené 0 až 6),
pomocou ktorých možno ovládat' varné platničky.
Ako používat' varné platničky:
Otočte gombík zvolenej platničky smerom vpravo do požadovanej polohy
(postupujte podľa pokynov dodávaných s varnou plochou).
Žltá kontrolka varnej dosky sa rozsvieti.
Dôležité upozornenie:
Pri prvom použití varných platničiek otočte gombíky do polohy 6 a nechajte ich tak približne 3
minúty, aby sa odstránil zápach, pritom na každú platničku položte hrniec vhodnej veľkosti, do
polovice naplnený vodou.
Nikdy nepoužívajte varné platničky, ak na nich nie je nič položené.
Používajte hrnce a panvice, ktoré sú vhodné pre elektrické varné platničky, s hrubým a plochým dnom.
Priemer dna hrncov a panvíc musí byt' rovnaký alebo o tocha väčší ako varná platnička.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 RÚRA VYPNUTÁ
-
OSVETLENIE RÚRY
Pre zapnutie osvetlenia rúry.
STATICKÁ
Na prípravu akéhokoľvek jedla.
Predohrejte rúru na požadovanú teplotu a vložte potraviny hneď po
zhasnutí červenej kontrolky termostatu.
Odporúčame Vám používat' druhú úroveň.
STATICKÁ FUNKCIA
+ VENTILÁTOR
Na varenie na 2 úrovniach.
Nie je potrebný predohrev rúry (s výnimkou prípravy pizze alebo posúcha).
Zmeňte polohu jedál v rúre počas varenia.
GRIL
Použite funkciu gril pri príprave malých kúskov mäsa ( roštenka,
steaky, kebab, klobásky) a pre prípravu toastov.
Predohrejte rúru počas 3/5 minút.
Pri príprave mäsa nalejte malé množstvo vody do nádoby na
odkvapkávanie tuku, aby ste predišli vystrekovaniu tuku a dymu.
Počas grilovania mäso obrát'te.
TURBOGRIL
Táto funkcia je mimoriadne vhodná pre prípravu veľkých kusov mäsa
(roast beef, pečené stehno).
Predohrejte rúru počas 3/5 minút.
Počas prípravy jedla musia byt' dvierka zatvorené.
Pri príprave mäsa nalejte malé množstvo vody do nádoby na
odkvapkávanie tuku, aby ste predišli vystrekovaniu tuku a dymu.
Počas grilovania mäso obrát'te.
ROZMRAZOVANIE
Ideálna pre rozmrazenie mrazených potravín na izbovú teplotu.
Nechajte potraviny v obale, aby ste predišli tomu, že sa vysušia.
TABUĽKA PRE VARENIE
STATICKÁ
STATICKÁ FUNKCIA+
VENTILÁTOR
POTRAVINY
Úrov
(od spodu)
Teplota
(°C)
Čas prípravy
jedla
(minúty)
Teplota
°C
Úroveň
(od spodu)
Čas prípravy
jedla
(minúty)
MÄSO
Jahňacina (1,5 kg) 2 200 90-120 180 2 80-110
Kozľacina (1,5 kg) 2 200 90-120 180 2 80-110
Baranina (1,5 kg) 2 200 90-120 180 2 80-110
Teľacina (1,5 kg) 2 180 90-120 170 2 80-110
Hovädzina (1 kg) 2 180 90-120 170 2 80-110
Bravčové (1 kg) 2 180 100-130 170 2 90-120
Králik (1,5 kg) 2 180 100-110 170 2 90-120
Kua (1 kg) 2 200 65-75 200 2 65-75
Moriak (3 kg) 2 180 180-200 180 2 180-200
Hus (2 kg) 2 180 140-160 180 2 140-160
Kačica (1,5 kg) 2 180 90-120 180 2 90-110
Ryby (~ 1 kg)
Ostriež 2 180 45-55 170 2 45-55
Okúň 2 180 60-80 170 2 60-80
Losos 2 180 60-80 170 2 60-80
Tuniak 2 180 60-80 170 2 60-80
Pstruh 2 180 45-55 170 2 45-55
Rybie filé (1 kg)
Mečúň 2 170 35-45 170 2 35-45
Tuniak 2 170 35-45 170 2 35-45
Losos 2 170 35-45 170 2 35-45
Treska 2 170 35-45 170 2 35-45
ZELENINA
Plnená paprika 2 180 50-70 170 2 50-70
Plnené paradajky 2 180 50-70 170 2 50-70
Pečené zemiaky 2 180 40-50 180 2 40-50
Surová gratinovaná zelenina 2 180 40-50 180 2 40-50
Zákusky a pod.
Kysnuté koláče 2 150 35-45 150 2 35-45
Plnené koláče
(ovocie - tvaroh)
2 160 60-80 160 2 60-80
Kočiky 2 170 30-40 170 2 30-40
Jablková štdľa 2 180 40-50 180 2 40-50
Sušienky 2 140 20-35 140 2-4 20-35
Múčniky z lístkového cesta 2 150 30-40 150 2-4 30-40
Zákusky 2 160 50-60 160 2 50-60
Chlieb 2 180 30-40 180 2 30-40
pizza 2 225 10-15 225 2 10-15
Lasagne 2 180 35-45 180 2 35-45
Zákusky z lístkového cesta 2 180 15-25 180 2-4 15-25
Nákypy 2 160 40-50 160 2 40-50
GRIL
TURBOGRIL
N.B.:
Časy varenia a teploty sú iba orientačné.
POTRAVINY
Teplota
(°C)
Úroveň
(od
spodu)
Čas
varenia
(Minúty)
Teplota
(°C)
Úroveň
(od spodu)
Čas vare-
nia
(Minúty)
Plátky sviečkovej 200 4 25-35 225 3 20-30
Kotlety 200 4 20-30 225 3 15-25
Klobásky 200 4 25-35 225 3 20-30
Bravčové kotlety 200 4 20-30 225 3 15-25
Ryby 200 4 20-30 220 3 15-25
Kuracie stehná 200 4 30-40 200 3 30-40
Kebab 200 4 25-35 200 3 25-35
Bravčové rebierka 200 4 35-45 200 3 35-45
Polovičky kurčat'a 200 3 45-55 200 3 45-55
Kurča vcelku - - - 200 3 60-70
Pečené mäso (bravčové, hovädzie,
teľacie) (~ 1kg)
- - - 175 2 90-100
Kačica - - - 180 2 90-120
Jahňacie stehno - - - 200 2 80-100
Pečené hovädzie mäso - - - 200 2 40-60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 311/01 AL Užívateľská príručka

Typ
Užívateľská príručka