AKZ 224 POPIS SPOTREBIČA
5019 310 56639
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho).
Činnost’ ventilátora je viazaná na dosiahnutú
teplotu rúry a/alebo varnej dosky a môže
pokračovat’ aj po vypnutí rúry, počas niekoľkých
minút.
3. Vrchný ohrevný článok (možno ho znížit’)
4. Zadné osvetlenie
5. Kruhový ohrievací článok
6. Ventilátor
7. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
8. Chladné dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík prednej ľavej varnej zóny
0 1 ...10 *
2. Ovládací gombík zadnej ľavej varnej zóny
0 1 ...10 *
3. Ovládací gombík Zapnutie/Vypnutie - Výber funkcií
4. Tlačidlo pre potvrdenie a výber programu
5. Ovládacím gombíkom môžete zmenit’ vopred
nastavené hodnoty (teplotu, čas, úrovne)
6. Ovládací gombík zadnej pravej varnej zóny
0 1 ...10 *
7. Ovládací gombík prednej pravej varnej zóny
0 1 ...10 *
8. Kontrolka činnosti varnej dosky
* Funkcia multizóny sa aktivuje iba v prípade dvojitej a
trojitej zóny varnej dosky.
(Pozrite tabuľku funkcií varnej dosky).
Zasúvacie ovládacie gombíky
• Aby ste gombík mohli použit’, stlačte ho v strede.
• Ovládací gombík sa vysunie.
• Otočte ho do želanej polohy.
Po ukončení varenia otočte gombík do polohy 0 a stlačte
ho v strede, aby sa vrátil do pôvodnej polohy.
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Plech na pečenie
zákuskov:
Rošt:
Nádoba na
odkvapkávanie:
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia
Nastavená
teplota
Rozsah
teplôt
Popis funkcie
- Vypnutá rúra - - -
OSVETLENIE
- - Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry
DUAL 35°/60° 35°C - 60°C -
• Na udržiavanie stálej teploty vnútri rúry.
• 35°C: na kysnutie cesta, chleba a pizze.
• 60°C: na udržanie teploty jedla po varení.
• Odporúčame Vám používat’ prvú úroveň vodiacej lišty.
STATICKÁ 200°C 50°C - 250°C
• Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
• Rúru predohrejte na želanú teplotu varenia a vložte
potraviny do vnútra rúry, keď sú rozsvietené všetky
indikátory teplomera.
• Odporúčame Vám používat’ druhú alebo tretiu úroveň lišty v
rúre.
S VENTILÁTOROM 175°C 50°C - 250°C
• Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
• Ak je to potrebné, odporúčame zmenit’ polohu jedál, aby
boli jedlá uvarené rovnomernejšie.
NÚTENÝ OBEH
TEPLÉHO VZDUCHU
160°C 50°C - 250°C
• Na prípravu jedál, ktoré vyžadujú rovnakú teplotu v rúre,
bez predohrevu, na jednej alebo viacerých úrovniach
(napr.: ryby, zelenina, koláč) bez prenosu vône z jedného
jedla na druhé.
TURBOVENTILÁTOR 160°C 50°C - 250°C
• Na prípravu jedla na jednej úrovni (napr.: ovocie, torty,
bábovky, zelenina, pizza, hydina).
GRIL 3 -
• Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie
zeleniny a na zapečenie chleba.
• Funkciu možno nastavit’ na rôznu úroveň výkonu
(1 min. - 5 max.).
• Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
• Počas varenia musia ostat’ dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na
odkvapkávanie, umiestnenej v prvej polohe, trochu vody,
zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat’.
• Odporúčame otočit’ potraviny počas prípravy.
TURBOGRIL 3 -
• Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené
mäsá).
• Funkciu možno nastavit’ na rôznu úroveň výkonu
(1 min. - 5 max.).
• Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
• Počas varenia musia ostat’ dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na
odkvapkávanie, umiestnenej v prvej polohe, trochu vody,
zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat’.
• Odporúčame otočit’ potraviny počas prípravy.
PIZZA/CHLIEB
-
P1- 300°C
P2- 220°C
• Na pečenie pizze, chleba, posúchov.
DOPLNKOVÝ
OHREVNÝ ČLÁNOK
200°C 50°C - 250°C
• Na rýchly predohrev rúry.
• Počas ohrevu sa indikátory teplomera postupne
rozsvietia.
• Pri dosiahnutí nastavenej teploty sa funkcia vypne
automaticky a zaznie zvukové znamenie, ktoré indikuje
automatický prechod rúry do funkcie STATICKÁ.