20
Aby nedošlo ku kontaminácii potravín dodržiavajte, prosím, tieto pokyny:
• Dlho otvorené dvierka môžu spôsobiť výrazné zvýšenie teploty v priehradkách
spotrebiča.
• Pravidelne čistite povrchy, ktoré môžu prísť do styku s potravinami, ako aj
prístupné odvodňovacie systémy.
• Surové mäso a ryby skladujte v chladničke vo vhodných nádobách tak, aby
neboli v kontakte s inými potravinami, alebo aby z nich nekvapkalo na iné
potraviny.
• Dvojhviezdičkové mraziarenské priehradky sú vhodné na uskladnenie
predmrazených potravín, skladovanie alebo výrobu zmrzliny a výrobu ľadových
kociek.
• Jedno-, dvoj- a trojhviezdičkové priehradky nie sú vhodné na mrazenie
čerstvých potravín.
Por.
Č.
Priehradky
TYPU
Cieľová teplota
pri skladovaní
[°C]
Vhodné potraviny
1 Chladnička +2 ≤ +8 Vajcia, varené potraviny, balené potraviny,
ovocie a zelenina, mliečne výrobky,
koláče. Nápoje a iné potraviny, ktoré nie
sú vhodné na zmrazenie.
2 (***)* –
Mraznička
≤ –18 Morské plody (ryby, krevety, mäkkýše),
sladkovodné ryby a mäsové výrobky
(odporučená doba je 3 mesiace - časom
sa strácajú výživové hodnoty a chuť),
vhodné pre mrazené čerstvé potraviny.
3 *** –
Mraznička
≤ –18 Morské plody (ryby, krevety, mäkkýše),
sladkovodné ryby a mäsové výrobky
(odporúčaná doba je 3 mesiace - časom
sa strácajú výživové hodnoty a chuť). Nie
je vhodné na mrazenie čerstvých potravín.
4 ** –
Mraznička
≤ –12 Morské plody (ryby, krevety, mäkkýše),
sladkovodné ryby a mäsové výrobky
(odporúčaná doba je 2 mesiace - časom
sa strácajú výživové hodnoty a chuť).
Nie je vhodné na mrazenie čerstvých
potravín.
5 * –
Mraznička
≤ –6 Morské plody (ryby, krevety, mäkkýše),
sladkovodné ryby a mäsové výrobky
(odporúčaná doba je 1 mesiac - časom sa
strácajú výživové hodnoty a chuť). Nie je
vhodné na mrazenie čerstvých potravín.