SK35
TABUĽKA S POPISOM FUNKCIÍ
OVLÁDAČ FUNKCIÍ
OFF Na prerušenie pečenia a vypnutie rúry.
LAMP (ŽIAROVKA) Na zapnutie/vypnutie žiarovky vnútri rúry.
SPECIALS (ŠPECIÁLNE FUNKCIE)
ROZMRAZOVANIE
Na urýchlenie rozmrazenia potravín. Odporúča sa vložiť jedlo do strednej
polohy v rúre. Odporúčame nechať potraviny v svojom obale, aby sa
zamedzilo dehydratácii povrchu.
UDRZIAVANIE V
TEPLE
Funkcia je ideálna na udržiavanie tepla a chrumkavosti práve upečených
jedál (napr: mäso; smažené jedlá; nákypy) Odporúča sa vložiť jedlo do
strednej polohy v rúre. Funkcia sa nedá zapnúť, ak teplota vnútri rúry
presahuje 65 °C.
KYSNUTIE
Na optimálne kysnutie sladkého alebo slaného cesta. Za účelom
zachovania kvality kysnutia sa funkcia nedá zapnúť, ak teplota vnútri rúry
presahuje 40 °C. Vložte cesto na 2. úroveň. Rúru netreba predohriať.
POMALE PECENIE
MASA
Na pomalé a šetrné pečenie mäsa pri 90 °C. Pri tejto funkcii sa mäso pečie
pomaly, čo umožní udržanie krehkého a šťavnatého vnútra. Mäsa sa
odporúča najprv opiecť na panvici, aby sa opiekol jeho povrch, čo zabráni
vytekaniu šťavy. Doba pečenia je 4 hodiny pre kusy mäsa s hmotnosťou
1 kg až 6 - 7 hodín na pečenie mäsa s hmotnosťou 3 kg. Aby ste dosiahli
optimálny výsledok, otvárajte dvierka rúry čo najmenej a na overenie
vnútornej teploty mäsa používajte teplomer.
POMALE PECENIE
RYBY
Na pomalé a šetrné pečenie rýb pri 85 °C. Pri tejto funkcii sa jedlo pečie
pomaly, čo umožní udržanie krehkého a šťavnatého vnútra. Vďaka tomu,
že teplota nie je príliš vysoká, jedlo sa nespáli a pečenie pripomína
varenie v pare. Doba pečenia je 2 hodiny pri pečení rýb s hmotnosťou
300 g až 4 - 7 hodín na pečenie rýb s hmotnosťou 3 kg. Aby ste dosiahli
optimálny výsledok, otvárajte dvierka rúry čo najmenej, aby neunikalo
teplo.
ECO HORUCI
VZDUCH
Na pečenie plnených kusov mäsa a kúskov mäsa na jednej úrovni. Táto
funkcia používa prerušovanú a jemnú pomoc ventilátora, čo zabraňuje
nadmernému vysušovaniu jedál. V tejto funkcii ECO ostáva osvetlenie
počas pečenia vypnuté a možno ho dočasne opätovne zapnúť stlačením
potvrdzovacieho tlačidla. Aby ste maximalizovali úsporu energie,
neodporúča sa počas pečenia dvierka otvárať. Odporúča sa používať
3. úroveň. Rúru netreba predohriať.
CONVENTIONAL
(STATICKÝ OHREV)
Na pečenie ľubovoľného jedla iba na jednej úrovni. Použite 3. úroveň.
Na pečenie pizze, slaných a sladkých tort s tekutou plnkou používajte
naopak 1. alebo 2. úroveň. Pred vložením jedál do rúry ju predohrejte.
KONVENCNE
PECENIE
Na pečenie mäsa a koláčov s tekutou plnkou (slanou či sladkou) na jednej
úrovni. Použite 3. úroveň. Pred pečením rúru predohrejte.
FORCED AIR
(HORÚCI VZDUCH)
Na súčasné pečenie na dvoch úrovniach, aj rôznych jedál, ktoré sa pečú pri
rovnakej teplote (napr.: ryby, zelenina, zákusky). Funkcia umožňuje piecť
bez prenosu arómy jedného jedla na druhé. Druhú úroveň použite iba na
pečenie na jednej úrovni. Ak chcete piecť na dvoch úrovniach, po
predhriatí rúry použite prvú a štvrtú úroveň.
MAXI COOKING
(MAXI PEČENIE)
Na pečenie veľkých kusov mäsa (kusy väčšie ako 2,5 kg). Používajte 1. alebo
2. úroveň, v závislosti od rozmerov mäsa. Rúru netreba predohriať. Počas
pečenia sa odporúča mäso obracať, aby sa dosiahlo rovnomerné opečenie
na oboch stranách. Z času na čas ho treba podliať, aby sa príliš nevysušilo.