používanie mixéra
1 Upevnite tesniaci krúžok
5
do nožovej jednotky
6
–
zabezpečte, aby bolo tesnenie
správne umiestnené v priestore
so zárezmi.
l
Ak bude tesnenie poškodené
alebo zle uložené, nastane
presiaknutie mixovaného
obsahu.
2 Zacvaknite nožovú jednotku
6
do
základne
7
.
3 Naskrutkujte nožovú zostavu
na nádobu mixéra – pričom
nožová zostava musí byť riadne
dotiahnutá
2
. Riaďte sa touto
grafikou nachádzajúcou sa na
spodku nožovej jednotky:
odistená poloha
zaistená poloha
4 Vložte zložky do nádoby mixéra.
5 Do veka vložte plniacu zátku
a zatlačte ju nadol, aby ste ju
zaistili.
6
Založte veko stlačením nadol,
kým sa nezaistí.
7 Mixér založte na pohonnú
jednotku
3
.
l
Zariadenie nemôže pracovať,
kým mixér nie je riadne
namontovaný.
8 Zariadenie zapojte do elektrickej
siete. Kým zariadenie bude v
pozícii vypnutia „O“, svetelná
kontrolka nebude svietiť.
Pootočením ovládača rýchlosti
zvoľte rýchlosť (riaďte sa tabuľkou
odporúčaného používania).
l
Pootočením ovládača rýchlosti
zvoľte nejakú rýchlosť medzi
„minimálnym“ a „maximálnym“
stupňom. Na konci mixovania
vráťte ovládač rýchlosti do
pozície vypnutia „O“. Potom mixér
vyberte.
l
Nádobu mixéra nevyberajte,
kým nože neprestanú rotovať a
ovládač rýchlosti nebude v pozícii
vypnutia „O“.
l
(P) Pulzný chod – táto funkcia
ovláda motorček systémom štart/
stop, čo znamená, že motorček
ide len vtedy, keď je ovládač
stlačený.
Poznámka: Keď mixér vyberiete
z pohonnej jednotky, keď bude
zvolená nejaká rýchlosť, svetelná
kontrolka zhasne a mixér sa
zastaví. Mixér sa hneď po
opätovnom založení na pohonnú
jednotku opätovne spustí.
rady
l
Pri mixovaní suchých zložiek
rozrezaných na kúsky vyberte
plniacu zátku. Potom počas
chodu stroja vkladajte dovnútra
jednotlivé kúsky jeden za druhým.
Držte ruku nad otvorom. V záujme
dobrých výsledkov pravidelne
vyprázdňujte nádobu.
l
Mixovanie korenín sa neodporúča,
lebo by mohli poškodiť plastové
diely.
l
Pri výrobe majonézy vložte do
mixéra všetky potrebné zložky
okrem oleja. Vyberte plniacu
zátku. Potom počas chodu
zariadenia pridávajte pomaly olej
cez otvor vo veku.
l
Pri príprave hustých zmesí, ako
sú napríklad nátierky a dipy, ich
možno bude treba zoškrabovať z
vnútornej steny nádoby mixéra.
Ak bude zmes príliš hustá a jej
spracovávanie bude preto ťažké,
pridajte do nej viac tekutiny.
Ak pri používaní mixéra
narazíte na nejaké problémy,
prečítajte si časť o riešení
problémov.
145