Russell Hobbs 20850-56 Používateľská príručka

  • Prečítal som si návod na použitie grilu Russell Hobbs a som pripravený odpovedať na vaše otázky. Návod obsahuje podrobné pokyny na použitie, čistenie a údržbu grilu, ako aj niekoľko receptov. Neváhajte sa opýtať na čokoľvek, čo vás zaujíma!
  • Ako vyčistím gril?
    Aké potraviny môžem grilovať v tomto grile?
    Ako dlho trvá nahriatie grilu?
39
[
Prečítajte si pokyny a odložte tak, aby ste ich mohli priložiť pri prípadnom odovzdaní výrobku
niekomu inému. Pred použitím odstráňte všetky obaly.
A DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA
Dodržujte základné bezpečnostné opatrenia, vrátane:
1 Tento prístroj môžu používať deti od 8 rokov a osoby so
zníženými fyzickými, zmyslovými alebo psychickými
schopnosťami alebo nedostatkom skúseností a vedomostí ak sú
pod dozorom/poučení a sú si vedomí s tým spojených rizík.
•Deti sa s pstrojom nemajú hrať.
•Čistenie a používatská údržba nemajú byť vykonávané deťmi ak
nie sú staršie ako 8 rokov a pod dozorom.
•Prístroj a elektrickú šnúru uchovajte mimo dosahu de
mladších ako 8 rokov.
2 Nepripájajte prístroj pomocou časovača alebo systému
diaľkového ovládania.
hPovrchy spotrebiča budú horúce.
3 Ak je prívodný kábel poškodený, musí byť vymenený výrobcom,
jeho servisným technikom alebo iným kvalifikovaným
odborníkom, aby nedošlo k riziku.
lNeponárajte spotrebič do tekutiny.
4 Nepoužívajte spotrebič v blízkosti alebo pod horľavými materiálmi (napr. záclonami).
5 Spotrebič postavte na stabilný, vodorovný a teplu odolný povrch.
6 Pred zapojením grilu do elektrickej siete odviňte celý kábel z úložného priestoru.
7 Nebte potraviny do plastikovej fólie, polyetylénových sáčkov alebo alobalu. Poškodíte gril a
môžte spôsobiť riziko požiaru.
8 Nepoužívajte prístroj na žiadny iný účel okrem prípravy jedla.
9 Nepoužívajte tento spotrebič, ak je poškodený alebo má poruchu.
len na domáce použitie
U PRED PRVÝM POUŽIM
Grilovacie platne utrite vlhkou utierkou.
C PRÍPRAVA
1 Odkvapkávaciu tácňu umiestnite do stredu pod prednú časť grilu, aby zachytávala prípadnú
nadbytočnú šťavu.
2 Otvorte gril, grilovacie platne potrite trochou kuchynského oleja alebo masla, potom ho
zatvorte.
, Nepoužívajte nízkotučnú nátierku – môže na grile prihorieť.
pokyny (Slovenčina)
nákresy
1 rukoväť
2 regulátor teploty
3 svetielko zapnutia (červené)
4 svetielko termostatu (zelené)
5 odkvapkávacia tácňa
6 grilovacie platne
7 ušká
8 otvory
9 tlačidlo na uvoľnenie
10 ohrievacie telesá
11 spínač
40
C PREDHRIATIE
3 Vložte zástrčku do zásuvky na stene.
4 Nastavte ovládač teploty na požadovanú teplotu (1-4).
5 Spínač zapnite do polohy 1. Svetelná kontrolka napájania svieti pokiaľ je prístroj zapojený do
siete.
6 Keď prístroj dosiahne pracovnú teplotu, svetielko termostatu bude svietiť.
7 Potom bude cyklicky zapínať a zhasínať podľa toho, ako bude pracovať termostat pri
udržiavaní teploty.
C NAPLNENIE GRILU
8 Keď svetielko termostatu zasvieti, otvorte gril.
9 Potraviny poukladajte na spodnú grilovaciu platňu pomocou obracačky alebo klieští, nie
prstami.
10 Nepoužívajte nič kovové alebo ostré, aby ste nepoškodili nepriľnavé povrchy.
11 Zatvorte gril.
12 Kĺb je upravený tak, aby si poradil s hrubými aj nepravidelne tvarovanými kusmi jedla.
13 Grilovacie platne by mali byť zhruba rovnobežne, aby bolo jedlo prepečené rovnomerne.
14 Počkajte, kým sa jedlo nedopečie.
C STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
15 Spínač zapnite do polohy 0.
16 Spotrebič odpojte a nechajte ho vychladnúť pred čistením alebo pred uskladnením.
17 Vyberajte naraz iba jednu platňu.
18 Stlačte tlačidlo na uvoľnenie a platňu nadvihnite z ohrievacieho telesa.
19 Všetky povrchy utrite čistou vlhkou utierkou.
20 Odkvapkávaciu tácňu umyte v teplej vode so saponátom, alebo vo vrchnom koši umývačky
riadu.
21 Nepoužívajte škrabky, drôtenky alebo hubky na umývanie so saponátom.
¬ Tieto súčasti môžete umývať v hornom koši umývačky riadu.
` Tieto časti môžete umývať v umývačke riadu.
C ZAKLADANIE PLATNÍ
22 Zakladajte naraz iba jednu platňu.
23 Ušká vložte do otvorov na strane prístroja s pántmi.
24 Zatlačte druhú stranu platne do strany s rukoväťou, aby ste ju uchytili na mieste.
25 Zviňte kábel okolo úložného miesta na kábel.
, V miestach, kde dochádza k dotyku medzi spodnou a vrchnou platňou môžu nepriľnavé
povrchy vykazovať známky opotrebenia. Toto je iba kozmetická chyba, a nemá vplyv na
správne fungovanie grilu.
W
OCHRANA ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
Aby nedošlo k ohrozeniu zdravia a životného prostredia vplyvom nebezpečných látok v
elektrických a elektronických produktoch, nesmú byť spotrebiče označené týmto symbolom
likvidované s netriedeným komunálnym odpadom. Je nutné ich triediť, znova použiť alebo
recyklovať.
časy prípravy & bezpečnosť potravín
Tieto časy používajte výlučne ako orientačné. Týkajú sa čerstvých alebo úplne rozmrazených
potravín, ktoré sú pripravované pri strednej teplote. Pri používaní mrazených potravín pridajte 2
– 3 minúty pre morské plody, 3 – 6 minút pre mäso a hydinu, a to v závislosti od hrúbky a
konzistencie jedla.
Pri príprave zabalených potravín sa riaďte návodom na balení alebo nálepke.
41
morské plody min
filet z lososa 3-4
filet z morského okúňa 3-5
steak z halibuta, 12-25 mm 6-8
steak z lososa, 12-25 mm 6-8
steak z mečúňa, 12-25 mm 6-9
steak z tuniaka, 12-25 mm 6-8
kebaby, kocka veľkosti 25 mm 4-6
krevety 1-2
mušle 4-6
hovädzie
rezeň 5-7
steak z roštenky 7-8
hamburger, 100 g 7-8
kebaby, kocky veľkosti 25 mm 7-8
rezeň z pleca 5-7
párky 6-8
sviečková 7-9
kotleta 8-9
jahňacie
kebaby, kocky veľkosti 25 mm 7-8
rezne z karé 4-6
kura/morka
kúsky kuracích pŕs 5-7
stehná (kura) 5-7
morčacie prsia, plátky 3-4
bravčové min
rezne, 12 mm 5-6
rezne zo šunky 5-6
kebaby, veľkosť kocky 25 mm 7-8
klobásy 6-8
sviečková, 12 mm 4-6
sendviče
syrový 2-3
šunkový (tepelne upravený) 5-6
rýchle jedlá
Calzone (plnená taštička) 8-9
hot dogy 2-3
ovocie
jablko, polovica/kúsok 6-8
banány, rozkrojené po dĺžke 3-4
nektarinky, polovica/kúsok 3-5
broskyne, polovica/kúsok 3-5
ananás, kúsok 3-7
zelenina
špargľa 3-4
baklažán, plátok/kocka 8-9
cibule, nakrájané na tenko 5-6
papriky, nakrájané na tenko 6-8
papriky, ugrilujte a potom stiahnite kožu 2-3
celé papriky potreté olejom 8
zemiaky, plátok/kocka 7-9
recepty (Slovenčina)
h = za hr
T = polievková lyžica (15ml)
t = čajová lyžička (5ml)
g = gramov
m = mililitrov
panini (sendvič) s údenou makrelou (1 porcia)
2 uvarené filety z údenej makrely
3 krajce celozrného chleba
4 paradajky cherry, rozkrojené napoly
1 h žeruchy
dressing:
2 T hustej kyslej smotany (28%)
½ t citrónovej kôry, postrúhanej
½ t citrónová šťava
1 t čierne korenie
V nádobe rozmiešajte dressing. Nechajte 2 hodiny v chladničke. Makrelu rozoberte na malé
kúsky na krajec chleba, položte na ňu paradajky a žeruchu, potom pridajte ďalší krajec. Grilujte
2-3 minúty. Pokropte dressingom.
recepty nájdete na našej webstránke:
http://www.russellhobbs.com/ifu/551077
/