Ďalšie užitočné inštrukcie
Ak chcete dosiahnuť čo najlepšie vý-
sledky a väčšiu radosť z varenia, prečí-
tajte si pozorne nasledujúce poznámky.
Ako dosiahnuť najlepšie výsledky:
1. Ak sa rozhodujete o dĺžke úpravy
určitého pokrmu, začnite čo najkratším
časom a občas skontrolujte stav pokr-
mu. V mikrovlnej rúre je pomerne ľahké
jedlo rozvariť.
2. Malé množstvo jedla alebo pokrm ob-
sahujúci malé množstvo vody sa môže
pri dlhšej úprave vysušiť a stvrdnúť.
Rozmrazovanie mrazených potravín:
1. Zmrznuté potraviny sa môžu vložiť
priamo do mikrovlnej rúry na rozmra-
zenie. (Nezabudnite odstrániť všetky
kovové svorky alebo obaly.)
2. Rozmrazujte podľa Rád pre rozmrazo-
vanie v tomto návode.
3. Časti potravín, ktoré sa rozmrazujú
rýchlejšie ako ostatné, zakryte malými
kúskami alobalu. Tak sa rozmrazova-
nie spomalí alebo zastaví.
4. Niektoré druhy potravín by pred úpra-
vou nemali byť celkom rozmrazené.
Napríklad ryba sa uvarí tak rýchlo, že
je často vhodnejšie začať s úpravou,
kým je ešte čiastočne zmrazená.
5. Podľa počiatočnej teploty potravín je
niekedy nevyhnutné zvýšiť alebo znížiť
čas úpravy uvedený v recepte.
Poznámka:
Vzduch vychádzajúci z ventilátora sa
počas varenia môže ohrievať.
Sfarbenie pokrmu:
Niektoré jedlá sa v mikrovlnej rúre neu-
pravujú tak dlho, aby získali hnedú farbu
a preto môžu potrebovať farbu dodať.
Paprika alebo omáčka Worcestershire sú
vhodné na kotlety, masové paštéty alebo
kuracie kúsky. Pečeň, hydina a šunka po
10 – 15 minútach varenia zhnednú i bez
prísad.
Čistenie a údržba
PRED ČISTENÍM SA UISTITE, ŽE JE
RÚRA VYPNUTÁ.
Vnútro rúry udržiavajte v čistote a suchu.
Pravidelne čistite po každom použití.
VNÚTORNÉ STENY
Vlhkou handričkou odstráňte všetky
omrvinky a zvyšky jedál medzi rúrou a
dvierkami rúry. Táto časť musí byť čistená
zvlášť starostlivo, aby sa dvere správne
zatvárali. Saponátom odstráňte všetky
mastné škvrny, opláchnite a osušte.
Nepoužívajte brúsne prášky, ktoré môžu
povrch rúry poškriabať a poškodiť.
NIKDY DO RÚRY NELEJTE VODU.
OTOČNÁ PODPERA
Otočnú podperu vyberte a umyte v horú-
cej mydlovej vode minimálne raz týžden-
ne, aby mastnota nesťažovala otáčanie.
DVERE
Kovové časti sa udržiavajú ľahko, pokiaľ
ich budete často utierať navlhčenou hand-
ričkou. Dvere a tesnenia dverí by mali byť
vždy čisté. Používajte len teplú mydlovú
vodu a dvere dôkladne osušte.
NEPOUŽÍVAJTE BRÚSNE PROSTRIED-
KY AKO SÚ ČISTIACE PRÁŠKY ALEBO
KOVOVÉ A PLASTOVÉ VANKÚŠIKY.
Kovové časti sa ľahšie udržiavajú, ak ich
často utierate vlhkou handričkou.
VONKAJŠÍ POVRCH
Očistite teplou mydlovou vodou, opláchni-
te a osušte mäkkou handričkou. Nepou-
žívajte brúsne materiály. Nelejte vodu do
otvorov ventilácie. Ak je zašpinený prívod-
ný kábel, utrite ho vlhkou handričkou.