AEG IAE84881FB Stručná príručka spustenia

Typ
Stručná príručka spustenia
STRUČNÉ POKYNY
SK
VARNÁ DOSKA
STRUČNÝ
NÁVOD
Pomôžeme vám začať. Pomocou
nižšie uvedených pokynov sa
zoznámte s rôznymi funkciami
vášho spotrebiča.
Nie každá varná zóna podporuje všetky
funkcie. Obrázky vľavo ukazujú, pri
ktorých varných zónch je možné aktivovať
automatické funkcie.
60 cm 80 cm
1
2
1
2
5
4
4
3
5
6 7 8 9 10 114
4
3
1
Indukčná zóna s funkciou Sprievodca
pečením
2
Indukčná zóna s funkciami Sprievodca
pečením a Piecť na panvici
3
Ovládací panel
4
Indukčná varná zóna
5
Plocha s anténou
6
Bod merania
7
Minimálna označená úroveň
8
Odporúčaný rozsah ponorenia (pri
tekutinách) asi 2 - 5 cm nad minimálnou
označenou úrovňou
9
Kalibračný kód
10
Háčik na umiestnenie sondy (Food
sensor) na kraji
11
Rukoväť s anténou vo vnútri
Sonda
Sous Vide Teplomer Piecť na panvici
Tipy a triky pre sondu
Sonda je teplotná sonda bezdrôtovo pripojená k anténe
umiestnenej pod povrchom varnej dosky, v oblasti
medzi dvoma zadnými varnými zónami.
Anténa sondy je umiestnená vo vnútri tejto rukoväte.
Dajte pozor, aby ste ju neprekryli kovovými predmetmi
(napr. nenechajte sondu spadnúť pri varení do hrnca).
Na vytvorenie najlepšieho spojenia medzi sondou a
varnou doskou, položte hrniec na jednu z varných zón
vľavo a vložte sondu do hrnca v polohe 1-3 hodiny.
Kuchynský riad položte do stredu zvolenej varnej zóny.
Dajte pozor, aby priemer dna nepresahoval značku na
varnej zóne.
Pri používaní sondy na ľavej zadnej varnej zóne môže
veľký kuchynský riad na ľavej zadnej varnej zóne
blokovať signál. Aby sa zaistilo, že sa spojenie a udrží,
používajte počas používania sondyvarné zóny vpravo
na varenie bez sondy.
Indikátory signálu::
- silný/stredne silný/slabý signál
- žiaden signál
Ak chcete zlepšiť signál, presuňte teplotnú sondu v
smere antény alebo presuňte hrniec.
U všetkých funkciách,
napr. Sprievodca
pečením a Sous Vide,
môžete použiť sondu iba
na ľavej strane varnej
dosky.
S funkciou Teplomer môžete
používať sondu aj na pravej
strane varnej dosky.
Umiestnite Sonda blízko
stredu varnej dosky do polohy
9-11 hodín.
Umiestnite sondu na okraj hrnca alebo panvice pomocou
háčika; blízko plochy s anténou, v polohe 1-3 hodiny (v
prípade ľavej strane varnej dosky) alebo 9-11 hodín (v
prípade pravej strane varnej dosky).
Sous Vide & Udržiavať teplotu
Sous Vide
S funkciou Sous Vide môžete pripravovať jedlo pri
nízkej teplote, čo pomôže uchovať vitamíny a dosiahnuť
najlepšiu chuť. Pri správnych teplotách a časoch varenia
budú vaše jedlá vždy chutiť. Pozrite si sprievodcu
varením v používateľskej príručke na čo najlepšie
využitie tejto funkcie.
Pred prípravou potravín ich rozmrazte. Okorenené
potraviny dajte do vrecák a vákuovo ich uzatvorte.
Naplňte hrniec vodou a dovnútra vložte sondu. Dajte
pozor, aby hladina vody dosiahla odporúčaný rozsah
ponorenia.
Spustite program Sous Vide.
Po dosiahnutí vhodnej teploty vložte vrecká do vody.
Použite veko.
Program Sous Vide môžete spustiť dvoma
spôsobmi.
Ak ho aktivujete z Ponuky, môžete si vybrať vaše vlastné
teploty (35 – 85 °C)
Ak si aktivujete Sous Vide cez sprievodcu pečením,
teploty u rôznych potravín sú preddenované.
Vaša varná doska vám poskytne jasné nastavenia a
pokyny.
Dajte pozor, aby ste sa riadili pravidlami varenia
pri nízkych teplotách. Viac informácií o tejto téme
nájdete v používateľskej príručke.
Udržiavať teplotu
Sondu môžete použiť na prípravu jedla aj bez toho, aby
ste ho museli vákuovo uzatvoriť. Tento spôsob použitia
vám umožňuje uchovať nemennú teplotu vášho jedla
počas varenia. Nezabudnite jedlo pravidelne zamiešať,
aby sa nepripálilo.
TIP: Najlepšie výsledky
dosiahnete, ak vložíte
vrecká vertikálne a úplne ich
zakryjete vodou.
Meranie teploty jadra v prípade pevných potravín
867350491-B-082019
Sondu môžete použiť na meranie teploty vo vnútri potravín, tzn. teploty jadra.
Umiestnite sondu tak, aby bol jej bod merania v strednej, najhrubšej časti jedla, najmä
v prípade tenkých plátkov. Pri hrubších kusoch mäsa vložte sondu aspoň po minimálnu
označenú úroveň.
Pre kontrolu teploty vášho jedla aktivujte funckiu Teplomer z Ponuky.
Takisto môžete použiť sondu s funkciou Sprievodca pečením/Piecť na panvici s
preddenovanými parametrami varenia na rôzne jedlá. Na kontrolu teploty jadra použite
sondu.
Ak chcete pripraviť tenký plátok jedla pomocou funkcie Piecť na panvici, nezabudnite ho
obrátiť, keď dosiahne polovicu požadovanej teploty.
Veľmi hrubé kusy obracajte častejšie.
Na dosiahnutie najlepších výsledkov vám odporúčame najprv použiť metódu Sous Vide.
Nakoniec vložte pripravené porcie do predhriatej panvice a rýchlo ich orestujte z oboch
strán.
Bod merania
Bod merania
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4

AEG IAE84881FB Stručná príručka spustenia

Typ
Stručná príručka spustenia