Russell Hobbs 14572-57, 14572-57 Allure Používateľská príručka

  • Prečítal som si návod na použitie chlebopražícieho prístroja Russell Hobbs. Som pripravený odpovedať na vaše otázky o jeho funkciách, vrátane nastavenia stupňa opälenia, funkcie rozmrazovania a ohrievania, pečenia baglov a čistenia prístroja. Neváhajte sa ma na čokoľvek opýtať!
  • Ako zastavím proces praženia?
    Ako môžem opražiť zmrazený chlieb?
    Ako môžem používať funkciu pre bagely?
    Ako vyčistím chlebopražící prístroj?
50
Prečítajte inštrukcie a zabezpečte ich dodržiavanie. Keď ste si prešli spotrebič, prejdite si aj
inštrukcie. Odstráňte všetky obaly, ale uschovajte ich dovtedy, kým nespoznáte ako spotrebič
funguje.
dôležité bezpečnostné opatrenia
Dodržujte základné bezpečnostné opatrenia, vrátane:
1 Tento spotrebič musí byť používaný len pod dohľadom zodpovednej dospelej osoby. Tento
spotrebič používajte a skladujte mimo dosahu detí.
2 Nevkladajte spotrebič do kvapaliny, nepoužívajte ho v kúpelni, blízko vody alebo
vonku.
3 Ak používate len jednu toastovaciu štrbinu, dajte pozor, aby sa nič nedostalo do tej
druhej, keďže po zatlačení páčky držiaka chleba budú hriať obidve štrbiny.
4 Postavte hriankovač kolmo na pevný, vodorovný, tepelne odolný povrch.
51
inštrukcie
5 Nedávajte ho na alebo do blízkosti čohokoľvek, čo by mohlo byť poškodené, hoci len
miernym teplom.
6 Chlieb sa môže vznietiť. Nepoužívajte tento spotrebič v blízkosti alebo pod záclonami alebo v
blízkosti iných horľavých materiálov a sledujte či nie je príliš horúci.
7 Okolie toastovacích štrbín je veľmi horúce – nedotýkajte sa ho!
8 Prívodný kábel veďte tak, aby neprevísal, aby sa nemohlo oň zakopnúť alebo zachytiť.
9 Spotrebič neprikrývajte ani nedávajte žiadne predmety na jeho vrchnú časť.
10 Ak sa chlieb zasekne, vypnite hriankovač, nechajte ho vychladnúť a chlieb opatrne odstráňte.
Nepoužívajte žiadne ostré predmety, mohli by ste poškodiť základné prvky spotrebiča.
11 Netoastujte “namazané” kúsky chleba, môžu sa vznietiť.
12 Nepoužívajte polámaný, skrútený alebo zdeformovaný chlieb, mohli by ste hriankovač
upchať.
13 Keď spotrebič nepoužívate vytiahnite ho zo zásuvky, takisto pred presunom a pred čistením.
Spotrebič pred čistením a uschovaním nechajte úplne vychladnúť.
14 Hriankovač pravidelne čistite od omrviniek, vyhnete sa tak jeho zanášaniu omrvinkami. Je to
nehygienické a môže to spôsobovať riziko požiaru.
15 Nepoužívajte hriankovač, kým tácka na omrvinky nie je nasadená a uzavretá.
16 Držte tento spotrebič a prívodný kábel mimo stolných varičov, varných panelov alebo
horákov.
17 Spotrebič nepoužívajte na iný účel než na ten, ktorý je popísaný v týchto inštrukciách.
18 Tento spotrebič nesmie byť prevádzkovaný prostredníctvom externého časového spínača
alebo diaľkového ovládacieho systému.
19 Nepoužívajte tento spotrebič, keď je poškodený alebo má poruchu.
20 Ak je prívodný kábel poškodený, musí byť vymenený u výrobcu, jeho servisným technikom
alebo kvalifikovaným odborníkom, aby nedošlo k riziku.
použitie len pre domácnosť
pred prvým použitím
1 Nastavte úroveň zhnednutia na maximum (6).
2 Spotrebič uveďte do činnosti prázdny, týmto nové prvky ošetrite.
3 Môže to trochu zapáchať, ale nie je to nič, čoho by ste sa mali obávať. Zabezpte dob
vetranie miestnosti.
opekanie chleba
4 Postavte hriankovač kolmo na pevný, vodorovný, tepelne odolný povrch.
5 Nedávajte ho na alebo do blízkosti čohokoľvek, čo by mohlo byť poškodené, hoci len
miernym teplom.
6 Chlieb sa môže vznietiť. Nepoužívajte tento spotrebič v blízkosti alebo pod záclonami alebo v
blízkosti iných horľavých materiálov a sledujte či nie je príliš horúci.
7 Zastrčte vidlicu spotrebiča do sieťovej zásuvky.
8 Nastavte požadovaný stupeň opekania (1 = svetlý, 6 = tmavý).
9 Vložte chlieb do toastovacích štrbín (maximálna hrúbka 25 mm).
10 Stlačte páčku držiaka na chlieb úplne dole.
, Páčka nezapadne dole, kým nie je spotrebič pripojený na zdroj elektrickej energie.
11 Keď je to hotové, hrianka vyskočí a prvky ohrevu sa vypnú.
uvoľniť 5
12 Na zastavenie opekania, stlačte tlačidlo 5. Hrianka vyskočí a prvky ohrevu sa vypnú.
extra zdvih H
13 Po opekaní malých kúskov (židovské pečivo – bagely, lievance, atď.) sa môže páčka držiaka
chleba zdvihnúť bližšie, aby umožnila ich ľahšie vytiahnutie.
52
zmrazený chlieb f
14 Táto vlastnosť umožňuje odhad opekania zmrazeného chleba.
15 Nechajte nastavenie hnednutia na Vašom obľúbenom nastavení, vložte zmrazený chlieb,
stlačte páčku držiaka chleba, potom stlačte tlačidlo f.
16 Zasvieti svetelná kontrolka a čas opekania sa automaticky prispôsobí tak, aby sa dosiahol ten
istý stupeň opečenia ako pri nezmrazenom chlebe.
žemľa b
17 Opekať by sa mali len hnedé vonkajšie strany žemlí, nie mäk
vnútorné časti.
18 Žemľu rozrežte a vložte obe polovice do štrbín hnemi povrchmi
smerom do stredu hriankovača.
19 Nechajte stupeň opekania na vašom obľúbenom nastavení, zatlačte
páčku, a stlačte tlačidlo b . Takto hrejú len ohrievacie telesá v strede.
20 Bude svietiť svetielko b, hnedé časti žemle sa opečú a vnútorné
strany sa zohrejú.
ohrievanie hrianky
21 Použitie najnižšieho nastavenia. Len na prihriatie plochej, “nenamazanej” hrianky.
Nástavec na ohrievanie žemlí
22 Nástavec na ohrievanie žemlí používajte iba pri stupni opekania 1.
23 Nepoužívajte nástavec na ohriatie zmrazených, maslom natretých, obalených, plnených
žemlí a žemlí s polevou.
24 Polte nástavec na ohrievanie na hriankovač, s nožičkami vo vnútri štrbín.
25 Žemle položte na nástavec.
26 Nastavte stupeň opekania na 1, potom stlačte páčku smerom nadol.
27 Keď páčka vyskočí, pečivo môžete vybrať.
28 Nedotýkajte sa drôtov nástavca – budú horúce.
29 Pred bežným použitím hriankovača z neho nástavec odstráňte.
rady a tipy
30 Pri opekaní viac než jedného krajca chleba, použite krajce podobnej veľkosti, hrúbky a
rovnako čerstvé krajce.
31 Starý (včerajší) chlieb obsahuje menej vlhkosti, preto vytra chrumkavejšiu hrianku.
32 Starý alebo tenký chlieb sa opeká rýchlejšie než čerstvý alebo hrubý chlieb. Použite nižšie
nastavenie.
33 Sladké chlebové výrobky (čajové pečivo, biskupský chlek atď.) hnednú omnoho rýchlejšie
než bežný chlieb, teda musia byť opekané na svetlejšom nastavení.
omrvinky
34 Hriankovač pravidelne čistite od omrviniek, vyhnete sa tak jeho zanášaniu omrvinkami. Je to
nehygienické a môže to spôsobovať riziko požiaru.
35 Vypnite hriankovač a nechajte ho vychladnúť.
36 Stlačte a uvoľnite tácku na omrvinky R.
37 Vyberte a vyprázdnite tácku na omrvinky.
38 Otrite ju vlhkou látkou, vysušte a potom ju vráťte do hriankovača.
39 Nepoužívajte hriankovač, kým tácka na omrvinky nie je nasadená a uzavretá.
starostlivosť a údržba
10 Vypnite hriankovač a nechajte ho vychladnúť.
41 Otrite vonkajší povrch vlhkou látkou. Ak je to nevyhnutné, použite malé množstvo čistiaceho
prostriedku.
42 Nedovoľte, aby sa do otvorov dostalo čokoľvek iné ako chlieb, mohli by ste poškodiť
ohrievacie telesá.
53
43 Neklte spotrebič do vody alebo nejakej inej kvapaliny.
44 Nepoužívajte hrubé alebo abrazívne čistiace prostriedky alebo rozpúšťadlá.
symbol odpadkového koša
Aby ste sa vyhli environmentálnym a zdravotným problémom, ktoré sú spôsobené
rizikovými látkami v elektrických a elektronických výrobkoch, spotrebiče označené
týmto symbolom nesmú byť odstraňované spolu s netriedeným komunálnym
odpadom, ale majú byť renovované, znovu použité alebo recyklované.
/