inštrukcie
5 Nedávajte ho na alebo do blízkosti čohokoľvek, čo by mohlo byť poškodené, hoci len
miernym teplom.
6 Chlieb sa môže vznietiť. Nepoužívajte tento spotrebič v blízkosti alebo pod záclonami alebo v
blízkosti iných horľavých materiálov a sledujte či nie je príliš horúci.
7 Okolie toastovacích štrbín je veľmi horúce – nedotýkajte sa ho!
8 Prívodný kábel veďte tak, aby neprevísal, aby sa nemohlo oň zakopnúť alebo zachytiť.
9 Spotrebič neprikrývajte ani nedávajte žiadne predmety na jeho vrchnú časť.
10 Ak sa chlieb zasekne, vypnite hriankovač, nechajte ho vychladnúť a chlieb opatrne odstráňte.
Nepoužívajte žiadne ostré predmety, mohli by ste poškodiť základné prvky spotrebiča.
11 Netoastujte “namazané” kúsky chleba, môžu sa vznietiť.
12 Nepoužívajte polámaný, skrútený alebo zdeformovaný chlieb, mohli by ste hriankovač
upchať.
13 Keď spotrebič nepoužívate vytiahnite ho zo zásuvky, takisto pred presunom a pred čistením.
Spotrebič pred čistením a uschovaním nechajte úplne vychladnúť.
14 Hriankovač pravidelne čistite od omrviniek, vyhnete sa tak jeho zanášaniu omrvinkami. Je to
nehygienické a môže to spôsobovať riziko požiaru.
15 Nepoužívajte hriankovač, kým tácka na omrvinky nie je nasadená a uzavretá.
16 Držte tento spotrebič a prívodný kábel mimo stolných varičov, varných panelov alebo
horákov.
17 Spotrebič nepoužívajte na iný účel než na ten, ktorý je popísaný v týchto inštrukciách.
18 Tento spotrebič nesmie byť prevádzkovaný prostredníctvom externého časového spínača
alebo diaľkového ovládacieho systému.
19 Nepoužívajte tento spotrebič, keď je poškodený alebo má poruchu.
20 Ak je prívodný kábel poškodený, musí byť vymenený u výrobcu, jeho servisným technikom
alebo kvalifikovaným odborníkom, aby nedošlo k riziku.
použitie len pre domácnosť
pred prvým použitím
1 Nastavte úroveň zhnednutia na maximum (6).
2 Spotrebič uveďte do činnosti prázdny, týmto nové prvky ošetrite.
3 Môže to trochu zapáchať, ale nie je to nič, čoho by ste sa mali obávať. Zabezpečte dobré
vetranie miestnosti.
opekanie chleba
4 Postavte hriankovač kolmo na pevný, vodorovný, tepelne odolný povrch.
5 Nedávajte ho na alebo do blízkosti čohokoľvek, čo by mohlo byť poškodené, hoci len
miernym teplom.
6 Chlieb sa môže vznietiť. Nepoužívajte tento spotrebič v blízkosti alebo pod záclonami alebo v
blízkosti iných horľavých materiálov a sledujte či nie je príliš horúci.
7 Zastrčte vidlicu spotrebiča do sieťovej zásuvky.
8 Nastavte požadovaný stupeň opekania (1 = svetlý, 6 = tmavý).
9 Vložte chlieb do toastovacích štrbín (maximálna hrúbka 25 mm).
10 Stlačte páčku držiaka na chlieb úplne dole.
, Páčka nezapadne dole, kým nie je spotrebič pripojený na zdroj elektrickej energie.
11 Keď je to hotové, hrianka vyskočí a prvky ohrevu sa vypnú.
uvoľniť 5
12 Na zastavenie opekania, stlačte tlačidlo 5. Hrianka vyskočí a prvky ohrevu sa vypnú.
extra zdvih H
13 Po opekaní malých kúskov (židovské pečivo – bagely, lievance, atď.) sa môže páčka držiaka
chleba zdvihnúť bližšie, aby umožnila ich ľahšie vytiahnutie.