Russell Hobbs 18589-56, 18589-56 Sky Blue Cottage Používateľská príručka

  • Prečítal som si návod na použitie chlebíčkara Russell Hobbs a som pripravený odpovedať na vaše otázky. Návod obsahuje podrobné pokyny na používanie všetkých funkcií, vrátane nastavenia stupňa opälenia, funkcie pre zmrazené pečivo a funkcie na ohrievanie, ako aj bezpečnostné pokyny a tipy na údržbu. Čo by ste chceli vedieť?
  • Ako nastavím stupeň opälenia chleba?
    Ako môžem opražiť zmrazený chlieb?
    Ako môžem ohriať už opečený chlieb?
    Ako používam prídavný ohrievač na pečivo?
    Ako vyčistím chlebíčkar?
28
Prečítajte inštrukcie a zabezpečte ich dodržiavanie. Keď ste si prešli spotrebič, prejdite si aj
inštrukcie. Odstráňte všetky obaly, ale uschovajte ich dovtedy, kým nespoznáte ako spotreb
funguje.
A DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA
Dodržujte základné bezpečnostné opatrenia, vrátane:
1 Tento spotrebič musí byť používaný len pod dohľadom zodpovednej dospelej osoby. Tento
spotrebič používajte a skladujte mimo dosahu detí.
2 Nevkladajte spotrebič do kvapaliny, nepoužívajte ho v kúpelni, blízko vody alebo
vonku.
3 Ak používate len jednu toastovaciu štrbinu, dajte pozor, aby sa nič nedostalo do tej
druhej, keďže po zatlačení páčky držiaka chleba budú hriať obidve štrbiny.
4 Postavte hriankovač kolmo na pevný, vodorovný, tepelne odolný povrch.
5 Chlieb sa môže vznietiť. Nepoužívajte tento spotrebič v blízkosti alebo pod záclonami alebo v
blízkosti iných horľavých materiálov a sledujte či nie je príliš horúci.
6 Okolie toastovacích štrbín je veľmi horúce – nedotýkajte sa ho!
7 Spotrebič neprikrývajte ani nedávajte žiadne predmety na jeho vrchnú časť.
8 Ak sa chlieb zasekne, vypnite hriankovač, nechajte ho vychladnúť a chlieb opatrne odstráňte.
9 Netoastujte “namazané” kúsky chleba, môžu sa vznietiť.
10 Nepoužívajte polámaný, skrútený alebo zdeformovaný chlieb, mohli by ste hriankovač
upchať.
11 Ak prístroj nepoužívate, vytiahnite ho zo zásuvky.
12 Nepoužívajte hriankovač, kým tácka na omrvinky nie je nasadená a uzavretá.
13 Spotrebič nepoužívajte na iný účel než na ten, ktorý je popísaný v týchto inštrukciách.
14 Tento spotrebič nesmie byť prevádzkovaný prostredníctvom externého časového spínača
alebo diaľkového ovládacieho systému.
15 Nepoužívajte tento spotrebič, keď je poškodený alebo má poruchu.
16 Ak je prívodný kábel poškodený, musí byť vymenený u výrobcu, jeho servisným technikom
alebo kvalifikovaným odborkom, aby nedošlo k riziku.
použitie len pre domácnosť
U PRED PRVÝM POUŽITÍM
Nastavte úroveň zhnednutia na maximum (6). Spotrebič uveďte do činnosti prázdny, týmto nové
prvky ošetrite. Môže to trochu zapáchať, ale nie je to nič, čoho by ste sa mali obávať. Zabezpte
dobré vetranie miestnosti.
T OPEKANIE CHLEBA
1 Zastrčte vidlicu spotrebiča do sieťovej zásuvky.
2 Nastavte požadovaný stupeň opekania (1 = svetlý, 6 = tmavý).
3 Vložte chlieb do toastovacích štrbín (maximálna hrúbka 25 mm).
4 Stlačte páčku držiaka na chlieb úplne dole.
, Páčka nezapadne dole, kým nie je spotrebič pripojený na zdroj elektrickej energie.
5 Zasvieti svetielko 5 a ohrievacie telesá sa zohrejú.
6 Keď je hrianka hotová, vyskočí von.
5 UVOĽNIŤ
7 Na zastavenie opekania, stlačte tlačidlo 5.
f ZMRAZENÝ CHLIEB
8 Nechajte nastavenie hnednutia na Vašom obľúbenom nastavení, vlte zmrazený chlieb,
stlačte páčku držiaka chleba, potom stlačte tlačidlo f.
29
pokyny (Slovenčina)
9 Zasvieti svetelná kontrolka f a čas opekania sa automaticky prispôsobí tak, aby sa dosiahol
ten istý stupeň opečenia ako pri nezmrazenom chlebe.
f ŽEMĽA
10 Opekať by sa mali len hnedé vonkajšie strany žemlí, nie mäkké vnútorné časti.
11 Žemľu rozdeľte na polovice a vlte ich do štrbín tak, aby vonkajšie hnedé časti smerovali k
vonkajším ohrievacím telesám.
12 Nechajte stupeň opekania na vašom obľúbenom nastavení, zatlačte páčku, a stlačte tlačidlo
b . Takto hrejú len ohrievacie telesá v strede.
m OHRIEVANIE HRIANKY
13 Nechajte stupeň opekania na vašom obľúbenom nastavení, vložte chlieb, stlačte páčku, a
stlačte tlačidlo m.
14 Zasvieti svetielko m , a hrianka sa krátko ohreje intenzívnou dávkou tepla.
15 Len na prihriatie plochej, “nenamazanej” hrianky.
W NÁDSTAVEC NA OHRIEVANIE ŽEMLÍ
16 Nepoužívajte nástavec na ohriatie zmrazených, maslom natretých, obalených, plnených
žemlí a žemlí s polevou.
17 Položte nástavec na ohrievanie na hriankovač, s nožičkami vo vnútri štrbín.
18 Žemle položte na nástavec.
19 Nastavte stupeň opekania na 1, potom stlačte páčku smerom nadol.
20 Keď páčka vyskočí, pečivo môžete vybrať.
21 Nedotýkajte sa drôtov nástavca – budú horúce.
22 Pred bežným použitím hriankovača z neho nástavec odstráňte.
C STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
23 Vypnite hriankovač a nechajte ho vychladnúť.
24 Otrite vonkajší povrch vlhkou látkou.
25 Vyberte a vyprázdnite tácku na omrvinky.
26 Otrite ju vlhkou látkou, vysušte a potom ju vráťte do hriankovača.
H OCHRANA ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
Aby ste sa vyhli environmentálnym a zdravotným problémom, ktoré sú spôsobené
rizikovými látkami v elektrických a elektronických výrobkoch, spotrebiče označené týmto
symbolom nesmú byť odstraňované spolu s netriedeným komunálnym odpadom, ale
majú byť renovované, znovu použité alebo recyklované.
nákresy
1 toastovacie štrbiny
2 páčka držiaka chleba
5 uvoľniť
b žemľa
f mrazený
m ohriať
3 volič stupňa opekania
4 tácka na omrvinky
5 nástavec na ohrievanie
6 držadlo
7 nožička
/