3SK
Funkcie krajača na rezance a válčeka na cesto
UPOZORNENIA!
1. Cesto nakrájajte na menšie časti, ktoré sa zmestia do valčeka na cestoviny.
2. Vytiahnite nastavovací ovládací prvok valčeka na cestoviny priamo von a otočte ho na
nastavenie 1. Uvoľnite prvok, pričom sa uistite, že kolík na kryte valčeka na cestoviny
zapadol do otvoru na zadnej strane nastavovacieho prvku, aby prvok mohol dosadnúť
na kryt valčeka.
3. Narovnané cesto vložte do valčekov na miesenie. Cesto preložte na polovicu a znova
rozvaľkajte. Opakujte, kým nebude cesto hladké a pružné a nepokryje šírku valčeka.
Cestoviny pri vaľkaní a krájaní zľahka poprášte múkou, aby mali nelepkavý povrch a
dali sa dobre oddeľovať.
4. Cesto podávajte cez valčeky, aby sa plát cesta ešte viac narovnal. Aktivujte valček na
nastavenie 3 a zopakujte proces vaľkania. Postupne zvyšujte nastavenia valčeka, kým
nedosiahnete požadovanú hrúbku. Počas tohto kroku cesto neprehýbajte.
5. Na výrobu rezancov vymeňte valček na cestoviny za krájač podľa vlastného výberu.
Narovnané pláty cesta prevlečte cez krájač. Správnu hrúbku pre každý druh cestovín
určíte podľa „Tabuľky nastavení valčeka“.
6. Ak sú rezance príliš mäkké a trhajú sa, skúste cesto posypať suchou múkou.
Násada Funkcia Rýchlosť Šírka rezancov
Valček na cestoviny 2 - 6 až 140 mm
Krájač na široké rezance 2 - 6 6,5 mm
Krájač na úzke rezance 2 - 6 2 mm
Vytiahnite v smere šípky
a otočte
Tabuľka nasta-
vení valčeka Určené použitie
1 - 2 Miesenie a spájanie cesta
3 - 4 Vaječné rezance
4 - 5 Špagety, fettuccine, lasagne rezance
6 - 7 Tenké fettuccine, tortellini, linguini