Orava CH-Rezance Používateľská príručka

Typ
Používateľská príručka

Tento návod je vhodný aj pre

Násada na vaľkanie cesta (pre Lasagne, ravilolli, cannelloni)
Krájač na široké rezance (Tagliatelle)
Krájač na úzke rezance (Trenette)
vod na obsluhu/Záruka SK
2SK
Zostavenie krájača na rezance/valčeka na cesto
(voliteľné príslušenstvo)
1. Postavte robot na suchý, rovný a pevný povrch. Pred úplným zostavením zariadenia
nepripájajte sieťovú šnúru do elektrickej zásuvky!
2. Nasaďte vrchný kryt náhonu mixéra (10) tak, aby bol zaistený na svojom mieste.
3. Sklopte (ak nie je sklopená) vrchnú časť robota na spodnú časť (základňu) tak, aby
zacvakla a páčka bola vo vodorovnej zaisťovacej polohe.
4. Vyberte predný kryt (9) a nasaďte želanú násadu na vaľkanie cesta (30) alebo krájače
na rezance (31 alebo 32).
5. Vložte valček na cestoviny do náboja. Otočte ho do protismeru, aby zapadol do štvorca
objímky náboja. (obr. 1)
6. Po úplnom upevnení násady na mixér vytiahnite nastavovací ovládací prvok valčeka na
cestoviny priamo von. (obr. 2)
7. Otočte prvok na nastavenie zodpovedajúce želanej šírke rezancov. (obr. 3)
8. Zapojte sieťovú šnúru do elektrickej zásuvky a nastavte rýchlosť na úroveň 2-6.
Narovnané cesto podávajte do valčekov na miesenie. (obr. 4)
9. Po ukončení používania vypnite rýchlosť na 0 a odpojte sieťovú šnúru od elektrickej
zásuvky.
Pred prvým použitím
Aby ste predišli poškodeniu, neumývajte a neponárajte násady do vody ani inej kvapaliny.
Neumývajte ju v umývačke riadu.
Poznámka
Táto násada je určená len na prípravu cesta na cestoviny. Nekrájajte ani nevaľkajte nič iné
ako cestoviny, aby sa nepoškodil strojček na cestoviny.
obr. 1 obr. 2 obr. 3 obr. 4
3SK
Funkcie krajača na rezance a válčeka na cesto
UPOZORNENIA!
1. Cesto nakrájajte na menšie časti, ktoré sa zmestia do valčeka na cestoviny.
2. Vytiahnite nastavovací ovládací prvok valčeka na cestoviny priamo von a otočte ho na
nastavenie 1. Uvnite prvok, pričom sa uistite, že kolík na kryte valčeka na cestoviny
zapadol do otvoru na zadnej strane nastavovacieho prvku, aby prvok mohol dosadnúť
na kryt valčeka.
3. Narovnané cesto vložte do valčekov na miesenie. Cesto preložte na polovicu a znova
rozvaľkajte. Opakujte, kým nebude cesto hladké a pružné a nepokryje šírku valčeka.
Cestoviny pri vaľkaní a krájaní zľahka poprášte múkou, aby mali nelepkavý povrch a
dali sa dobre oddeľovať.
4. Cesto podávajte cez valčeky, aby sa plát cesta ešte viac narovnal. Aktivujte valček na
nastavenie 3 a zopakujte proces vaľkania. Postupne zvyšujte nastavenia valčeka, kým
nedosiahnete požadovanú hrúbku. Počas tohto kroku cesto neprehýbajte.
5. Na výrobu rezancov vymeňte valček na cestoviny za krájač podľa vlastného výberu.
Narovnané pláty cesta prevlečte cez krájač. Správnu hrúbku pre každý druh cestovín
určíte podľa „Tabuľky nastavení valčeka“.
6. Ak sú rezance príliš mäkké a trhajú sa, skúste cesto posypať suchou múkou.
Násada Funkcia Rýchlosť Šírka rezancov
Valček na cestoviny 2 - 6 až 140 mm
Krájač na široké rezance 2 - 6 6,5 mm
Krájač na úzke rezance 2 - 6 2 mm
Vytiahnite v smere šípky
a otočte
Tabuľka nasta-
vení valčeka Určené použitie
1 - 2 Miesenie a spájanie cesta
3 - 4 Vaječné rezance
4 - 5 Špagety, fettuccine, lasagne rezance
6 - 7 Tenké fettuccine, tortellini, linguini
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3

Orava CH-Rezance Používateľská príručka

Typ
Používateľská príručka
Tento návod je vhodný aj pre