4
Návod na použitie
1 Bezpeènostné pokyny
3
Dodržiavajte tieto pokyny, pretože v opaènom
prípade pri poškodení strácate nárok na záruku.
5 Tento spotrebiè zodpovedá požiadavkám
nasledujúcich smerníc EÚ:
– Smernica o nízkonapät’ových zariadeniach 73/23/
EHS z 19. 2. 1973
– Smernica o elektromagnetickej kompatibilite 89/336/
EHS z 3. 5. 1989 vrátane novelizaènej smernice 92/
31/EHS
– Smernica o oznaèovaní CE 93/68/EHS z 22. 7. 1993
Použitie v súlade s urèením
• Tento spotrebiè sa môže používat’ iba na varenie a
peèenie pokrmov v domácnosti.
• Spotrebiè sa nesmie používat’ ako pracovná ani
odkladacia plocha.
• Úpravy ani zmeny na spotrebièi nie sú dovolené.
• Neodkladajte na spotrebiè alebo v jeho blízkosti
hor¾avé kvapaliny, ¾ahko zápalné materiály alebo
roztápajúce sa predmety (napr. fólie, umelá hmota,
hliník).
Bezpeènost’ pre deti
• Malé deti sa zásadne nesmú približovat’ k spotrebièu.
• Väèšie deti možno nechat’ pracovat’ so spotrebièom
iba po pouèení a pod doh¾adom.
Všeobecná bezpeènost’
• Spotrebiè môžu montovat’ a pripájat’ iba zaškolení a
autorizovaní odborníci.
• Vstavané spotrebièe možno uvádzat’ do prevádzky
iba po namontovaní do vhodných skriniek a
pracovných dosiek, zodpovedajúcich požiadavkám
noriem.
• V prípade vzniku poruchy na spotrebièi sa všetky
varné miesta musia vypnút’ a spotrebiè sa musí
odpojit’ od elektrickej siete, aby sa vylúèilo
nebezpeèenstvo úrazu elektrickým prúdom.
• Spotrebiè môžu opravovat’ iba kvalifikovaní a
autorizovaní špecialisti.
Bezpeènost’ pri používaní
• Pri neopatrnej práci so spotrebièom hrozí
nebezpeèenstvo popálenia.
• Káble elektrických spotrebièov sa nesmú dotýkat’
horúceho povrchu spotrebièa ani horúceho
kuchynského riadu.
• Prehriate tuky a oleje sa rýchlo vznietia. Procesy
tepelnej úpravy s použitím tuku alebo oleja (napr.
pomfrity) nesmú prebiehat’ bez dozoru.
• Po každom použití varné miesta vypnite.
Bezpeènost’ pri èistení
• Pred èistením sa spotrebiè musí vypnút’ a nechat’
vychladnút’.
• Èistenie spotrebièa parným alebo vysokotlakovým
èistièom je z bezpeènostných dôvodov zakázané.
Predchádzanie poškodeniu
spotrebièa
• Kvapaliny s obsahom kyselín, napr. ocot, citróny alebo
prípravky na odstraòovanie vodného kameòa sa
nesmú dostat’ na varnú dosku, pretože inak vznikajú
matné miesta.
• Neukladajte na varné miesta vlhké pokrievky hrncov a
nenechávajte horúce hrnce ochladnút’ na varných
miestach.
V opaènom prípade sa tu môže kondenzovat’ voda a
hrdza.
• Varné miesta nikdy nepoužívajte s prázdnym
kuchynským riadom ani bez riadu.