43
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
Churros (španielske pečivo podlhovastého tvaru)
Porcií: približne 18
Čas prípravy: 15-20 minút
Čas pečenia: 7-9 minúty jedna várka
Tieto churros sa namiesto fritovania pečú, ako zdravšia možnosť.
• 220 ml voda
• 120 g maslo
• ½ ČL vanilkového extraktu
• ¼ ČL soľ
• 30 g svetlého cukru Muscovado
• 150 g obyčajná múka
• 3 veľké vajcia
1. Vodu a maslo priveďte do varu. Vmiešajte vanilku, soľ a cukor. Vmiešajte múku a za stáleho miešania
varte 1-2 minúty. Odoberte z ohňa a nechajte zmes trochu vychladnúť.
2. Zašľahajte vajcia jedno po druhom, až kým sa zmes dobre nespojí.
3. Zmes preložte do vrecka s tvarovacou koncovkou.
4. Založte platne na churros a predhrejte prístroj na pochúťky.
5. Priehlbiny na platniach ľahko potrite tukom pomocou kefky a opatrne vytlačte dostatok zmesi do
nižšej priehlbiny, aby ste ju vyplnili do troch štvrtín. Veko zatvorte a pečte 7-9 minút do zlatohneda.
6. Každý churros opatrne vyberte a obaľte v jemnom kryštálovom cukre s mletou škoricou. Nechajte
ich trochu vychladnúť na drôtenej mriežke.
7. Opakujte, kým neminiete celú zmes.
Čokoládové koláčiky na paličke (pop koláčiky)
Porcií: približne 18
Čas prípravy: 5-10 minút
Čas pečenia: 3-4 minúty jedna várka
Pop koláčiky sú vynikajúce malé koláčiky na paličke na jedno zahryznutie, ktoré sa ľahko robia a výborne
sa hodia na narodeninové oslavy a iné príležitosti.
• 175 g maslo
• 175 extra jemný kryštálový cukor
• 3 veľké vajcia pri izbovej teplote
• 100 g obyčajná múka
• 50 g kakaový prášok
• 1 ČL prášku do pečiva
• 1-2 ČL mlieka
1. Vyšľahajte spolu cukor a maslo. Pridajte vajcia po jednom, až kým sa dobre nespoja.
2. Preosejte múku, kakao a prášok do pečiva. Zapracujte do zmesi cukru s maslom. Pridajte mlieko a
dobre zamiešajte.
3. Založte platne na pop koláčiky a prístroj na pochúťky predhrejte.
4. Jemne potrite priehlbiny tukom pomocou kefky a opatrne vyplňte nižšie priehlbiny, až kým nie sú
dopoly plné. Zatvorte veko a pečte 3-4 minúty.
5. Po upečení vyberte koláčiky a nechajte ich vychladnúť na drôtenej mriežke. Formičky opatrne vytrite
kuchynskou papierovou utierkou.
6. Opakujte, kým neminiete celú zmes.