Whirlpool AKZ 360/IX Program Chart

Typ
Program Chart
AKZ 360 POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 310 56555
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor
1)
(nevidno ho)
3. Ochranný kryt grilu
2)
4. Poistka dvierok
3)
5. Katalyzátor
6. Ochranný kryt horného ohrievacieho článku
7. Horný ohrievací článok
8. Zadná žiarovka
4)
9. Kruhový ohrievací článok
10. Ventilátor rúry
11. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
12. Dvierka rúry
1)
Ventilátor sa zapína, keď rúra dosiahne určitú teplotu a
môže ostat' v činnosti aj niekoľko minút po vypnutí rúry.
Počas pyrolytického čistiaceho cyklu sa ventilátor otáča
rýchlejšie ako pri bežných funkciách.
2)
Chráni potraviny pred priamym kontaktom s grilom. Napriek
tomu odporúčame, aby ste sa počas prevázky rúry
ochranného krytu nedotýkali.
3)
Počas pyrolytického čistenia sa aktivuje automatický
mechanizmus “poistky dvierok” a na displeji sa rozsvieti
kontrolka “ ”.
Dvierka rúry sa počas pyrolytického čistenia zohrejú, preto
nedovoľte det'om, aby sa priblížili k spotrebiču.
4)
Po otvorení dvierok vypnutej rúry sa rozsvieti vnútorné
osvetlenie.
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Zap/Vyp - ovládač funkcií
2. Tlačidlo pre potvrdenie a voľbu programu
3. Ovládač na zmenu vopred nastavených hodnôt
(teplota, čas, úrovne)
Zasúvacie ovládacie gombíky
Aby ste gombík mohli použit', stlačte ho v strede.
Ovládací gombík sa vysunie.
Otočte ho do želanej polohy.
Po ukončení prípravy jedla otočte gombík do polohy
“0” a stlačte ho v strede, aby sa vrátil do pôvodnej
polohy.
Prvá
Posledná
úrov
úrov
2 drôtené rošty:
Pekáč na odkvapkávanie:
3
1
2
Upozornenia:
Odporúčame vám, aby ste pred automatickým čistiacim cyklom vybrali všetky časti príslušenstva dodávaného s
rúrou, aby sa predišlo ďalšiemu zvýšeniu vonkajšej teploty dvierok a aby sa zaručilo dôkladnejšie vyčistenie
spodnej časti rúry.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia
Nastavená
teplota
Rozsah
teplôt
Popis funkcie
- Vypnutá rúra - - -
OSVETLENIE
- - Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
DUAL 35°/60° 35°C -
Na udržiavanie stálej teploty vnútri rúry.
35°C: na kysnutie cesta, chleba a pizze.
60°C: na udržanie teploty jedla po varení.
Odporúčame Vám používat' prvú úroveň vodiacej lišty.
STATICKÝ OHREV 225°C 50°C - 250°C
Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
Rúru predohrejte na požadovanú teplotu a vložte jedlo
do rúry ihneď potom, keď kontrolka “C” zhasne.
Odporúča sa používat' druhú alebo tretiu úroveň v rúre.
PEČENIE S
VENTILÁTOROM
200°C 50°C - 250°C
Na prípravu jedál, ktoré si vyžadujú rovnakú teplotu v
rúre, bez predohrevu, na jednej alebo viacerých
úrovniach (napr: ryby, zelenina, koláč) bez prenosu
vône z jedného jedla na druhé.
GRIL 3 -
Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie
zeleniny a na zapečenie chleba.
Funkciu možno nastavit' na rôznu úroveň výkonu
(1 min. - 5 max.).
Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
Počas pečenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade prípravy mäsa nalejte do nádoby na
odkvapkávanie (umiestnenej v prvej polohe) trochu
vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude
vystrekovat'.
Počas prípravy sa odporúča jedlo obrátit'.
TURBO GRIL 3 -
Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené
mäsá).
Funkciu možno nastavit' na rôznu úroveň výkonu
(1 min. - 5 max.).
Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
Počas pečenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade prípravy mäsa nalejte do nádoby na
odkvapkávanie (umiestnenej v prvej polohe) trochu
vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude
vystrekovat'.
Počas prípravy sa odporúča jedlo obrátit'.
PIZZA/CHLIEB
-
P1- 260°C
P2- 220°C
Na pečenie pizze, chleba, posúchov.
EKO
160°C 50°C - 250°C
Funkcia na úsporu energie, ideálna na pečenie bez
predohrevu.
PYROLÝZA
Ďalšie podrobnosti nájdete v
návode na použitie.
Dobu automatického čistenia možno nastavit' v
rozsahu od 2 minút do 3 hodín.
EXPRES PYROLÝZA
Ďalšie podrobnosti nájdete v
návode na použitie.
Vopred nastavená doba automatického čistenia je
1 hodina 15 minút.
TABUĽKY PRÍPRAVY JEDLA
JEDLÁ
Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Úroveň
zapečenia
Teplota
(°C)
Doba prípravy jedla
(minúty)
Baranina, jahňacina
X 2
2
200 90 - 110
X 2 2 200 90 - 110
Pečené mäso
(teľacie, bravčové, hovädzie)
(kg 1)
X 2
2
200
100 - 110
X 2 2 200 100 - 110
Kurča, králik,
kačica
X 2
2
200 80 - 90
X 2 2 200
80 - 90
Morka
(kg 3-4)
X 1
3
200 160 - 180
X 1 3 200 160 - 180
Hus (kg 2)
X 2
3
200 100 - 130
X 2 3
200
100 - 130
(VCELKU)
(1-2 kg)
Ostriež, okúň, tuniak,
losos, treska
X 2
1
200 50 - 60
X 2 1 190 50 - 60
(FILÉ)
(1 kg)
Mečúň, tuniak
X 2
-
200 50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
Paprika a plnené paradajky
X 2
-
200 60 - 70
X 2 - 190 60 - 70
Pečené zemiaky
X 2 3
200
50 - 60
X 2 3 200 50 - 60
Pizza - chlieb
P1
X 2 -
260 - 240
15 - 20
P2
X 2 - 220 - 240 15 - 20
P1
X 1-3 -
260 - 240
20 - 30
P2
X 1-3 -
220 - 240
20 - 30
Kysnuté koláče
X 2
-
170 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Plnené koláče
s tvarohom
X 2
-
190 70 - 90
X 2 - 180 70 - 90
Linecké koláče
X 2
-
180
50 - 60
X 2 -
180
50 - 60
Závin
X 2
-
200
50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
Sušienky
X 2
-
160 30 - 40
X 1-3 - 150 30 - 40
M
Ä
S
O
R
Y
B
Y
Z
E
L
E
N
I
N
A
P
I
Z
Z
A
C
H
L
I
E
B
Z
Á
K
U
S
K
Y
P
E
Č
I
V
O
A
T
Ď
.
TABUĽKA GRILOVANIA
Poznámka: GRIL, po uplynutí polovice doby pečenia mäso obrát'te.
JEDLÁ
Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Úroveň
zapečenia
Teplota
(°C)
Doba prípravy jedla
(minúty)
Odpaľované cesto
X 2
-
190
40 - 50
X 1-3 - 180 40 - 50
Slané torty
X 2
-
200 50 - 60
X 2 - 180 50 - 60
Plnené ovocné torty
napr. s. ananásom, broskyňami
X 2
-
180 50 - 60
X 2 - 180 50 - 60
Snehové sušienky
X 2
-
120 150 - 180
X 1-3 - 120 150 - 180
Zákusky z lístkového cesta
X 2
-
200 30 - 40
X 2 -
190
30 - 40
Suflé
X 2
-
200 50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
Lasagne
X 2
1
200 50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
JEDLÁ Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Úroveň
výkonu
Doba prípravy jedla
(minúty)
Rebierka X 3-4 4-5 40 - 50
Kotlety X 3-4 4-5 30 - 40
Klobásky X 3-4 4-5 30 - 40
Roštenka X 3-4 4-5 30 - 40
Kuracie stehná X 3-4 4-5 40 - 50
Kebab X 3-4 4-5 40 - 50
Rebierka X 3-4 4-5 40 - 50
1/2 kurčat'a X 3 4-5 50 - 60
1/2 kurčat'a X 2 3-4 50 - 60
Kurča vcelku X 2 2-3 60 - 70
Pečené mäso
(bravčové, hovädzie)
X 2 3 70 - 80
Kačica X 2 3 80 - 90
Jahňacie stehno X 2 3 70 - 80
Roast beef X 2 3 50 - 60
Pečené zemiaky X 3 3-4 50 - 60
Ryby (pražma, pstruh) X 2 2-3 50 - 60
Ryby (filé) X 3-4 4-5 30 - 40
Z
Á
K
U
S
K
Y
P
E
Č
I
V
O
A
T
Ď
M
Ä
S
O
R
Y
B
Y
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 360/IX Program Chart

Typ
Program Chart