4
Pečenie
REŽIMY PEČENIA (podľa modelu)
Režimy pečenia sú nasledujúce:
, sú vybavené funkciou
BOOST (maximálny výkon), ktorá umožňuje rýchle
zvýšenie teploty. Ak chcete túto funkciu deaktivovať,
preštudujte si kapitolu Nastavenia.
TEPLOVZDUŠNÝ OHREV*
Minimálna teplota 35 °C, maximálna 250 °C
Odporúča sa pre biele mäsá, ryby a zeleninu, aby
zostali vláčne. Pre pečenie niekoľkých pokrmov až do
3 polôh.
TRADIČNÉ PEČENIE IMPULZNÉ S
TERMOSTATOM*
Minimálna teplota 35 °C, maximálna 275 °C
Odporúča sa pre mäso, ryby, zeleninu, najlepšie v
keramickej miske.
PLECH PRE TRADIČNÉ PEČENIE
Minimálna teplota 75° C, maximálna 250 °C
Odporúča sa pre vlhké cestá (quiche, koláče so
šťavnatým ovocím...). Cesto bude odspodu dobre
upečené. Odporúčame pre cestá, ktoré kysnú (koláč,
brioška, bábovka...) a na sué, ktoré nebudú
blokované vrchnou kôrkou.
TRADIČNÉ
Minimálna teplota 35 °C, maximálna 275 °C
Odporúča sa pre pomalé a jemné pečenie, napr.
na prípravu šťavnatej pečienky diviny. Pre prudšie
pečenie červeného mäsa. Pre dusenie pokrmov v
zatvorenom kastróle, ktorých príprava bola vopred
spustená na varnom paneli (kohút na víne, ragú).
EKO*
Minimálna teplota 35 °C, maximálna 275 °C
Táto funkcia šetrí energiu a zároveň zachováva
vlastnosti pečenia. Kompletné pečenie prebieha bez
predhrievania.
GRIL VYŠŠEJ TEPLOTY GRIL STREDNEJ
TEPLOTY
Minimálna teplota 180 °C, maximálna 275 °C
Odporúča sa pre grilovanie hrianok, zapekanie jedál v
krémových omáčkach...
GRIL IMPULZNÝ
Minimálna teplota 180 °C, maximálna 250 °C
Hydina a pečienka, šťavnatá a chrumkavá zo všetkých
strán.
Na najspodnejšiu vodiacu lištu zasuňte plech na
zachytávanie šťavy.
Odporúča sa pre hydinu alebo pečienky, stehno,
hovädzie rebrá. Umožňuje zachovať šťavnatú
štruktúru rybieho mäsa.
UDRŽIAVANIE TEPLEJ RÚRY
Minimálna teplota 35 °C, maximálna 100 °C
Odporúčame pre kysnutie cesta na chlieb, buchty,
bábovku, atď., pre rozmrazovanie potravín alebo
ohrievanie tanierov.
PIZZA
Minimálna teplota 35 °C, maximálna 275 °C
Pre zaistenie kvalitnej pizzy pečte na 3. úrovni, rúru
rozohrejte.
FUNKCIA BOOST
Minimálna teplota 35 °C, maximálna 275 °C
Táto funkcia zaisťuje rýchle vyhriatie rúry na pracovnú
teplotu.
*Označenie používané pre oznámenie napísané na
energetickom štítku v súlade s európskou normou
EN 50304 a podľa európskej smernice 2002/40/ES:
Rada pre úsporu energie
V maximálnej možnej miere sa pokúste rúru
nepredhrievať. Počas pečenia nechávajte dvierka
rúry zatvorené.
4.1 PEČENIE S OKAMŽITÝM ŠTARTOM
Programovacia jednotka musí zobrazovať len čas.
Nesmie blikať.
Tlačidlom voľby funkcií otočte do vami vybranej
polohy.