8 So šľahačom použite nízku rýchlosť na spojenie prísad, potom zmeňte na vysokú rýchlosť na
miešanie. Šľahač je pri nízkych teplotách ideálny na prípravu majonézy.
9 V nádobe so sekáčikom používajte nízku rýchlosť na hrubšie kúsky, a vysoké rýchlosti pre
jemné nasekanie. Ak vám záleží na veľkosti kúskov, pri nízkych rýchlostiach to budete mať
trochu viac pod kontrolou.
10 Nepoužívajte tyčový mixér viac ako 2 minúty, šľahač viac ako 5 minút, sekáčik viac ako 30
sekúnd, potom nechajte motor pred opätovným použitím 2 minúty vychladnúť.
tyčový mixér
11 Vo všeobecnosti dokáže tyčový mixér urobiť všetko, čo obyčajný mixér, ale rýchlejšie a
s menej riadom – majonézu, mliečne koktaily, nátierky, alebo ovocné nápoje vo
vysokej odmerke. Prísady môžete rozmixovať do požadovanej konzistencie v rajnici
alebo nádobe, v ktorej ich budete variť.
12 Bez ohľadu na to, akú nádobu použijete, dbajte na to, aby bola položená na pevnom,
rovnom podklade, a držte ju druhou rukou, aby ste zabránili jej pohybu po
pracovnom povrchu.
13 Tyčový mixér neponárajte nižšie ako je vrch rovnej trubice.
horúce tekutiny
15 Tyčový mixér znesie teploty blížiace sa bodu varu. Pri používaní v horúcich tekutinách
nedovoľte, aby sa nôž dotkol povrchu v uhle, inak sa môže stať, že tekutina vystrekne von z
misy/rajnice/nádoby.
16 Nepoužívajte tyčový mixér v horúcom oleji – a to ani v mierne horúcom oleji. Zatiaľ čo
môžete byť schopný zniesť dosť horúcu vodu, olej rovnakej teploty spôsobí bolestivé
popáleniny. Voda sa dá okamžite striasť a pokožka sa rýchlo ochladí, ale olej bude na
pokožke držať a spôsobí pľuzgiere.
šľahacia metla
17 Vo všeobecnosti, zatiaľ čo tyčový mixér použijete namiesto mixéra, šľahač použijete vtedy,
kedy by ste za iných okolností použili ručnú balónovú šľahaciu metlu, ale namiesto vašich
svalov necháte pracovať rukoväť.
18 Má pomalší a jemnejší spôsob spracovania potraviny, s ktorou narábate.
19 Je oveľa lepší na výrobu majonézy, penových koláčikov, a na vyšľahanie vajec.
20 Zatlačte šľahaciu metlu do spodnej časti nástavca na šľahaciu metlu.
21 Šľahaciu metlu vyberiete jednoduchým vytiahnutím zo spodnej časti nástavca,
, Neponárajte metlu nižšie, ako je spodná časť nástavca.
nádoba a sekáčik
22 Nádobu a sekáčik môžete použiť ako mini kuchynský robot.
23 Okrem iného vyrobí strúhanku, poseká orechy, a urobí prášok zo sušenej zeleniny.
24 Vytiahnite rukoväť zo zásuvky.
25 Chyťte za plastovú časť sekáčika – prstami sa nepribližujte k nožu.
26 Vložte ho do nádoby, na stredový kolík na dne nádoby.
27 Pridajte prísady – nenapĺňajte nádobu viac, ako je značka 1000 ml.
28 Nasaďte viečko nádoby – vrchná časť sekáčika sa zasúva do hnacieho otvoru v spodnej časti
viečka.
29 Rukoväť upevnite na vrchnú časť viečka nádoby.
30 Sekáčik používajte v impulzoch trvajúcich niekoľko sekúnd, inak riskujete jeho preťaženie.
31 Vytiahnite rukoväť zo zástrčky, potom odoberte rukoväť z viečka.
32 Dvihnite viečko jemne z nádoby – dávajte pozor, aby to, čo odkvapne, spadlo do nádoby.
33 Dvihnite sekáčik iba za plastovú časť.
34 Na skladovanie môžete použiť protišmykovú podložku ako viečko.