C TYČOVÝ MIXÉR
10 Vo všeobecnosti dokáže tyčový mixér urobiť všetko, čo obyčajný mixér, ale rýchlejšie a s
menej riadom – majonézu, mliečne koktaily, nátierky, alebo ovocné nápoje vo vysokej
odmerke. Prísady môžete rozmixovať do požadovanej konzistencie v rajnici alebo nádobe, v
ktorej ich budete variť.
11 Bez ohľadu na to, akú nádobu použijete, dbajte na to, aby bola položená na pevnom,
rovnom podklade, a držte ju druhou rukou, aby ste zabránili jej pohybu po
pracovnom povrchu.
12 Tyčový mixér neponárajte nižšie ako je vrch rovnej trubice.
13 Pri používaní v horúcich tekutinách nedovoľte, aby sa nôž dotkol povrchu v uhle, inak
sa môže stať, že tekutina vystrekne von z misy/rajnice/nádoby.
C ŠĽAHACIA METLA
14 Zatlačte šľahaciu metlu do spodnej časti nástavca na šľahaciu metlu.
15 Šľahaciu metlu vyberiete jednoduchým vytiahnutím zo spodnej časti nástavca,
, Neponárajte metlu nižšie, ako je spodná časť nástavca.
C SEKÁČIK
16 Sekáčik môžte použiť ako mini mixér.
17 Vytiahnite rukoväť zo zásuvky.
18 Chyťte za plastovú časť sekáčika – prstami sa nepribližujte k nožu.
19 Zasuňte ho na stredový kolík v strede misy.
20 Pridajte suroviny – nenapĺňajte misu nad značku 500 ml.
21 Založte viečko misy – vrchná časť sekáčika zapadne do prevodovej jednotky v spodnej časti
viečka.
22 Na viečko misy založte rukoväť.
23 Sekáčik používajte v impulzoch trvajúcich niekoľko sekúnd, inak riskujete jeho preťaženie.
24 Vytiahnite rukoväť zo zástrčky, potom odoberte rukoväť z viečka.
25 Jemne viečko nadvihnite z misy – dávajte pozor, aby akékoľvek kvapkajúce zvyšky spadli späť
do nádoby.
26 Dvihnite sekáčik iba za plastovú časť.
C ODMERKA
27 Odmerku nenapĺňajte viac, ako je značka 700 ml , aby ste predišli uniknutiu obsahu.
28 Položte na stabilný a rovný pracovný povrch, a pridržiavajte ju rukou.
29 Nedvíhajte ju z pracovného povrchu a nedržte ju v ruke – ak sa vyšmykne, poraníte sa.
C STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
30 Prístroj vypnite a odpojte zo siete.
31 Dávajte veľký pozor na nože – nedotýkajte sa ich priamo, použite nylonovú kefku
na umývanie riadu.
32 Povrch rukoväte vytrite mäkkou vlhkou handrou.
33 Šľahaciu metlu, sekáčik, misu a odmerku umývajte v teplej vode so saponátom.
34 Nástavec na šľahaciu metlu a viečko nádoby vyutierajte vlhkou handrou.
35 Udržiavajte ich v suchu, pretože sa v nich nachádzajú prevodové jednotky pre metlu a misu.
36 Nevkladajte žiadne časti spotrebiča do umývačky riadu.
H OCHRANA ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
Aby nedošlo k ohrozeniu zdravia a životného prostredia vplyvom nebezpečných látok v
elektrických a elektronických produktoch, nesmú byť spotrebiče označené týmto
symbolom likvidované s netriedeným komunálnym odpadom. Je nutné ich triediť, znova
použiť alebo recyklovať.