23310-57

Russell Hobbs 23310-57 Používateľská príručka

  • Prečítal som si používateľskú príručku pre chliebový pražič Russell Hobbs 23310-57. Som pripravený odpovedať na vaše otázky týkajúce sa jeho používania, funkcií, ako je nastavenie stupňa opálenia, funkcia pre mrazené pečivo alebo čistenia. Neváhajte sa opýtať na čokoľvek!
  • Ako zastavím proces praženia?
    Čo robiť, ak sa chlieb zasekne?
    Môžem pražiť chlieb s maslom?
    Ako pripravím panini?
29
Prečítajte si pokyny a odložte tak, aby ste ich mohli priložiť pri prípadnom odovzdaní výrobku niekomu
inému. Pred použitím odstráňte všetky obaly.
DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA
Dodržujte základné bezpečnostné opatrenia, vrátane:
Tento prístroj môžu používať deti od 8 rokov a osoby so zníženými
fyzickými, zmyslovými alebo psychickými schopnosťami alebo
nedostatkom skúseností a vedomostí ak sú pod dozorom/poučení a sú si
vedomí s tým spojených rizík. Deti sa s prístrojom nemajú hrať. Čistenie a
používateľská údržba nemajú byť vykované dmi ak nie sú staršie ako 8
rokov a pod dozorom. Prístroj a elektrickú šnúru uchovávajte mimo dosahu
detí mladších ako 8 rokov.
Nepripájajte prístroj pomocou časovača alebo systému dikoho
ovládania.
Chlieb sa môže vznietiť. Nepoužívajte tento spotrebič v blízkosti alebo pod
záclonami alebo v blízkosti iných horľavých materiálov a sledujte či nie je
príliš horúci.
h Povrchy spotrebiča budú horúce.
Vyberte a vyprázdnite tácku na omrvinky.
Utrite ju vlhkou handričkou, vysušte a potom ju vráťte do hriankovača.
Ak je prívodný kábel poškodený, musí byť vymenený výrobcom, jeho
servisným technikom alebo iným kvalifikovaným odborníkom, aby nedošlo
k riziku.
b Nepoužívajte tento prístroj v blízkosti vane, sprchy, umývadla alebo iných nádob s vodou.
Ak sa chlieb zasekne, vypnite hriankovač, nechajte ho vychladnúť a chlieb opatrne odstráňte.
Netoastujte “namazané” kúsky chleba, môžu sa vznietiť.
Nepoužívajte polámaný, skrútený alebo zdeformovaný chlieb, mohli by ste hriankovač upchať.
Spotrebič nepoužívajte na iný účel než na ten, ktorý je popísaný v týchto pokynoch.
Nepoužívajte tento spotrebič, keď je poškodený alebo má poruchu.
LEN NA DOMÁCE POUŽITIE
NÁKRESY
1. Toastovacie otvory
2. Páčka držiaka chleba
3. Voľba stupňa opekania
4. Tácňa na omrvinky
5. Držiaky na pečivo
PRED PRVÝM POUŽITÍM
Nastavte úroveň opečenia na maximum (6). Uveďte do činnosti prázdny spotrebič, čím ošetríte nové
prvky. Môže to trochu zapáchať, ale nie je to nič, čoho by ste sa mali obávať. Zabezpečte dobré vetranie
miestnosti.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
30
OPEKANIE CHLEBA
1. Hriankovač postavte na pevný, vodorovný a tepluvzdorný povrch.
2. Zasuňte zástrčku do sieťovej zásuvky.
3. Nastavte požadovaný stupeň opekania (1 = svetlý, 6 = tmavý).
4. Vložte chlieb do toastovacích otvorov (maximálna hrúbka 25 mm).
5. Zatlačte páčku držiaka na chlieb úplne dole. Páčka zapadne len vtedy, ak je spotrebič pripojený do
siete.
6. Držiak na pečivo vložte do otvoru.
7. Počas opekania môžete držiak pečivo povytiahnuť, aby ste skontrolovali, ako postupuje opekanie.
8. Po skončení opekania sa páčka zodvihne, ale chlieb zostane v otvoroch, až kým nevytiahnete von
držiak na pečivo.
9. Na zastavenie opekania, zatlačte tlačidlo 5.
Pri opekaní vždy používajte držiaky na pečivo.
Po opekaní budú držiaky na pečivo horúce. Narábajte s nimi opatrne a vždy ich položte na
teplovzdorný povrch.
PEČIVO TYPU PANINI, CIABATTA, ATĎ.
Na opekanie plneného pečiva typu panini a ciabatta použite držiaky na pečivo.
Vyčnievajúce okraje pečiva orežte, aby zapadol do držiaka na pečivo. Držiak napĺňajte len do tej
miery, aby sa dal ľahko vsunúť do opekacieho otvoru.
Vytvorte vrecko na suroviny tak, že necháte spodný okraj pečiva typu panini, ciabatta, atď.
neprerezaný. Tak zabránite tomu, aby suroviny počas opekania vypadávali von alebo z nich kvapkalo.
Na dosiahnutie najlepších výsledkov sú potrebné natenko nakrájané suroviny.
Vždy dbajte o to, aby boli suroviny pred konzumáciou úplne prehriate.
Vždy dbajte o to, aby bola tácňa na omrvinky očistená od akýchkoľvek roztopených surovín.
Náplne budú HORÚCE. Jedzte ich opatrne.
ZMRAZENÝ CHLIEB
1. Nechajte stupeň opekania na Vašom obľúbenom nastavení, vložte zmrazený chlieb, stlačte páčku
držiaka chleba, potom stlačte tlačítko f.
2. Zasvieti svetelná kontrolka f a čas opekania sa automaticky prispôsobí tak, aby sa dosiahol ten istý
stupeň opečenia ako pri nezmrazenom chlebe.
STAROSTLIVOSŤ A ÚDRŽBA
1. Spotrebič vytiahnite zo zásuvky a nechajte vychladnúť.
2. Vonkajší povrch utrite vlhkou handričkou.
3. V prípade potreby umyte držiaky na pečivo v teplej vode so saponátom. Pred opätovným použitím
opláchnite a dôkladne osušte.
RECYKLÁCIA
W
Aby nedochádzalo k ohrozeniu zdravia a životného prostredia vplyvom nebezpečných
látok, prístroje a nabíjacie a nenabíjacie batérie označené niektorým z týchto
symbolov nesmú byť likvidované s netriedeným komunálnym odpadom. Elektrické a
elektronické výrobky a prípadne nabíjacie a nenabíjacie batérie vždy odovzdajte na
príslušnom oficiálnom mieste pre recykláciu / zber.
/