29
pokyny (Slovenčina)
Prečítajte si pokyny a odložte tak, aby ste ich mohli priložiť pri prípadnom odovzdaní výrobku niekomu
inému. Pred použitím odstráňte všetky obaly.
DÔLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÉ OPATRENIA
Dodržujte základné bezpečnostné opatrenia, vrátane:
Tento prístroj môžu používať deti od 8 rokov a osoby so zníženými fyzickými,
zmyslovými alebo psychickými schopnosťami alebo nedostatkom skúseností a
vedomostí ak sú pod dozorom/poučení a sú si vedomí s tým spojených rizík. Deti
sa s prístrojom nemajú hrať. Čistenie a používateľská údržba nemajú byť
vykonávané deťmi ak nie sú staršie ako 8 rokov a pod dozorom. Prístroj a
elektrickú šnúru uchovávajte mimo dosahu detí mladších ako 8 rokov.
Nepripájajte prístroj pomocou časovača alebo systému diaľkového ovládania.
Chlieb sa môže vznietiť. Nepoužívajte tento spotrebič v blízkosti alebo pod
záclonami alebo v blízkosti iných horľavých materiálov a sledujte či nie je príliš
horúci.
h Povrchy spotrebiča budú horúce.
Vyberte a vyprázdnite tácky na omrvinky. Utrite ich vlhkou handrou, osušte a
vložte späť do hriankovača.
Ak je prívodný kábel poškodený, musí byť vymenený výrobcom, jeho servisným
technikom alebo iným kvalifikovaným odborníkom, aby nedošlo k riziku.
b Spotrebič nevkladajte do kvapaliny, nepoužívajte ho v kúpeľni, pri vode alebo
vonku.
• Ak používate len jeden toastovací otvor, dajte pozor, aby sa nič nedostalo do druhého, nakoľko po
zatlačení páčky držiaka na chleba budú hriať obidva otvory.
• Ak sa chlieb zasekne, vypnite hriankovač, nechajte ho vychladnúť a chlieb opatrne odstráňte.
• Netoastujte “namazané” kúsky chleba, môžu sa vznietiť.
• Nepoužívajte polámaný, skrútený alebo zdeformovaný chlieb, mohli by ste hriankovač upchať.
• Spotrebič nepoužívajte na iný účel než na ten, ktorý je popísaný v týchto pokynoch.
• Nepoužívajte tento spotrebič, keď je poškodený alebo má poruchu.
LEN NA DOMÁCE POUŽITIE
NÁKRESY
1. Toastovacie otvory
2. Páčka držiaka chleba
3. Voľba stupňa opekania
4. Tácňa na omrvinky
5. Nádstavec na ohrievanie
6. Držiak
7. Mierka času hriankovania
PRED PRVÝM POUŽITÍM
Nastavte úroveň opečenia na maximum (6). Uveďte do činnosti prázdny spotrebič, čím ošetríte nové prvky.
Môže to trochu zapáchať, ale nie je to nič, čoho by ste sa mali obávať. Zabezpečte dobré vetranie
miestnosti.
OPEKANIE CHLEBA
1. Hriankovač postavte na pevný, vodorovný a tepluvzdorný povrch.
2. Zasuňte zástrčku do sieťovej zásuvky.
3. Nastavte požadovaný stupeň opekania (1 = svetlý, 6 = tmavý).
4. Vložte chlieb do toastovacích otvorov (maximálna hrúbka 25 mm).
5. Zatlačte páčku držiaka na chlieb úplne dole. Páčka zapadne len vtedy, ak je spotrebič pripojený do
siete.
6. Mierka času hriankovania bude ukazovať čas hriankovania a začne odpočítavať smerom nadol.
7. Keď dosiahne 0, hrianka vyskočí von.