6
Zvoľte tlačidlo požadovanej
funkcie. Rozsvieti sa jeho
s
vetelná kontrolka, ako aj
s
vetelná kontrolka tlačidla na
zastavenie opekania, zaznie
p
ípnutie a začne opekanie.
G
P
ri opekaní žemlí by plochá
strana žemle mala byť otočená k
p
rednej časti hriankovača.
G
Poznámka: Ak pred opekaním
stlačíte tlačidlo na opekanie
žemlí, predná časť sa opečie na
vyššom stupni ako časť otočená k
zadnej časti hriankovača.
Následkom toho sa opečie len
jedna strana vloženého pečiva.
G
Na rozmrazenie zmrazeného
chleba zvoľte na ovládači
opekania túto pozíciu .
G
Bez toho, aby ste museli zrušiť
proces opekania, môžete
kedykoľvek použiť posuvnú páčku
na nadvihnutie hrianky a využiť
možnosť Peek & View™ na
skontrolovanie opečenia.
7 Na zastavenie opekania v
akomkoľvek štádiu stlačte tlačidlo
na zrušenie. Hriankovač vydá
zvukový signál, ktorým oznámi, že
opekanie bolo zrušené a svetelné
kontrolky zhasnú.
8 Na konci opekania zaznie z
hriankovača pípnutie, svetelné
kontrolky tlačidiel zhasnú a
opekanie sa zastaví. Potravina
NEVYSKOČÍ nahor.
9 Na nadvihnutie jedla použite
posuvnú páčku.
10Po použití odpojte hriankovač zo
siete.
opekanie pomocou
ochranného košíka
G
Pred pridaním ingrediencie, ako
je napríklad mäso alebo
rybacina, na opekanú potravinu
ju najprv dôkladne uvarte alebo
opätovne ohrejte. Pred
podávaním sa uistite, že všetky
ingrediencie sú dobre opečené.
Ingrediencie neohrievajte
opätovne viac než raz.
G
P
red opečením potravín s
ingredienciami nenechajte
h
orúce ingrediencie
v
ychladnúť.
G
Ubezpečte sa, že všetky
i
ngrediencie, najmä mäso alebo
r
yby sú čerstvé a použité pred
dátumom spotreby.
G
Ď
alšie zeleninové ingrediencie
by mali mať pri použití izbovú
teplotu, aby neochladili
uvarené ingrediencie.
G
Keď prekrajujete panini alebo
ciabattu a pod., nerozkrojte ich
úplne, ale nechajte spodnú stranu
nerozrezanú, aby sa tak zabránilo
stekaniu roztopeného syra do
hriankovača.
G
Ingrediencie krájajte natenko –
nepoužívajte veľké kusy.
G
Buďte opatrní pri používaní
ingrediencií, ktoré sa môžu
roztopiť a vytekať z opekaných
potravín. Neodporúčame používať
veľa tuku alebo podobných
náplní, ktoré môžu kvapkať do
hriankovača, pretože sa to ťažko
čistí.
G
Vonkajšiu stranu sendvičov
zľahka natrite maslom a náplň
vložte medzi strany, ktoré nie sú
natreté maslom. Vďaka tomu sa
vonkajšie strany nespália.
Nepoužívajte nízkotučné nátierky,
ktoré nie sú vhodné na opekanie.
G
Ubezpečte sa, že náplň
opekaných potravín je rozložená
rovnomerne.
G
Vždy používajte potraviny takej
veľkosti, ktorá vyhovuje
ochrannému košíku. Nevkladajte
potraviny do hriankovača nasilu.
1 Zapojte hriankovač do siete, ozve
sa zvukový signál.
2 Potravinu vložte do mriežky na
sendviče a mriežku zatvorte.
3 Nastavte šírku otvoru hriankovača
tak, aby zodpovedala veľkosti
ochranného košíka .
UPOZORNENIE: Dávajte pozor,
aby ste sa nedotkli čelného
panela, môže byť horúci.
4 Páčku vozíka stiahnite nadol a
mriežku na sendviče vložte do
otvoru .
131