Príslušenstvo na spracovanie
potravín AT284 (ak je dodané)
P
oužíva sa na sekanie, krájanie a strúhanie potravín.
Lis na citrusové plody (ak je dodaný) možno používať
n
a odšťavovanie citrusových plodov a používa sa len s
týmto príslušenstvom na spracovanie potravín AT284.
d
ôležité upozornenie
Pri rozbaľovaní výrobku odstráňte z nožov plastový
kryt. Postupujte pri tom veľmi opatrne, lebo nože
sú veľmi ostré. Kryt odhoďte, lebo ten má nože
chrániť len počas ich výroby a prepravy.
popis súčastí &
nadstavec na spracovanie potravín
posúvače – veľký a malý
plniaca trubica
veko nadstavca na spracovanie potravín
držadlo
nožová jednotka
misa nadstavca na spracovanie potravín
pohonný hriadeľ
kotúč na hrubé krájanie/strúhanie
kotúč na tenké krájanie/strúhanie
kotúč na strúhanie parmezánu a zemiakov
vkotúče (ak je dodané)
kotúč na tenké krájanie (typ Julienne)
kotúč na štandardné krájanie
kotúč na extra hrubé strúhanie
odšťavovač citrusového ovocia (ak je dodané)
kužeľ
sitko
Súčasťou balenia nemusia byť všetky z vyššie
uvedených súčastí. Obsah balenia závisí od
variantu modelu.
nožová jednotka
Nožová jednotka je určená na rezanie surového a
vareného mäsa, varených vajec, zeleniny, jadrových
plodov, nátierok a dipov, ako aj na výrobu strúhanky
z chleba a keksov.
používanie nožovej jednotky
1 Zložte kryt z výstupu pre strednú rýchlosť hlavného
zariadenia
.
2 Do tohto výstupu založte pohonný hriadeľ
.
3 Cez pohonný hriadeľ založte misu, a to tak, aby jej
rukoväť bola nad ovládačom zapínania/vypínania a
rýchlosti. Potom ňou otáčajte v smere hodinových
ručičiek, kým nezapadne do svojej pozície
.
4
Na pohonný hriadeľ založte nožovú jednotku a
o
táčajte ňou, kým nespadne celkom dole. Nožová
jednotka je veľmi ostrá, takže s ňou manipulujte
opatrne.
5
Nakrájajte potraviny a vložte ich do misy, pričom
dbajte o to, aby v nej boli rovnomerne rozložené.
6 Založte veko, založte naň plniacu trubicu tak, aby sa
n
achádzala nad ovládačom rýchlosti a vekom
otáčajte v smere hodinových ručičiek, kým sa jeho
západka nezasunie do drážky v rukoväti misy
. Pri
správnom založení musia značky lícovať týmto
spôsobom .
l
Ak toto príslušenstvo nebude správne
zmontované alebo správne založené do
kuchynského robota alebo ak na výstupe pre
vysokú rýchlosť nebude založený kryt, nebude
fungovať.
7 Založte posúvače.
8 Zariadenie zapnite a potraviny spracovávajte, kým
nebudú žiadanej konzistencie. Pre väčšinu rezacích
funkcií odporúčame vysokú rýchlosť.
l
Pulzný chod je určený na krátke silné intervaly
pohonu. Znamená to, že motorček ide len dovtedy,
kým je ovládač stlačený.
9 Zariadenie vypnite a odpojte z elektrickej siete.
10Zložte z neho nadstavec.
11 Na výstup pre strednú rýchlosť založte naspäť kryt.
Rady
l
Potraviny pred vložením do misy pokrájajte. Mäso,
chlieb, zeleninu a iné potraviny podobnej štruktúry
treba nakrájať na kocky približnej veľkosti 2 cm.
Keksy treba najprv nalámať na kúsky a tie potom
pridávať do plniacej trubice za chodu zariadenia.
l
Bylinky sa najlepšie sekajú, keď sú čisté a suché.
l
V tomto nadstavci nemixujte tekuté zložky, lebo by
mohli vytekať okolo veka. Pre tento účel je k
dispozícii mixér. No možno ho používať napríklad na
mixovanie polievok, a to tým spôsobom, že do misy
nadstavca vložíte len tuhé časti polievky, ktoré po
rozmixovaní vrátite späť do tekutiny.
l
Dávajte si pozor na to, aby ste pri používaní nožovej
jednotky nespracovávali niektoré zložky až príliš
dlho.
l
Nepoužívajte nožovú jednotku na mixovanie ťažkých
položiek, ako je napríklad cesto na chlieb, lebo by
ste zariadenie mohli poškodiť. Pri príprave cesta na
chlieb používajte hák na prípravu cesta v nádobe na
miešanie a na prípravu koláčov a pečiva šľahaciu
metličku.
l
Nožovú jednotku nepoužívajte na drvenie ľadu a
iných tvrdých zložiek, ako sú niektoré koreniny, lebo
by ste tým mohli nadstavec poškodiť.
174