Whirlpool AKP 230 NB Program Chart

Typ
Program Chart

Tento návod je vhodný aj pre

AKP 230
POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 310 56304
1.
Ovládací panel
2.
Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3.
Vrchný ohrevný článok
4.
Ohrevný článok grilu (možno ho znížit')
5.
Zadné osvetlenie
6.
Ventilátor
7.
Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
8.
Dvierka rúry*
*Dôležité upozornenie:
V prevádzke servisu
môžete vyžiadat' doplnkovú súpravu, ktorá sa
skladá zo skleneného panelu na dvierka rúry a
príslušných montážnych dielcov. Použitie tejto
súpravy umožňuje znížit' vonkajšiu teplotu
povrchu dvierok rúry a odporúča sa, ak sú v
domácnosti deti. Kód č.
4819 310 39186
.
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre voľbu funkcií
2. Ovládací gombík programátora pre voľbu
doby prípravy
3. Ovládací gombík termostatu
4. Červená kontrolka termostatu
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Hliníkový plech na
pečenie zákuskov:
Rošt:
Nádoba na odkvapkávanie:
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu.
Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo, na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená
kontrolka termostatu, ktorá zhasne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Po ukončení prípravy jedla:
Otočte ovládacie gombíky do polohy
“0”
.
PROGRAMÁTOR DĹŽKY PRÍPRAVY JEDLA
Tento programátor umožňuje nastavenie doby prípravy od 1 po 120 minút.
Aby ste nastavili dobu varenia, po výbere funkcie varenia otočte ovládací gombík
úplne vľavo a vrát'te ho do polohy želanej doby varenia, otočením smerom vpravo.
Po uplynutí nastavenej doby varenia sa rúry automaticky vypne a programátor
ostane v polohe “0”. Pri manuálnom použití rúry, teda bez nastavenia doby varenia,
skontrolujte, či je ovládací gombík programátora na symbole .
Upozornenie:
Keď
je programátor v polohe “0”, rúra sa nezapne.
Aby ste rúru zapli, otočte gombík programátora na symbol , alebo nastavte dobu
varenia.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 Vypnutá rúra
-
OSVETLENIE
Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
STATICKÁ
Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
Rúru predohrejte na želanú teplotu a vložte potraviny do vnútra ihneď
potom, ako zhasne červená kontrolka termostatu.
Odporúčame Vám používat' druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
S VENTILÁTOROM
Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
Ak je to potrebné, odporúčame zmenit' polohu jedál, aby boli jedlá uvarené
rovnomernejšie.
Nie je potrebné predohrievat' rúru (s výnimkou prípravy pizze a posúchov).
GRIL
Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie
chleba.
Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej
v prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude
vystrekovat'.
Odporúčame otočit' potraviny počas prípravy.
TURBOGRIL
Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie,
umiestnenej v prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk
nebude vystrekovat'.
Mäso počas prípravy obrát'te.
ROZMRAZOVANIE
Na rozmrazenie potravín na teplotu prostredia.
Potraviny nechajte v obale, aby ste predišli ich vysušeniu.
TABUĽKY VARENIA
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba prípravy
min
MÄSO
Jahňa, kozľa, baranina
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Teľacie, hovädzie, bravčové mäso
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kurča,
králik,
kačica
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Moriak
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Hus
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
RYBY
(1 kg)
Ostriež, okúň, tuniak, losos, treska
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
RYBY
(<1 kg - filé)
Mečúň, tuniak
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
ZELENINA
Papriky, paradajky, pečené zemiaky
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
KOLÁČE, ZÁKUSKY A POD.
Kysnuté koláče
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Plnené koláče
(s tvarohom)
X 2
190 60 - 90
X 2
180 60 - 90
Linecké koláče
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Záviny, palacinky
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Sušienky, praclíky, krehké sušienky
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Odpaľované cesto, štrúdľa
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Slané torty, plnené ovocné torty,
napr. s. ananásom, broskyňami
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne, gratinované zemiaky,
cestovinové plnené závitky,
zapečené cestoviny
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Chlieb
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Zákusky z lístkového cesta
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Suflé
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
TABUĽKA GRILOVANIA
Poznámka:
Doby a teploty prípravy jedla sú iba približné.
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úrov
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba prípravy
min
To ast X 3-4 200-225 10 - 15
Rebierka X 3-4 200-225 30 - 40
Kotlety X 3-4 200-225 30 - 40
Klobásky X 3 200-225 30 - 40
Roštenka X 3 200-225 30 - 40
Ryby (filé) X 3 200-225 30 - 40
Kuracie stehná X 3 200-225 40 - 50
Špízy X 3 200-225 40 - 50
Rebierka X 3 200-225 40 - 50
1/2 kurčat'a X 3 200-225 40 - 50
1/2 kurčat'a - 3 200-225 40 - 50
Kurča vcelku - 2-3 200-225 60 - 70
Pečené mäso
(bravčové, hovädzie)
- 2-3 200-225 60 - 80
Kačica - 1-2 200-225 60 - 80
Jahňacie stehno - 1-2 200-225 80 - 100
Roast beef - 2 200-225 60 - 70
Pečené zemiaky - 2-3 200-225 40 - 50
Ryby, napr. ostriež, pstruh - 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 230 NB Program Chart

Typ
Program Chart
Tento návod je vhodný aj pre