6
VONKAJŠIE POVRCHY
Povrchy čistite vlhkou utierkou z mikrovlákna. Ak
je povrch veľmi špinavý, pridajte do vody niekoľko
kvapiek pH neutrálneho čistiaceho prípravku.
Poutierajte suchou utierkou.
Nepoužívajte korozívne alebo abrazívne čistiace
prostriedky. Ak sa niektorý z týchto produktov
dostane neúmyselne do kontaktu s povrchmi
spotrebiča, okamžite ho poutierajte vlhkou utierkou
z mikrovlákna.
VNÚTORNÉ POVRCHY
• Po každom použití nechajte rúru vychladnúť
a potom ju očistite, najlepšie, ak je ešte teplá, aby
ste odstránili usadeniny alebo škvrny od zvyškov
jedla. Na vysušenie prípadnej kondenzácie, ktorá
sa vytvorila po príprave jedla s vysokým obsahom
vody, nechajte rúru úplne vychladnúť a potom utrite
handričkou alebo špongiou.
• Dvierka sa dajú ľahko vybrať a znovu nasadiť, vďaka
čomu sa sklo ľahšie čistí
WWW
.
• Sklo dvierok očistite vhodnými tekutými čistiacimi
prostriedkami.
• Vrchné ohrievacie teleso grilu možno spustiť, aby sa
dal vyčistiť aj vrchný panel rúry.
PRÍSLUŠENSTVO
Ihneď po použití príslušenstvo namočte do vody,
do ktorej ste pridali umývací prostriedok, a ak je
príslušenstvo horúce, pri manipulácii používajte
rukavice. Zvyšky jedál sa ľahko dajú odstrániť kefkou
alebo špongiou.
Nepoužívajte čistiace zariadenia
využívajúce paru.
Pri všetkých činnostiach
používajte ochranné rukavice.
Požadované operácie
vykonávajte, keď je rúra studená.
Odpojte rúru od elektrického
napájania.
Nepoužívajte drôtenku, drsné
čistiace potreby alebo abrazívne/
korozívne čistiace prostriedky,
pretože by mohli poškodiť
povrch spotrebiča.
SPUSTENIE VRCHNÉHO OHRIEVACIEHO TELESA
1. Vytiahnite ohrievacie teleso zo sedla, potom ho
spustite.
2. Ohrievacie teleso vrátite na miesto tak, že ho
zdvihnete, trochu potiahnete k sebe a presvedčíte sa,
či je podpera správne v sedle.
ÚDRŽBA
A ČISTENIE
AKO ČÍTAŤ TABUĽKU PRÍPRAVY JEDÁL
V tabuľke sú uvedené najvhodnejšie funkcie,
príslušenstvo a úroveň na prípravu rôznych typov
jedál. Čas prípravy jedla sa začína jeho vložením do
rúry, bez zarátania času predohrevu (keď sa vyžaduje).
Teploty a čas pečenia sú iba približné a závisia od
množstva jedla a typu použitého príslušenstva. Na
začiatku použite najnižšie odporúčané hodnoty
a ak jedlo nie je hotové, hodnoty zvýšte. Používajte
dodané príslušenstvo a uprednostňujte tmavé kovové
pekáče a plechy. Okrem toho môžete použiť nádoby
a príslušenstvo z varného skla alebo kameniny,
nezabudnite však, že pečenie sa trochu predĺži.
PEČENIE RÔZNYCH JEDÁL SÚČASNE
Funkcia „Viacúrovňová príprava“ vám umožňuje
pripravovať rôzne jedlá (ako sú ryby a zelenina) na
rôznych úrovniach zároveň. Vyberte jedlo, ktoré
sa pečie kratšie, a jedlo, ktoré sa má piecť dlhšie,
nechajte v rúre.
UŽITOČNÉ TIPY