HOB D10 S NÁVOD NA POUŽITIE
SK
5019 619 62003/A
Aby ste boli s varnou doskou spokojní, prečítajte si, prosím, pozorne tento návod na použitie
a odložte ho pre budúce použitie.
• Varná doska sa uvádza do činnosti prestavením
ovládača proti smeru pohybu hodinových ručičiek
na požadovanú úroveň výkonu.
• Aby ste varnú plochu vypli, vrát'te ovládací gombík
(gombíky) do polohy
“0”
.
• Varná doska je vybavená 2 kontrolkami indikujúce,
že varné zóny sú horúce.
Pred použitím skontrolujte, že napätie uvádzané na
typovom štítku zodpovedá použitému siet'ovému
napájaciemu napätiu. Technické údaje uvádzané na
typovom štítku pod varnou doskou sa uvádzajú aj
dolu:
ROZMERY VARNEJ DOSKY A PRACOVNEJ PLOCHY (mm)
1.
Rýchla liatinová platnička
[
180
2.
Rýchla liatinová platnička
[
145
3.
Kontrolky napájania
4.
Ovládací gombík varnej zóny
5.
Ovládací gombík varnej zóny
ELEKTRICKÉ PRIPOJENIE
Napájacie napätie Vodiče: počet a prierez
230 ~ +
HO5 RR-F 3 x 1,5 mm
2
Ovládač
(1 - 6)
Tabuľka používania varných zón
1-2
Na roztápanie (maslo, čokoláda)
2
Na prihrievanie potravín a ohrev
malých množstiev kvapaliny
3
Na ohrev väčších množstiev, šľahačky
a omáčok
3-4
Pomalé varenie, napr.: varená
zelenina, špagety, polievky,
nepretržité dusenie mäsa na pečenie a
zeleniny
4
Na všetky typy smažených jedál,
kotliet, rezňov, varenie bez pokrývky,
napr.: rizoto
4-5
Pečenie mäsa so zhnednutou kôrkou,
pečené zemiaky, smažené ryby a
varenie veľkých množstiev vody
6
Rýchle smaženie, rezne v panvici na
pečenie a pod.
Typ PLATD 230 V - 50 Hz 3,5 kW
OCHRANA ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
Likvidácia obalu
• Všetky obalové materiály sa môžu v plnom rozsahu
recyklovat', ako to potvrdzuje symbol recyklácie .
• Rôzne časti obalu likvidujte zodpovedne, v plnom
súlade s platnými predpismi o likvidácii odpadov.
Likvidácia starých domácich spotrebičov
• Tento spotrebič je označený v súlade s Európskou
smernicou 2002/96/ES o likvidácii elektrických a
elektronických zariadení (WEEE). Zabezpečením
správnej likvidácie tohto výrobku pomôžete
predchádzat' potenciálnym negatívnym dôsledkom
na životné prostredie a zdravie ľudí.
Symbol na výrobku alebo na sprievodných
dokumentoch znamená, že s týmto výrobkom sa
nesmie zaobchádzat' ako s domovým odpadom.
Naopak, treba ho odovzdat' v zbernom stredisku
na recykláciu elektrických alebo elektronických
zariadení. Spotrebič likvidujte v súlade s platnými
predpismi o likvidácii odpadových materiálov.
Ďalšie informácie o spracovaní, regenerácii a
recyklácii tohto výrobku vám na požiadanie
poskytne kompetentný miestny orgán, služba
zberu a likvidácie komunálneho odpadu alebo
predajňa, v ktorej bol výrobok zakúpený.
Úspory energie
• Používajte hrnce a panvice s dolným priemerom
rovným alebo o niečo väčším, ako je priemer
varných zón.
• Používajte iba panvice a hrnce s rovným dnom.
• Ak je to možné, hrnce počas varenia prikryte
pokrievkami.
• Varte zeleninu, zemiaky a pod. v najmenšom
možnom množstve vody, aby ste skrátili čas varenia.
• Tlakový hrniec vám umožní ušetrit' ešte viac
energie a času.
VAROVANIA
• Nikdy nepoužívajte varné zóny bez zat'aženia
(bez recipientu).
• Vždy, keď to je možné, vyhýbajte sa rozlievaniu
tekutín na varné zóny, kým sú ešte teplé.
• Varná doska je určená výhradne na domáce
použitie na prípravu jedál. Akékoľvek iné použitie je
zakázané. Výrobca odmieta akúkoľvek
zodpovednost' za nevhodné použitie alebo za
nesprávne nastavenie ovládacích prvkov.
• Rúru nevystavujte poveternostným vplyvom.
• Akékoľvek opravy alebo zásahy musí
uskutočňovat' výhradne autorizovaný technik.
• Nedotýkajte sa varnej zóny čast'ami tela, ktoré sú
vlhké a nikdy ju nepoužívajte, keď ste bosí.
•
Nedovoľte, aby sa deti dotýkali
:
- varnej dosky vo všeobecnosti, aby sa predišlo
telesnej ujme.
Počas používania a bezprostredne potom môže
varná doska dosiahnut' veľmi vysoké teploty;
- obalov (vrecia, polystyrénové, kovové dielce atď.);
- varnej dosky, ktorá sa má vyhodit' do zberu.
• Po použití sa presvedčite, či sú ovládače v polohe
“0”
.
• Presvedčite sa, či elektrické káble alebo iné
elektrické spotrebiče v blízkosti varnej dosky
nemôžu príst' do styku s horúcimi čast'ami.
• Pri používaní veľkých množstiev tuku alebo oleja
vždy dohliadajte na proces varenia. Olej a tuk sa
môže prehriat' a vzbĺknut'!
• Nepoužívajte povrch varnej zóny ako podperu
alebo pracovný povrch
• Nikdy neklaďte plasty, hliníkovú fóliu, odevy,
papier, atď. na varné platničky alebo do ich
blízkosti. /varné zóny, kým sú ešte horúce.
PRED POUŽITÍM VARNEJ DOSKY
Pred použitím odstráňte:
- nálepky na hornej časti varnej dosky;
- ochrannú lepenku a plastový film;
- Skontrolujte, či varná doska nebola pri preprave
poškodená. V prípade pochybnosti sa spojte so
strediskom popredajných služieb.
ČISTENIE A ÚDRŽBA
Dôležité upozornenie:
nikdy nečistite spotrebič
zariadením na vysokotlakové čistenie vodou alebo parou.
• Varnú dosku čistite, keď je vychladnutá, po
každom použití. Týmto sa predíde usadzovaniu
nečistôt a uľahčeniu čistenia.
• Vyčistite elektrické platničky handričkou
navlhčenou vo vode a soli, a vyleštite ich
handričkou navlhčenou v oleji.
• Nikdy nepoužívajte vodu na bezprostredné
čistenie elektrických platničiek, aby ste predišli
hrdzaveniu.
• Nedovoľte, aby zvyšky potravín na platničkách
neuschli.
• Nepoužívajte na čistenie platničiek abrazívne
pôsobiace prípravky, agresívne chloridové
prípravky, sprej na čistenie rúr ani hubky na
čistenie panvíc.
• Varnú dosku treba pravidelne ošetrovat' komerčne
dostupnými výrobkami v súlade s pokynmi na ich
použitie.
KRYTY Z NEHRDZAVEJÚCEJ OCELE
• Dlhotrvajúce použitie varnej dosky môže spôsobit'
zmenu zafarbenia platničiek následkom vysokej
teploty.
• Dielce z nehrdzavejúcej ocele musia byt' vyčistené
špongiou navlhčenou v mydlovej vode alebo
vhodnými neabrazívnymi prípravkami.
• Vyutierajte dosucha mäkkou handričkou.
• Dlhodobým pôsobením látok s obsahom kyselín,
ako je citrónová št'ava, paradajky, ocot a iné
podobné látky povrch stráca lesk.
SMALTOVANÉ KRYTY
• Smaltované dielce musia byt' vyčistené špongiou
navlhčenou v mydlovej vode alebo vhodnými
neabrazívnymi prípravkami.
• Vyutierajte dosucha mäkkou handričkou.
• Dlhodobým pôsobením látok s obsahom kyselín,
ako je citrónová št'ava, paradajky, ocot a iné
podobné látky povrch stráca lesk.