V rúre sú predvolené štyri postupy rozmrazovania.
Funkcia Invertné rozmrazovanie poskytuje najlepší
spôsob rozmrazovania mrazených potravín.
V návode na prípravu pokrmu nájdete od-
porúčanú postupnosť rozmrazovania pre potravi-
ny, ktoré rozmrazujete.
Kvôli uľahčeniu postupu má Invertné rozmrazo-
vanie vstavaný mechanizmus, ktorý vám pripo-
menie, aby ste skontrolovali, obrátili, oddelili
alebo zmenili usporiadanie pokrmu na získanie čo
najlepších výsledkov pri rozmrazovaní. K dispozícii
sú štyri rôzne úrovne rozmrazovania.
1. Stlačte
.
2. Stláčajte
dovtedy, kým sa na
displeji nezobrazí
„dEF1“.
3. Stláčajte + dovtedy,
kým sa na displeji
nezobrazí „1.2 kg“.
4. Stlačte
.
Keď stlačíte tlačidlo , zobra-
zenie sa zmení na odpočítavanie času rozmrazo-
vania.
Rúra vydá jeden zvukový signál počas ROZMRAZO-
VACIEHO cyklu.
Po zvukovom signáli otvorte dvierka a vyberte
všetky kúsky, ktoré sa začali topiť a obráťte ich.
Vráťte mrazené kúsky do rúry a stlačením -
pokračujte v rozmrazovacom cykle.
ꞏ Vyberte ryby, mäkkýše, mäso a hydinu z originál-
neho baliaceho papiera alebo plastového vrecka.
V opačnom prípade bude obal zadržiavať paru a
šťavu blízko potravín, čo môže spôsobiť varenie
vonkajšieho povrchu potravín.
ꞏ Potraviny umiestnite do plytkej nádoby alebo
na policu mikrovlnného pečenia na zachytenie
odkvapkávania.
ꞏ Po vybratí by mali byť potraviny v strede aj naďa-
lej do istej miery zľadovatené.
ꞏ Dĺžka času rozmrazovania sa mení podľa toho,
ako hlboko sú potraviny zmrazené.
ꞏ Tvar balíka ovplyvňuje to, ako rýchlo sa potraviny
rozmrazia. Tenšie balíky sa rozmrazia rýchlejšie
než hlboko zmrazený blok.
V závislosti od tvaru sa potraviny môžu rozmraziť
viac alebo menej.
-
Mleté hovädzie mäso, steak zo
zadného hovädzieho, kocky na
dusenie, teľací steak, dusené mäso,
hovädzie rebrá, zadné hovädzie,
predné hovädzie, placka na ham-
burger
Jahňacie kotlety, jahňacie stehno
Bravčové kotlety, hotdogy, bravčo-
vé rebierka, rebierka na vidiecky
spôsob.
Bravčové stehno, klobása
Kotlety (0,5 kg, hrúbka 20 mm)
Po zaznení zvukového signálu
obráťte pokrm.
Po rozmrazení nechajte pokrm
odstáť 5 – 15 minút v rúre.
V celku, nakrájaná, prsia (bez kostí)
V celku
Prsia
Po zaznení zvukového signálu
obráťte pokrm.
Po rozmrazení nechajte pokrm
odstáť 30 – 60 minút v rúre.
Filé, celé kúsky
Krabie mäso, chvosty z homára,
krevety, hrebenatky, obráťte pokrm
po zaznení zvukového signálu.
Po rozmrazení nechajte pokrm
odstáť 5 – 10 minút v rúre.
Nakrájaný chlieb, žemle, bageta
atď. Oddeľte krajce a umiestnite
ich medzi papierové obrúsky alebo
plytké taniere.
Po zaznení zvukového signálu
obráťte pokrm.
Po rozmrazení nechajte pokrm
odstáť 1 – 2 minút v rúre.