44
POUŽÍVANIE
1. Vložte zástrčku do zásuvky na stene.
2. Stlačením spínača motor zapnete, pustením ho vypnete.
3. Otočte ovládač rýchlosti na vami požadovanú rýchlosť (min – max).
• S tyčovým mixérom používajte vysokú rýchlosť.
• So šľahačom použite nízku rýchlosť na spojenie prísad, potom zmeňte na vysokú rýchlosť
na miešanie.
• Pri použití sekáčika použite nízku rýchlosť na hrubšie kúsky, a vyššiu rýchlosť na jemné
posekanie.
• Sekáčik používajte v impulzoch trvajúcich niekoľko sekúnd, inak riskujete jeho preťaženie.
• S nástavcom na šľahanie používajte nízku až strednú rýchlosť – dávajte pozor, aby ste zmes
neprešľahali.
• S diskom používajte nízku až strednú rýchlosť.
Nástavec Maximálny čas prevádzky Oddychový čas
Tyč 10 sekúnd 10 sekúnd
Šľahacia metla 3 minúty 3 minúty
Sekáčik 30 sekúnd 30 sekúnd
Nástavec na
šľahanie
90 sekúnd 90 sekúnd
Disk 15 sekúnd 15 sekúnd
TYČOVÝ MIXÉR
• Vo všeobecnosti dokáže tyčový mixér urobiť všetko, čo obyčajný mixér, ale rýchlejšie a s
menej riadom. Prísady môžete rozmixovať do požadovanej konzistencie v rajnici alebo
nádobe, v ktorej ich budete variť.
• Bez ohľadu na to, akú nádobu použijete, dbajte na to, aby bola položená na pevnom,
rovnom podklade, a držte ju druhou rukou, aby ste zabránili jej pohybu po pracovnom
povrchu.
• Tyčový mixér neponárajte nižšie ako je vrch rovnej trubice.
• Pri používaní v horúcich tekutinách nedovoľte, aby sa nôž dotkol povrchu v uhle, inak sa
môže stať, že tekutina vystrekne von z misy/rajnice/nádoby.
• Nezapínajte ho, kým nie je nôž v nádobe s potravinou.
• Vypnite ho pred vybratím z nádoby.
ŠĽAHACIA METLA
Vo všeobecnosti, zatiaľ čo tyčový mixér použijete namiesto mixéra, šľahač použijete vtedy, kedy
by ste za iných okolností použili ručnú balónovú šľahaciu metlu, ale namiesto vašich svalov
necháte pracovať rukoväť.
• Zatlačte šľahaciu metlu do spodnej časti nástavca na šľahaciu metlu.
• Šľahaciu metlu vyberiete jednoduchým vytiahnutím zo spodnej časti nástavca.
• Neponárajte metlu nižšie, ako je spodná časť nástavca.
S NÁDOBOU
• Sekáčik používajte na rozdrvenie surovín.
• Nástavec na šľahanie používajte na výrobu šľahačky, vyšľahanie vajíčok, a na vyšľahanie
vajec s cukrom.
1. Zatlačte podstavec do vrchnej časti nástavca na šľahanie/sekáčika, kým nezacvakne na
miesto.
2. Podstavec nasuňte na kolík v strede nádoby.
3. Na nádobu upevnite viečko a otočte ním doľava, aby ste ho zachytili na mieste.