30
SK
Ďakujeme vám, že ste si vybrali tento univerzálny a vysoko kva-
litný šľahač Hendi. S týmto univerzálnym kuchynským nástrojom
môžete vytvárať veľký počet ľahkých zákuskov, krémov, slad-
kých šľahaných pien, ako aj omáčok. Niektoré druhy kvapalných
zložiek, ako sú džúsy, káva, čokoládový sirup, vanilkový krém, atď
sa môžu používať v šľahači Hendi, ale iba keď neobsahujú žiadne
nerozpustné látky!
Používajte, prosím, iba šľahačkové bombičky Hendi, aby sa dosiah-
la zaručená kvalita. Pred prvým použitím si dôkladne prečítajte
návod!
Návod na používanie (pozrite si ilustrácie na rozkladacích stranách
obalu)
1. Keď používate váš šľahač po prvýkrát alebo ak ste ho dlhšie ne-
používali, skôr, ako ho naplníte smotanou, najprv opláchnite fľašu
vlažnou vodou a potom studenou vodou.
2. Naplňte ho dobre vychladenou čerstvou smotanou alebo dobre
premiešanými a precedenými kvapalnými zložkami (obr. 1). Nik-
dy neprekročte maximálne plniace množstvo vyryté na vonkajšej
strane fľaše (maximálne 0,25 litra pre 0,25 litrovú fľašu, maximál-
ne jedna pinta / 0,5 litra pre 0,5 litrovú fľašu alebo maximálne 0,95
kvartu / 0,95 litra na fľašu). Ak chcete smotanu osladiť, odporúča-
me použiť cukrový sirup. Ak použijete cukor alebo stužovač šľa-
hačky, najprv ho zamiešajte a úplne rozpustite v troške smotany,
aby ste zabránili vytváraniu hrudiek.
3. Zabezpečte, aby bola tesniaca vložka hlavy správne a pevne umi-
estnená v hlave (obr. 1). Potom umiestnite hlavu na fľašu a pevne
ju zaskrutkujte takto: Otáčajte hlavou v smere hodinových ručiči-
ek, až kým nepocítite odpor, potom ňou otáčajte ďalej o štvrť otáč-
ky. Nepostúpte za závit! (obr. 2)
4. Zasuňte strieborne sfarbenú šľahačkovú bombičku Hendi (N2O)
do držiaka bombičky, ako je ilustrované (obr. 1).
5. Naskrutkovávajte držiak bombičky a bombičku na vstupný ven-
til, až kým sa do fľaše neuvoľní plyn so syčiacim zvukom (obr. 3).
Použite 1 bombičku na náplň (2 bombičky s 0,95 kvartovou/litrovou
fľašou). Šľahač silno potraste 4–5 krát vo vertikálnom smere. Keď
používate dobre schladenú ľahkú smotanu alebo iné zmesi, pot-
raste ho až desaťkrát. Odskrutkujte držiak bombičky a bombičku
(obr. 4). Mierny syčiaci zvuk pri odskrutkovávaní je normálny. Vy-
berte a odložte použitú bombičku. Bombičky Hendi sú vyrobené z
vysoko kvalitnej ocele a môžu byť recyklované.
6. Aby ste vypustili obsah, držte šľahač vertikálne (ozdobná dýza
smerujúca dolu) asi 1 cm nad povrchom. Potom zľahka stlačte
páčku (obr. 4). Ak šľahačka nie je dostatočne tuhá, potraste ešte
raz. Ak ho použijete neskôr, už ho nepotraste. Naplnený šľahač
držte v chladničke, ale nikdy nie v mraziacej priehradke alebo v
mrazničke. Pred vložením šľahača do chladničky vyberte ozdobnú
dýzu z nadstavca dýzy, opláchnite ju vlažnou vodou a dajte naspäť.
Obsah zostane v chladničke čerstvý niekoľko dní.
Dôležité usmernenia
Dajte pozor na nasledujúce dôležité body:
1. Aby ste dosiahli lepší výsledok, pred naplnením šľahač silno och-
laďte studenou vodou alebo v chladničke.
2. Používajte iba rozpustné zložky. Na sladenie je najlepšie použiť
cukrový sirup alebo kvapalné sladidlá. Granulovaný cukor alebo
soľ sa musí najprv rozpustiť v studenej vode alebo v smotane.
Používajte iba práškové alebo kvapalné korenia. Nerozpustné lát-
ky, ako sú semená, dreň atď. zabraňujú uzavretiu dávkovacieho
piesta alebo môžu zhoršiť riadne fungovanie šľahača. Ak používa-
te namiešané zmesi, použite jemný filter na odstránenie semien
alebo drene.