C ZALOŽTE PRÍSLUŠENSTVO
7 Na posekanie založte na stĺpik v strede nádoby sekáčik.
8 Nastrúhať alebo nakrájať na plátky:
a) Do stĺpika na pohonnej tyči založte podstavec disku.
b) Na podstavec položte disk.
c) Pri krájaní musí byť krájacia čepeľ v hornej časti disku.
d) Pri strúhaní musí byť strúhacia čepeľ v spodnej časti disku.
C ZALOŽTE VRCHNÁK
9 Vrchnák držte nad nádobou s bezpečnostným spínačom napravo od rukoväte.
10 Vrchnák položte na nádobu.
11 Otočte vrchnákom v smere hodinových ručičiek, aby ste bezpečnostný spínač dostali do
medzery na vrchnej časti rukoväte.
12 Ovládače budú fungovať iba vtedy, ak sú vrchnák aj nádoba v tejto pozícii.
13 Nádoba sa nepohne, kým je bezpečnostný spínač zasunutý v tejto pozícii.
14 Aby ste nádobu uvoľnili, musíte najskôr otočiť vrchnákom a dostať bezpečnostný spínač
napravo od rukoväte.
, Nepokúšajte sa presunúť vrchnák alebo nádobu keď beží motor.
C OVLÁDACIE TLAČIDLÁ
Y Na súvislý chod motora stlačte tlačidlo po vašej pravej ruke.
j Tlačidlo po ľavej ruke stlačte na zrušenie súvislého chodu a na impulzný chod (pracuje v
dávkach) – stlačte j k naštartovaniu motora, uvoľnením tlačidla motor zastavíte.
C ZAPNUTIE
15 Vložte zástrčku do zásuvky na stene.
r POUŽÍVANIE SEKÁČIKA
17 Môžte použiť súvislý chod(Y) alebo impulzný(j) .
18 Ak musíte pridávať prísady jednu po druhej, súvislý chod je jednoduchší.
19 Impulz poskytuje lepšiu kontrolu nad tým, čo sa deje vo vnútri nádoby.
20 Pridávanie surovín počas prevádzky:
a) Vyberte piest z trubice.
b) Cez trubicu pridajte suroviny.
c) Vráťte piest na miesto.
21 Ak používate iba tekutiny, nenapĺňajte nádobu nad značku MAX LIQUID LEVEL (MAX ÚROVEŇ
TEKUTINY).
22 Ak používate tuhé potraviny, alebo zmes tekutín a tuhých potravín, nenapĺňajte nádobu nad
značku MAX FOOD LEVEL (MAX ÚROVEŇ POTRAVINY).
, Ak potrebujete nádobu vypláchnuť, výbežky otočte proti smeru hodinových ručičiek a
najskôr vyberte pohonnú tyč, aby ste ju nenamočili.
s POUŽÍVANIE DISKU NA KRÁJANIE/STRÚHANIE
23 Stlačte Y na súvislý chod motora.
24 Piest vyberte a suroviny pridávajte cez trubicu.
25 Vráťte piest na miesto a použite ho na jemné potlačenie surovín dolu trubicou.
26 Na potlačenie potravín dolu trubicou nepoužívajte prsty ani príbor – iba piest.
27 Nôž (nože) vo vrchnej časti disku budú krájať alebo strúhať suroviny do nádoby.
28 Nedovoľte, aby sa nádoba naplnila viac ako do polovice – zastavte a vyprázdnite ju.