Groupe Brandt FDO900X Návod na obsluhu

Typ
Návod na obsluhu
POKRMY
TRADIČNÁ PRÍPRAVA
MULTIFUNKČNÁ PRÍPRAVA
Stupeň
Stupeň
Stupeň
Stupeň
*Predhriať na uvedenú teplotu. TB = Otáčavý ražeň.
• Pri funkcii Gril vložte pokrm, ktorý chcete na grile pripraviť, na rošt alebo na ražeň: pod rošt alebo na spodnú dosku položte panvicu na zachytenie šťavy.
• Mäso nepečte vpanvici na zachytenie šťavy: riziko striekania.
• Pri príprave vo vodnom kúpeli vždy použitevriacu vodu: misku nesmiete preliať.
Príprava vždy prebieha pri zavretých dvierkach.
Pri funkcii Gril spoužitím ražňa nesmiete prekročiť teplotu 220 °C (Teplota uvedená vtomto návode) a grilujte pri zavretých dvierkach.
Dĺžka
prípravy
Pokyny
Stupeň
Stupeň
Stupeň
Mäsá
Bravčové mäso (1 kg)
Teľacie mäso (1 kg)
Hovädzie mäso (1 kg)
Jahňacie (stehno, pliecko 2,5 kg)
Hydina (1 kg)
Veľké kusy hydinového mäsa
Kuracie stehná
Bravčové / teľacie kotlety
Hovädzie rebro (1 kg)
Baranie kotlety
Ryby
Grilované ryby
Varené ryby (pražma)
Ryby pečené vpapilote (v papieri)
Zelenina
Gratinovaná zelenina (varená)
Kráľovská gratinovaná zelenina
Lasagne
Plnené paradajky
Pečivo
Savojská – Janovská piškóta
Zvinutá piškóta
Brioška
Brownies
Cake – štyri štvrtiny
Bublanina
Krémy
Cookies
Kugelhopf
Snehové pusinky
Madeleinky
Pálené cesto
Čajové pečivo z lístkového cesta
Savarin
Torta zmaslového cesta
Torta zjemného lístkového cesta
Torta zkysnutého cesta
Rôzne
Ražniči
Paštéta zapekaná vhlinenej miske
Pizza zmaslového cesta
Pizza zchlebového cesta
Quiches
Nákyp
Koláče plnené mäsom
Chlieb
Hrianky
Dusené pokrmy
(dusené mäso, baeckeofe)
200
200
*240
*220
200
200
*200
*220
*200
*200
*200
165
*220
*180
*180
*180
200
165
*200
100
*220
*200
*220
*180
*210
*220
*210
*200
*210
*220
*210
*200
*200
180
2
2
2
1
2
1
2
2-3
2
2
2
1
3
1
2
1
2
2
3
2
2
3
3
2
2
2
2
2
2
3
2
2
1
1
180
*200
*180
180
*180
180
*220
1
1
1
1
1
1
1
220
210
220
220
220
240
275
275
240-275
275
TB
TB
3
3
3-4
4
4
3-4
4
4-5
180
*200
180
150
*200
205
*220
*205
200
*220
205
210
*200
2
2-3
2
2
3
1
2
2
2
3
2-1
2
1
220
200
210
210
210
220
3
2
TB
3
3
2-3
180
180
180
180
180
180
180
180
165
180
180
180
100
180
200
180
170
2
2
2
2
2
2
2
2
1
2
3
1
2
3
2
1
1
180
180
180
180
180
*210
180
210
*240
180
*210
1
1
2
1
1
2
1
2
2
1
1
90
pridajte malé množstvo vody
60-70
30-40
50-55
50-70
1 hod. 30 min. - 2 hod. 15 min.
15-25
položené na rošte
15-20
25-30
10-20
15-20
35-45
jedlo vhlinenej miske
10-15
30
55-60
40-45
40-45
35-45
5-10
25-30 * v
25-30
veľký sklenený pekáč
55-65 * v
35-45
20-45 vo vodnom kúpeli
15-18
Plech na pečivo
45-50 Zvláštna forma
1h30 Plech na pečivo
5-10 doska na rošte
30-40 podľa hrúbky
5-10 Plech na pečivo
30-40
30-40
hliníková forma 30 cm
15-25 Plech na pečivo
35-45 Plech na pečivo
15-30
1h20-1h40 vo vodnom kúpeli
30-40 hliníková forma 30 cm
15-18 Plech na pečivo
30-45 hliníková forma 30 cm
50 sklenená forma 21 cm
40-45
forma so zvýšenými okrajmi
30-50 * v
1-2 na rošte
1 hod. 30 min. – 3 hod.
podľa prípravy
EKVIVALENCIA : HODNOTY
°C 30 60 90 120 150 180 210 240 275
HODNOTY
1 2 3 4 5 6 7 8 9 maxi
CZ5701690-00-SK
Skôr ako mäso vložíte do rúry, nechajte ho aspoň 1 hodinu odležať pri izbovej teplote.
Príprava na viacerých funkčných úrovniach
PRED VLOŽENÍM JEDLA DO RÚRY JE NUTNÉ RÚRU PREDHRIAŤ
Môžete pripravovať aj niekoľko (rovnakých alebo odlišných) jedál naraz a chuť ani pach sa neprenášajú zjedného jedla na druhé, je však potrebné
zvoliť spôsob prípravy pri rovnakej teplote
. Jedlá sa do rúry nemusia vkladať ani znej vyťahovať vrovnaký čas. Dĺžku prípravy, uvedenú vtabuľke pre
jedno jedlo, musíte predĺžiť približne o 10 až 20 minút.
Kopírovanie celého dokumentu a jeho častí je zakázané.
Pečivo zpáleného cesta
smaltovaný pekáč + 3 rošty
2 torty
2 rošty
1 ryba + 1 torta
2 rošty
1
5
3
1 smaltovaný pekáč + 1 rošt
1
3
1
3
1
5
3
1
3
3 rošty
Rošt “grilovaných mias”
Plochý rošt
Zakrivený rošt
CZ5701690-00-SK
SKÚŠKA
NASTAVENIE FUNKCIE
T°C
STUPEŇ
ČAS
POZNÁMKY
SUŠIENKY
(7.5.2)
Tradičné s ventilátorom
175°C
3
15/18 min
Tradičné
200°C
3
15/18 min
s predhrievaním
Tradičné s ventilátorom
175°C
4 a 1
15/18 min
s predhrievaním
MALÉ
KOLÁČE
(7.5.3)
Tradičné s ventilátorom
160°C
3
25 min
bez predhrievania
Tradičné
160°C
3 20/25 min
s predhrievaním
Tradičné s ventilátorom
160°C
4 a 1
25 min
s predhrievaním
BÁBOVKA
(7.6.1)
Spodný ohrev s ventilátorom
165°C
1 35/45 min
Tradičné
175°C
2 35/45 min
Tradičné s ventilátorom
150°C
3 a 1
50/60 min
s predhrievaním
JABLKO
KOLÁČ
(7.6.2)
Tradičné s ventilátorom
180°C
2
40/45 min
Tradičné
200°C
2 40/45 min
s predhrievaním
Tradičné s ventilátorom
180°C
3 a 1
55/60 min
s predhrievaním
PRIESTOR NA
GRILOVANIE
Krajce chleba
(7.5.2)
275°C
5
1 min 30
predhrievanie 5 minút
Chlieb na rošte + plech na
odkvapkávanie
Zatvorené dvierka
Silný gril
Skúšky funkčnosti podľa normy IEC 60350 -1Ed 1.0 (02/12/2011)
Sporáky, variče, elektrické rúry a grily na domáce použitie.
SKÚŠKY FUNKČNOSTI
1
2
3
4
25 mn
Postup: Pre recepty s kysnutým cestom.
Preložte cesto na misku odolnú voči teplote, odoberte podporné nožičky a položte ju
na dosku.
Predhrejte rúru 5 minút pomocou funkcie teplovzdušného ohrevu pri teplote
40 – 50 °C. Vypnite rúru a cesto nechajte postáť 25 – 30 minút pri zostáva-
júcej teplote.
Prísady:
• múka 2 kg
• voda 1240 ml
• soľ 40 g
• 4 vrecká sušeného pekárskeho droždia
Vymieste cesto pomocou mixéru a nechajte ho postáť v rúre.
Recept s droždím (v závislosti od modelu)
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Groupe Brandt FDO900X Návod na obsluhu

Typ
Návod na obsluhu