80
Využitie
Systém indukčného varenia je založený na fyzikálnom jave
magnetickej indukcie. Základná charakteristika tohto systému
je priamy prenos energie z generátora do hrnca.
Výhody:
Pri porovnaní s elektrickými varnými doskami je vaša
indukčná doska:
- Bezpečnejšia: nižšia teplota na povrchu skla.
- Rýchlejšia: kratšie doby potrebné na ohriatie potravín .
- Presnejšie: varná doska okamžite reaguje na vaše príkazy
- Účinnejšia: 90% absorbovaná energie sa transformuje na
teplo. Okrem toho, po odstránení hrnca z varnej dosky,
prenos tepla sa okamžite preruší, aby sa zabránilo zbytočným
tepelným stratám.
Nádoby na varenie
Používajte len hrnce so symbolom
Dôležité:
aby sa zabránilo trvalému poškodeniu povrchu dosky,
nepoužívajte:
- nádoby s nedokonale rovným povrchom.
- kovové nádoby so smaltovaným povrchom.
- nádoby s drsným povrchom, aby sa zabránilo poškrabaniu
plochy varnej dosky.
- neklaďte nikdy teplé hrnce a panvice na povrch ovládacieho
panelu varnej dosky
Existujúce nádoby
Indukčné varenie využíva magnetizmus na výrobu tepla.
Nádoby preto musia obsahovať železo. Môžete skontrolovať,
či materiál hrnca je magnetický použitím jednoduchého
magnetu. Hrnce nie sú vhodné v prípade, že nie sú
magneticky rozpoznateľné.
Odporúčané priemery dna hrnca
DÔLEŽITÉ : Ak hrnce nemajú správnu veľkosť, varné
zóny sa nezapnú
Ak chcete vidieť priemer relatívny hrncu, ktorý sa použije na
každú jednotlivú zónu, nahliadnite do obrázkovej časti tejto
príručky.
Úspora energie
Pre dosiahnutie najlepších výsledkov odporúčame:
- Použitie nádob a hrncov, ktorý majú dolný priemer rovnaký
ako má varná zóna.
- Používajte iba hrnce a panvice s rovným dnom.
- Tam, kde je to možné, majte pokrievok na hrncoch pri varení
- Varte zeleninu, zemiaky, atď. s malým množstvom vody, aby
sa skrátila doba varenia.
- Používajte tlakový hrniec, znižuje ešte viac spotrebu energie
a dobu varenia
- Umiestnite hrniec do stredu varnej zóny znázornenej na
varnej doske.
Inštalácia
Ako elektrická, tak aj mechanická inštalácia musí byť
vykonaná kvalifikovaným personálom.
Domáci spotrebič je navrhnutý tak, aby bol vložený do
pracovnej plochy (hrúbka 3-6cm)
Minimálna vzdialenosť medzi varnou doskou a stenou musí
byť aspoň 5 cm čelne, najmenej 10 cm do strán.
Elektrické Napojenie
Obr. 2
- Odpojiť zariadenie od elektrickej siete
-Inštalácia musí byť vykonaná profesionálne kvalifikovaným
personálom, oboznámeným s platnými normami inštalácie a
bezpečnosti.
-Výrobca odmieta akúkoľvek zodpovednosť spôsobené
osobám, zvieratám alebo na veciach v prípade nedodržania
pokynov uvedených v tejto kapitole.
- Napájací kábel musí byť dostatočne dlhý, aby sa umožnilo
odstránenie varnej dosky z pracovnej plochy
- Uistite sa, že napätie uvedené na výrobnom štítku na
spodnej strane zariadenia odpovedá hodnotám elektrickej
siete bytu, kde bude inštalované.
-Nepoužívajte predlžovacie šnúry.
- Uzemnenie je zákonom požadované
- Uzemňovací elektrický kábel musí byť 2 cm dlhší ako
ostatné káble
- V prípade, že domáci spotrebič nie je vybavený napájacím
káblom, použite jeden s prierezom vodiča minimálne 2,5 mm2
pre výkon až do 7200 wattov,; zatiaľ čo u vyšších výkonov
musí byť 4 mm2).
- V žiadnom bode kábel nesmie dosiahnuť o 50° vyššiu
teplotu ako okolitá teplota.
- Zariadenie je určené na trvalé pripojenie k elektrickej sieti,
kvôli tomu vykonajte pripojenie k pevnej sieti cez dvojpólový
spínač podľa normy, ktorý zabezpečuje úplné odpojenie siete
za podmienok kategórie prepätia III a bude ľahko prístupný po
inštalácii.
Pozor! Pred opätovným pripojením k elektrickej sieti a
kontrolou jej efektívnej funkcie, vždy skontrolujte, či je sieťový
kábel správne zostavený.
Pozor! Výmena prepojovacieho kábla musí vykonaná
autorizovanou asistenčnou technickou službou.