Whirlpool AKP 235 IX Program Chart

Typ
Program Chart
AKP 235 POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 310 56480
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný článok
4. Ohrevný článok grilu
5. Zadné osvetlenie
6. Ventilátor
7. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
8. Dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre voľbu funkcií
2. Časomiera
3. Ovládací gombík termostatu
4. Červená kontrolka termostatu
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Rošt:
Nádoba na odkvapkávanie:
AKO ZAPNÚ RÚRU
Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu.
Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo, na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená
kontrolka termostatu, ktorá zhasne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Po ukončení prípravy jedla:
Otočte ovládacie gombíky do polohy “0”.
ČASOMIERA
Časomiera umožňuje nastavit' dobu od 1 po 60 minút. Aby ste nastavili časomieru, odporúčame
otočit' ovládací gombík smerom vpravo o celú jednu otáčku a vrátit' ho do polohy želanej doby.
Po uplynutí nastavenej doby zaznie zvukový signál.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 VYPNUTÁ RÚRA
-
OSVETLENIE
Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
STATICKÁ
Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
Rúru predohrejte na želanú teplotu a vložte potraviny do vnútra ihneď potom,
ako zhasne červená kontrolka termostatu.
Odporúčame Vám používat' druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
S VENTILÁTOROM
Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
Ak je to potrebné, odporúčame zmenit' polohu jedál, aby boli jedlá uvarené
rovnomernejšie.
Nie je potrebné predohrievat' rúru (s výnimkou prípravy pizze a posúchov).
GRIL
Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie
chleba.
Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie (umiestnenej v prvej
polohe) trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
Odporúčame otočit' potraviny počas prípravy.
TURBOGRIL
Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v
prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
Mäso počas prípravy obrát'te.
ROZMRAZOVANIE
Na rozmrazenie potravín na teplotu prostredia.
Potraviny nechajte v obale, aby ste predišli ich vysušeniu.
TABUĽKA GRILOVANIA
Poznámka: doby prípravy a teploty sú iba približné.
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba
prípravy
min
Toa st X 3-4 200-225 10 - 15
Rebierka X 3-4 200-225 30 - 40
Kotlety X 3-4 200-225 30 - 40
Klobásky X 3 200-225 30 - 40
Roštenka X 3 200-225 30 - 40
Ryby (filé) X 3 200-225 30 - 40
Kuracie stehná X 3 200-225 40 - 50
Špízy X 3 200-225 40 - 50
Rebierka X 3 200-225 40 - 50
1/2 kurčat'a X 3 200-225 40 - 50
1/2 kurčat'a - 3 200-225 40 - 50
Kurča vcelku - 2-3 200-225 60 - 70
Pečené mäso
(bravčové, hovädzie)
- 2-3 200-225 60 - 80
Kačica - 1-2 200-225 60 - 80
Jahňacie stehno - 1-2 200-225 80 - 100
Roast beef - 2 200-225 60 - 70
Pečené zemiaky - 2-3 200-225 40 - 50
Ryby, napr. ostriež, pstruh - 3 190-200 40 - 50
TABUĽKY VARENIA
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba
prípravy
min
MÄSO
Jahňa, kozľa, baranina
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Tacie, hovädzie, bravčové mäso
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kurča,
králik,
kačica
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Moriak
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Hus
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
RYBY (1 kg)
Ostriež, okúň, tuniak, losos, treska
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
RYBY
(<1 kg - filé)
Mečúň, tuniak
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
ZELENINA
Papriky, paradajky, pečené zemiaky
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
KOLÁČE, ZÁKUSKY A POD.
Kysnuté koláče
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Plnené koláče
(s tvarohom)
X 2
190 60 - 90
X 2
180 60 - 90
Linecké koláče
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Záviny, palacinky
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Sušienky, praclíky, krehké sušienky
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Odpaľované cesto, štrúdľa
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Slané torty, plnené ovocné torty,
napr. s ananásom, broskyňami
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne, gratinované zemiaky,
cestovinové plnené závitky,
zapečené cestoviny
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Chlieb
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Zákusky z lístkového cesta
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Suflé
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 235 IX Program Chart

Typ
Program Chart