AKP 235 POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 310 56480
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný článok
4. Ohrevný článok grilu
5. Zadné osvetlenie
6. Ventilátor
7. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
8. Dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre voľbu funkcií
2. Časomiera
3. Ovládací gombík termostatu
4. Červená kontrolka termostatu
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Rošt:
Nádoba na odkvapkávanie:
AKO ZAPNÚ RÚRU
• Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu.
Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
• Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo, na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená
kontrolka termostatu, ktorá zhasne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Po ukončení prípravy jedla:
• Otočte ovládacie gombíky do polohy “0”.
ČASOMIERA
Časomiera umožňuje nastavit' dobu od 1 po 60 minút. Aby ste nastavili časomieru, odporúčame
otočit' ovládací gombík smerom vpravo o celú jednu otáčku a vrátit' ho do polohy želanej doby.
Po uplynutí nastavenej doby zaznie zvukový signál.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 VYPNUTÁ RÚRA
-
OSVETLENIE
Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
STATICKÁ
• Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
• Rúru predohrejte na želanú teplotu a vložte potraviny do vnútra ihneď potom,
ako zhasne červená kontrolka termostatu.
• Odporúčame Vám používat' druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
S VENTILÁTOROM
• Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
• Ak je to potrebné, odporúčame zmenit' polohu jedál, aby boli jedlá uvarené
rovnomernejšie.
• Nie je potrebné predohrievat' rúru (s výnimkou prípravy pizze a posúchov).
GRIL
• Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie
chleba.
• Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
• Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie (umiestnenej v prvej
polohe) trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
• Odporúčame otočit' potraviny počas prípravy.
TURBOGRIL
• Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
• Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v
prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
• Mäso počas prípravy obrát'te.
ROZMRAZOVANIE
• Na rozmrazenie potravín na teplotu prostredia.
• Potraviny nechajte v obale, aby ste predišli ich vysušeniu.