6
MANUÁLNE FUNKCIE
• KONVENČNÉ*
Na prípravu ľubovoľného jedla iba na úrovni
jedného roštu.
• KONVEKČNÉ PEČENIE
Na prípravu mäsa, pečenie koláčov splnkou iba
na jednej úrovni.
• HORÚCI VZDUCH
Na prípravu rôznych jedál, ktoré vyžadujú rovnakú
teplotu prípravy na rôznych úrovniach (maximálne
troch) naraz. Túto funkciu možno použiť pri pečení
rôznych jedál tak, aby sa aróma jedného jedla
neprenášala na druhé.
• GRIL
Na grilovanie rezňov, kebabov aklobás,
gratinovanie zeleniny alebo opekanie chleba.
Pri grilovaní mäsa používajte nádobu na
zachytávanie tuku ašťavy zpečenia: Umiestnite
nádobu na hociktorú úroveň pod rošt analejte
do nej 500 ml pitnej vody.
• TURBO GRIL
Na pečenie veľkých kusov mäsa (stehná, rozbif,
kurča). Odporúčame používať nádobu na
zachytávanie šťavy zpečenia: Umiestnite nádobu
na hociktorú úroveň pod rošt analejte do nej 500
ml pitnej vody.
• RÝCHLE PREDHRIEVANIE
Na rýchle predhriatie rúry.
• FUNKCIE MULTICOOKING
Na prípravu rôznych druhov jedla, ktorých
príprava vyžaduje rovnakú teplotu, na štyroch
úrovniach zároveň. Túto funkciu možno použiť
na prípravu sušienok, koláčov, okrúhlej pizze
(aj mrazenej) ana prípravu kompletného jedla.
Najlepšie výsledky získate, keď sa budete držať
tabuľky.
• PARA
PRÍPRAVA NA PARE
Na varenie prirodzených azdravých jedál
vpare, aby sa zachovala prirodzená nutričná
hodnota potravín. Táto funkcia je zvlášť vhodná
na prípravu zeleniny, rýb aovocia atiež na
blanšírovanie. Ak nebude uvedené inak, pred
umiestnením jedla do rúry odstráňte všetky
obaly afóliu.
HORÚCI VZDUCH + VARENIE VPARE
Kombinácia vlastností pary svháňaným
vzduchom vám umožňuje pripravovať jedlá
chrumkavé azhnednuté zvonka, ale zároveň
mäkké ašťavnaté vnútri. Pre dosiahnutie
najlepších výsledkov odporúčame zvoliť
VYSOKÚ úroveň pary na prípravu rýb,
STREDNÚ na mäso aNÍZKU na chlieb
azákusky.
• ŠPECIÁLNE FUNKCIE
ROZMRAZIŤ
Na urýchlenie rozmrazenia potravín.
Odporúča sa vložiť jedlo do strednej polohy
vrúre. Odporúčame nechať potraviny vo
svojom obale, aby sa zamedzilo vysušovaniu
povrchu.
UCHOVAŤ TEPLÉ
Na udržiavanie chrumkavosti ateploty práve
upečených jedál.
KYSNUTIE
Na optimálne kysnutie sladkého alebo
slaného cesta. Na zachovanie kvality kysnutia
neaktivujte funkciu, ak je rúra ešte horúca po
cykle prípravy jedla.
KOMFORT
Na prípravu hotových jedál uskladnených pri
izbovej teplote alebo vchladničke (čajové
pečivo, koláč zpráškovej zmesi, mafiny,
cestovinové jedlá apekárenské výrobky). Táto
funkcia pečie všetky jedlá rýchlo ajemne.
Môže sa použiť aj na ohriatie už hotového
jedla. Rúru netreba predhrievať. Postupujte
podľa pokynov na obale jedla.
MAXI COOKING
Na pečenie veľkých kusov mäsa (kusy väčšie
ako 2,5 kg).
Počas pečenia sa odporúča mäso obracať,
aby sa dosiahlo rovnomerné zhnednutie na
oboch stranách. Ideálne je zčasu načas mäso
oblievať šťavou, aby nevyschlo.
HORÚCI VZDUCH ECO*
Na pečenie plnených kusov mäsa
arezňov mäsa na jedinej úrovni.. Miernou
prerušovanou cirkuláciou vzduchu sa
zabraňuje nadmernému vysušovaniu jedla.
Keď sa používa táto Eko funkcia, počas
pečenia je svetlo vypnuté. Pri používaní cyklu
Eko ana optimalizáciu spotreby energie by sa
dvierka rúry nemali otvárať, až kým jedlo nie
je celkom hotové.
• FROZEN COOK PEČENIE MRAZENÝCH JEDÁL
Funkcia automaticky volí najvhodnejšiu
teplotu arežim pečenia pre 5 rôznych kategórií
mrazených hotových jedál. Rúru netreba
predhrievať.
COOKASSIST
Tieto funkcie umožňujú prípravu všetkých typov
jedla úplne automaticky. Aby ste túto funkciu využili
čo najlepšie, držte sa pokynov vpríslušnej tabuľke.
Rúru netreba predhrievať.
* Funkcia použitá ako referenčná pre vyhlásenie
oenergetickej účinnosti podľa Nariadenia (EÚ) č. 65/2014
FUNKCIE