5019 610 56100
OBI C 00
POPIS SPOTREBIČA
SK
Ovládací panel
Ovládací gombík pre voľbu funkcií
Elektronický programátor
Ovládací gombík termostatu
Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
Vrchný ohrevný článok
Ohrevný článok grilu, ktorý možno znížit'
Zadné osvetlenie
Okrúhly ohrevný článok (nevidno ho)
Ventilátor
Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
Chladné dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
• Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu.
Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
• Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo, na želanú teplotu.
Po ukončení prípravy jedla:
• Otočte ovládacie gombíky do polohy
“0”
.
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Plech na pečenie
zákuskov:
Rošt:
Bočné katalytické
panely:
Nádoba na
odkvapkávanie:
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 Vypnutá rúra
-
OSVETLENIE
• Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
STATICKÁ
• Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
• Rúru predohrejte na želanú teplotu a vložte potraviny do vnútra ihneď potom, ako
zhasne červená kontrolka termostatu.
• Odporúčame Vám používat' druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
S VENTILÁTOROM
• Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
• Ak je to potrebné, odporúčame zmenit' polohu jedál, aby boli jedlá uvarené
rovnomernejšie.
• Nie je potrebné predohrievat' rúru (s výnimkou prípravy pizze a posúchov).
GRIL
• Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie
chleba.
• Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
• Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v
prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
• Odporúčame otočit' potraviny počas prípravy.
TURBOGRIL
• Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
• Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v
prvej polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
• Mäso počas prípravy obrát'te.
ROZMRAZOVANIE
• Na rozmrazenie potravín na teplotu prostredia.
• Potraviny nechajte v obale, aby ste predišli ich vysušeniu.
TURBOVENTILÁTOR
• Na prípravu jedla na jednej úrovni (napr.: ovocie, torty, bábovky, zelenina, pizza,
hydina).
NÚTENÝ OBEH
TEPLÉHO VZDUCHU
• Na varenie jedál, ktoré vyžadujú rovnakú teplotu v rúre, bez predohrevu, na jednej
alebo viacerých úrovniach (napr.: ryby, zelenina, koláč) bez prenosu vône z jedného
jedla na druhé
ŠPECIÁLNA FUNKCIA
• Ohrievanie jedál: umožňuje udržat' jedlá pri stálej teplote približne 70°C.
• Pizza: ideálna na pečenie pizze a chleba.
Poznámka:
Doby a teploty prípravy jedla sú iba približné.
POTRAVINY Funkcia
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba varenia
(min).
Jahňacie/teľacie/hovädzie/bravčové
2 200 90-110
Kurča, králik, kačica
2 190-200 70-80
Moriak/hus
2 200-210 100-180
Ryby
2 190-200 50-80
Plnené paradajky a papriky/pečené
zemiaky
2 190 50-60
Kysnuté koláče
2 180 40-50
Plnené koláče
2 180-190 45-90
Sušienky
2 180 20-40
Lasagne
2 190-200 40-50
Pizza/Chlieb
2 225- 250 5-10
Toasty
3/4 200-225 40-50
Kotlety/klobásky/špízy
3/4 200-225 40-50
1/2 kurčat'a
3 200-225 40-50
Kurča vcelku
2/3 200-225 60-70
Roast beef
2 200-250 60-70
Pečené mäsá
2/3 200-225 60-80
Ryby (vcelku)
3 190-200 40-50