12
EFEKTÍVNE SKLADOVANIE POTRAVÍN
Do chladničky alebo mrazničky nedávajte horúce potraviny. Nechajte dostatočný čas na schladenie.
Šetrí spotrebu energie a čas mrazenia.
Vlhké potraviny dajte do utesnených plastových nádob alebo ich zamotajte do fólie,
aby ste chladničke zabránili v absorbovaní zápachu.
V mraziacom priečinku neskladujte fľaše od piva, nealkoholických nápojov atď.
Zariadenie nepreťažujte nadmerným množstvom potravín.
Táto chladnička nie je vhodná na uskladnenie vedeckých vzoriek a liekov.
USKLADNENIE A ČISTENIE
ĎALŠIE TIPY PRE SPRÁVNE POUŽÍVANIE
• Po inštalácii nechajte spotrebič stáť 2 hodiny.
• Aby ste dostali najlepší výkon produktu,
- Neklaďte potraviny príliš blízko pred otvory v zadnej časti spotrebiča, pretože môžu
prekážať voľnému prúdeniu vzduchu v mraziacom priestore.
- Jedlo správne zabaľte alebo umiestnite do vzduchotesných nádob predtým, ako ho vložíte
do mrazničky.
- Neklaďte žiadne novo vložené potraviny na zmrazenie do blízkosti už zamrznutých
potravín.
• Sýtené alebo šumivé nápoje nedávajte do priestoru mrazničky
• Dodržiavajte maximálne časy uskladnenia a dátumy spotreby zamrazených potravín.
• Nie je nutné odpojiť chladničku od zdroja napájania, ak budete preč kratšie ako tri týždne.
Ale všetky potraviny vyberte, ak odchádzate na tri týždne alebo dlhšie. Odpojte chladničku a
vyčistite ju, opláchnite a vysušte.
• Väčšina výpadkov prúdu, ktoré sú opravené v priebehu jednej alebo dvoch hodín neovplyvní
teploty v chladničke. Avšak mali by ste minimalizovať počet otvorení dvierok počas výpadku
prúdu. Ale ak by výpadok prúdu mal trvať viac ako 24 hodín, vyberte všetko zamrazené jedlo.
• Ak je chladnička vybavená kľúčom, kľúče by ste mali držať mimo dosahu detí a nie v blízkosti
spotrebiča.
• Spotrebič nemusí pracovať dôkladne (možnosť rozmrazenia obsahu alebo prílišné zvýšenie
teploty v priestore pre zamrazené jedlo), keď je vystavený po dlhší čas teplote nižšej ako je
studený koniec teplotného rozsahu, na ktorý bol chladiaci spotrebič navrhnutý.
• Neuskladňujte potraviny, ktoré sa rýchlo kazia pri nízkej teplote, ako sú napríklad banány,
melóny.
• Zásobník na ľad dajte do pôvodnej polohy určenej výrobcom, aby ste dosiahli optimálnu tvorbu
ľadu.
• Stúpanie teploty počas rozmrazovania môže byť v súlade s požiadavkami noriem ISO. Ale ak
chcete zabrániť nadmernému zvyšovaniu teploty zamrazených potravín počas rozmrazovania
spotrebiča, zabaľte zamrazené potraviny do niekoľkých vrstiev papiera, napríklad do novín.
• Každé zvýšenie teploty zamrazených potravín počas rozmrazovania môže skrátiť ich
trvanlivosť.