Bauknecht BLZH 5900 AL-ST Program Chart

Typ
Program Chart

Tento návod je vhodný aj pre

BLZH 5900
POPIS VÝROBKU
SK
5019 410 56025
1.
Ovládací panel
2.
Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
Činnost' ventilátora je viazaná na dosiahnutú teplotu
rúry a môže pokračovat' aj po vypnutí rúry, počas
niekoľkých minút.
3.
Horný ohrevný článok (možno ho spustit')
4.
Zadné osvetlenie
5.
Bočné osvetlenie
6.
Okrúhly ohrevný článok
7.
Ventilátor
8.
Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
9.
Chladné dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík Zapnutie/Vypnutie - Výber funkcií.
2. Ovládacím gombíkom môžete zmenit' vopred nastavené hodnoty (teplotu, čas, úrovne).
3. Tlačidlo pre potvrdenie a výber programu.
4. Tlačidlo pre výber špeciálnych funkcií “Extra zapekanie” a “Udržiavanie v teple”.
Zasúvacie ovládacie gombíky
Aby ste gombík mohli použit', stlačte ho v strede.
Nastavte ho do želanej polohy.
Po ukončení varenia otočte gombík do polohy
0
a stlačte ho v strede, aby sa vrátil do pôvodnej polohy.
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Plech na pečenie zákuskov:
Rošt:
Nádoba na odkvapkávanie
:
Tukový filter:
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Č.
Nastavená
teplota
Nastaviteľná
teplota
Popis funkcie
0 Vypnutá rúra
- - - -
OSVETLENIE
- - - Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry
DUAL 35°/60°
2 35C - 60C -
Na udržiavanie stálej teploty vnútri rúry.
35°: na kysnutie cesta, chleba a pizze.
60°: na udržanie teploty jedla po varení.
Odporúčame Vám používat' prvú úroveň vodiacej lišty.
STATICKÁ
3 200C 50°C - 250°C
Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na strednej úrovni.
Rúru predohrejte na želanú teplotu varenia a vložte
potraviny do vnútra rúry, keď sú rozsvietené všetky
indikátory teplomera.
S VENTILÁTOROM
4 175C 50°C - 250°C
Na prípravu zákuskov na 2 úrovniach. Nie je nutný
predohrev rúry. Počas pečenia vymeňte polohu jedál.
NÚTENÝ OBEH
TEPLÉHO VZDUCHU
5
160C 50°C - 250°C
Na prípravu rôznych jedál súčasne na viacerých
úrovniach (napr.: ryby, zelenina, koláč) bez prenosu
vône z jedného jedla na druhé. Vyberte vždy jedlá, ktoré
vyžadujú rovnaký čas prípravy.
TURBOVENTILÁTOR
6160C
50°C - 250°C
Na varenie na 2 úrovniach (napr.: veľké torty, bábovky,
dusená zelenina, hydina s hmotnost'ou nad 3 kg.).
Nie je nutný predohrev rúry.
GRIL
7 3 -
Na grilovanie malých kúskov mäsa (rebierka, špízy,
klobásky) a na zapečenie chleba. Funkciu možno
nastavit' na rôznu úroveň výkonu (1 min.-5 max.). Rúru
predohrejte počas 3/5 min. Počas varenia musia ostat'
dvierka rúry zatvorené. V prípade prípravy mäsa nalejte
do nádoby na odkvapkávanie trochu vody, zníži sa tým
množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'. Počas
grilovania mäso otáčajte.
S touto funkciou je spojená funkcia otáčania ražňa
(ak je k dispozícii).
TURBOGRIL
8 3 -
Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené
mäsá). Funkciu možno nastavit' na rôznu úroveň
výkonu (1 min.-5 max.). Rúru predohrejte počas 3/5
min. Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade prípravy mäsa nalejte do nádoby na
odkvapkávanie trochu vody, zníži sa tým množstvo
dymu a tuk nebude vystrekovat'. Počas grilovania mäso
otáčajte.
PIZZA/CHLIEB
9 -
P1- 300°C
P2- 220°C
P3- 220°C
Na pečenie pizze, chleba, posúchov. Ku každému
programu sa viaže recept, ktorý nájdete v príručke na
varenie.
DOPLNKO
OHREVNÝ ČLÁNOK
10 200C 50°C - 250°C
Na rýchly predohrev rúry. Počas ohrevu sa indikátory
teplomera postupne rozsvietia. Pri dosiahnutí
nastavenej teploty zaznie zvukové znamenie, ktoré
indikuje automatický prechod rúry do funkcie
STATICKÁ
. Ideálne na pečenie mäsa, rýb a hydiny.
TABUĽKY VARENIA
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(10 minút)
Úroveň
(od spodu)
Úroveň
Extra zapekanie
Teplota
(°C)
Doba varenia
(minúty)
MÄSO
Jahňa, kozľa, baranina
3 X 2 2 200 95 - 110
5 X 3 2 200 100 - 110
4 X 2 - 200 100 - 110
Pečené mäso
(teľacie, bravčové, hovädzie)
(kg 1)
3 X 2 2 200 95 - 110
5 X 3 3 200 100 - 110
4 X 2 - 200 90 - 100
Kurča, králik,
kačica
3 X 2 3 200 80 - 90
5 X 2 3 190 80 - 90
4 X 2 - 200 85 - 95
Morka (kg 4-6) + úroveň 3
zapečenie
3 X 1 3 200 160 - 180
5 X 1 3 200 160 - 180
4 X 1 - 210 180 - 190
Hus (kg 2)
3 X 2 3 210 100 - 130
5 X 1 3 200 100 - 130
4 X 2 - 200 100 - 130
RYBY
(VCELKU)
(1-2 kg)
Ostriež, okúň, tuniak,
losos, treska
3 X 2 1 200 45 - 55
5 X 3 1 190 45 - 55
4 X 2 - 200 50 - 60
RYBY
(FILÉ)
(1 kg)
Mečúň, tuniak
3 X 2 2 200 40 - 50
5 X 3 2 190 40 - 50
4 X 3 - 200 40 - 50
ZELENINA
Paprika a plnené paradajky
3 X 2 - 220 50 - 60
5 X 2 - 200 50 - 60
4 X 2 - 200 50 - 60
Pečené zemiaky
3 X 2 3 220 50 - 60
5 X 2 3 200 50 - 60
KOČE, ZÁKUSKY A
POD.
Kysnuté koláče
3 X 2 - 190 40 - 50
5 X 1 - 180 40 - 50
4 X 2 - 180 40 - 50
Plnené koláče
(s tvarohom)
3 X 2 - 190 80 - 90
5 X 2 - 180 70 - 80
4 X 2 - 180 80 - 90
Linecké koláče
3 X 2 - 190 40 - 50
5 X 2 - 180 40 - 50
4 X 2 - 180 40 - 50
Záviny
3 X 2 - 200 50 - 55
5 X 1 - 3 - 200 50 - 55
4 X 2 - 200 50 - 55
Sušienky
3 X 2 - 170 20 - 30
5 X 1 - 3 - 200 20 - 30
4 X 2 - 200 20 - 30
Odpaľované cesto
3 X 2 - 180 35 - 45
5 X 1 - 3 - 180 35 - 45
4 X 2 - 180 40 - 50
TABUĽKA GRILOVANIA
Pozn.:
Pri príprave mäsa pri funkcii s ventilátorom a v statickej funkcii Vám odporúčame pridat' funkciu Extra zapekanie, s
úrovňou 1 až 3.
Teploty a doby varenia sú iba približné.
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(10 minút)
Úroveň
(od spodu)
Úroveň
Extra zapekanie
Teplota
(°C)
Doba varenia
(minúty)
Slané torty
3 X 2 - 200 40 - 50
5 X 2 - 190 40 - 50
4 X 2 - 190 40 - 50
Lasagne
3 X 2 1 200 45 - 60
5 X 2 1 200 45 - 60
6 X 2 - 200 45 - 60
Plnené ovocné torty
napr. s ananásom,
broskyňami
3 X 2 - 190 50 - 60
5 X 2 - 190 40 - 50
4 X 2 - 190 40 - 50
Snehové sušienky
3 X 2 - 120 120 - 150
5 - 1 - 3 - 120 120 - 150
4 - 2 - 120 120 - 150
Zákusky z lístkového
cesta
3 X 2 - 200 35 - 45
5 X 1 - 3 - 190 35 - 45
4 X 2 - 190 35 - 45
Suflé
3 X 2 - 200 40 - 50
5 X 2 - 190 45 - 55
4 X 2 - 190 45 - 55
POTRAVINY Funkcia
Predohrev
(5 minút)
Úroveň
(od spodu)
Úroveň
výkonu
Doba varenia
(minúty)
Rebierka 7 X 4 5 35 - 45
Kotlety 7 X 4 5 30 - 40
Klobásky 7 X 3 - 4 5 30 - 40
Roštenka 7 X 4 5 35 - 45
Ryby (filé) 7 X 3 - 4 5 35 - 45
Kuracie stehná 7 X 3 - 4 5 40 - 50
Špízy 7 X 3 - 4 5 40 - 50
Rebierka 7 X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 kurčat'a 7 X 3 5 45 - 55
1/2 kurčat'a 8 X 3 5 45 - 55
Kurča vcelku 8 X 3 5 60 - 70
Pečené mäso
(bravčové, hovädzie)
8 X 2 5 60 - 70
Kačica 8 X 2 5 70 - 80
Jahňacie stehno 8 X 3 5 70 - 80
Roast beef 8 X 3 5 50 - 60
Pečené zemiaky 8 X 3 5 50 - 60
Ryby (okúň, pstruh) 8 X 3 5 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht BLZH 5900 AL-ST Program Chart

Typ
Program Chart
Tento návod je vhodný aj pre