Whirlpool AKZ 498/01 IX Program Chart

Typ
Program Chart
AKZ 498/01
POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 310 56296
1.
Ovládací panel
2.
Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
Činnost' ventilátora je viazaná na dosiahnutú
teplotu rúry a môže pokračovat' aj po vypnutí
rúry, počas niekoľkých minút.
3.
Vrchný ohrevný článok (možno ho znížit')
4.
Zadné osvetlenie
5.
Okrúhly ohrevný článok (nevidno ho)
6.
Ventilátor
7.
Zadná katalytická prepážka
8.
Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
9.
Chladné dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík Zapnutie/Vypnutie - Výber funkcií
2. Tlačidlo na zrušenie výberu alebo návrat k predchádzajúcemu výberu.
3. Tlačidlo potvrdenia.
4. Ovládacím gombíkom môžete zmenit' vopred nastavené hodnoty (teplotu, čas, úrovne).
Pre pohyb v ponuke funkcií.
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Rošt:
Nádoba na odkvapkávanie:
Bočné katalytické panely:
Plech na pečenie zákuskov:
Posuvné koľajničky:
Tabuľka funkcií rúry v manuálnom režime
Funkcia
Nastavená
teplota
Nastaviteľ
teplota
Popis funkcie
STATICKÁ
200°C 50°C - 250°C
Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
Rúru predohrejte na želanú teplotu a vložte potraviny
do vnútra ihneď potom, ako vás k tomu rúra vyzve
nápisom na displeji.
Odporúčame Vám používat' druhú alebo tretiu úroveň
lišty v rúre.
ZÁKUSKY
175°C 50°C - 250°C
Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
Ak je to potrebné, odporúčame zmenit' polohu jedál,
aby boli jedlá uvarené rovnomernejšie.
NÚTENÝ OBEH
TEPLÉHO VZDUCHU
160°C 50°C - 250°C
Na varenie jedál, ktoré vyžadujú rovnakú teplotu v rúre,
bez predohrevu, na jednej alebo viacerých úrovniach
(napr.: ryby, zelenina, koláč) bez prenosu vône z
jedného jedla na druhé.
TURBOVENTILÁTOR
160°C
50°C - 250°C
Na prípravu jedla na jednej úrovni (napr.: ovocie, torty,
bábovky, zelenina, pizza, hydina).
GRIL
3 -
Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie
zeleniny a na zapečenie chleba.
Funkciu možno nastavit' na rôznu úroveň výkonu
(1 min. - 5 max.).
Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na
odkvapkávanie, umiestnenej v prvej polohe, trochu
vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude
vystrekovat'.
Odporúčame otočit' potraviny počas prípravy.
TURBOGRIL
3 -
Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené
mäsá).
Funkciu možno nastavit' na rôznu úroveň výkonu
(1 min. - 5 max.).
Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
V prípade prípravy mäsa nalejte do nádoby na
odkvapkávanie (umiestnenej v prvej polohe) trochu
vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude
vystrekovat'.
Odporúčame mäso počas prípravy otočit'.
DOPLNKOVÝ
OHREVNÝ ČLÁNOK
200°C 50°C - 250°C
Na rýchly predohrev rúry.
Počas zohrievania sa bude grafický indikátor
postupne rozsvecovat'.
Pri dosiahnutí nastavenej teploty sa funkcia vypne
automaticky a zaznie zvukoznamenie, ktoré indikuje
automatický prechod rúry do funkcie
STATICKÁ
.
TABUĽKY VARENIA
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba varenia
(minúty)
MÄSO
Jahňa, kozľa, baranina
X 2 200 95 - 110
X 3 200 100 - 110
X 2 200 100 - 110
Pečené mäso
(teľacie, bravčové, hovädzie)
(kg 1)
X 2 200 95 - 110
X 3 200 100 - 110
X 2 200 90 - 100
Kurča, králik,
kačica
X 2 200 80 - 90
X 2 190 80 - 90
X 2 200 85 - 95
Moriak
(kg 4-6) + úroveň 3
zhnednutie
X 1 200 160 - 180
X 1 200 160 - 180
X 1 210 180 - 190
Hus (kg 2)
X 2 210 100 - 130
X 1 200 100 - 130
X 2 200 100 - 130
RYBY
(VCELKU)
(1-2 kg)
Ostriež, okúň, tuniak,
losos, treska
X 2 200 45 - 55
X 3 190 45 - 55
X 2 200 50 - 60
RYBY
(FILÉ)
(1 kg)
Mečúň, tuniak
X 2 200 40 - 50
X 3 190 40 - 50
X 3 200 40 - 50
ZELENINA
Paprika a plnené paradajky
X 2 220 50 - 60
X 2 200 50 - 60
X 2 200 50 - 60
Pečené zemiaky
X 2 220 50 - 60
X 2 200 50 - 60
KOLÁČE, ZÁKUSKY A POD.
Kysnuté koláče
X 2 190 40 - 50
X 1 180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
Plnené koláče
(s tvarohom)
X 2 190 80 - 90
X 2 180 70 - 80
X 2 180 80 - 90
Linecké koláče
X 2 190 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
Záviny
X 2 200 50 - 55
X 1 - 3 200 50 - 55
X 2 200 50 - 55
Sušienky
X 2 170 20 - 30
X 1 - 3 200 20 - 30
X 2 200 20 - 30
Odpaľované cesto
X 2 180 35 - 45
X 1 - 3 180 35 - 45
X 2 180 40 - 50
TABUĽKA GRILOVANIA
Pozn.:
Teploty a doby pečenia sú orientačné.
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Teplota
(°C)
Doba varenia
(minúty)
Slané torty
X 2 200 40 - 50
X 2 190 40 - 50
X 2 190 40 - 50
Lasagne
X 2 200 45 - 60
X 2 200 45 - 60
X 2 200 45 - 60
Plnené ovocné torty
napr. s ananásom, broskyňami
X 2 190 50 - 60
X 2 190 40 - 50
X 2 190 40 - 50
Snehové sušienky
X 2 120 120 - 150
- 1 - 3 120 120 - 150
- 2 120 120 - 150
Zákusky z lístkového cesta
X 2 200 35 - 45
X 1 - 3 190 35 - 45
X 2 190 35 - 45
Suflé
X 2 200 40 - 50
X 2 190 45 - 55
X 2 190 45 - 55
POTRAVINY Funkcia Predohrev
Úroveň
(od spodu)
Úroveň
výkonu
Doba varenia
(minúty)
Rebierka X 4 5 35 - 45
Kotlety X 4 5 30 - 40
Klobásky X 3 - 4 5 30 - 40
Roštenka X 4 5 35 - 45
Ryby (filé) X 3 - 4 5 35 - 45
Kuracie stehná X 3 - 4 5 40 - 50
Špízy X 3 - 4 5 40 - 50
Rebierka X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 kurčat'a X 3 5 45 - 55
1/2 kurčat'a X 3 5 45 - 55
Kurča vcelku X 3 5 60 - 70
Pečené mäso
(bravčo, hovädzie)
X 2 5 60 - 70
Kačica X 2 5 70 - 80
Jahňacie stehno X 3 5 70 - 80
Roast beef X 3 5 50 - 60
Pečené zemiaky X 3 5 50 - 60
Ryby (okúň, pstruh) X 3 5 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 498/01 IX Program Chart

Typ
Program Chart