35
Údržba
•
Váš prístroj je určený výlučne na domáce použitie, na pečenie, ohrievanie alebo
rozmrazovanie potravín. Výrobca je v prípade jeho nevhodného používania zbavený
akejkoľvek zodpovednosti.
•
Skontrolujte, či je náradie vhodné na používanie v mikrovlnnej trúbe. Dbajte na to, aby ste
v čase vypnutia nenechali v rúre žiadne príslušenstvo.
•
Preto, aby sa váš prístroj nezničil, nenechávajte ho nikdy pracovať naprázdno alebo bez platne.
•
Nezasahujte do otvorov zámku v prednej časti, mohli by ste tým spôsobiť poškodenie vášho
prístroja vyžadujúce opravný zásah.
•
V prípade ohrievania potravín v plastových alebo papierových nádobách, dozerajte jedným
okom na rúru z dôvodu možnosti ich vznietenia.
•
Neodporúča sa používať kovové nádoby, vidličky, lyžičky, nože ako i kovové spinky a
kovový spojovací materiál na vrecká pre zmrazovanie.
•
Aby sa predišlo opáleniu, treba pred konzumáciou obsah fľašiek pre batoľa a nádob s
potravinami pre bábätká potriasť, alebo premiešať a odmerať teplotu.
•
Nedovoľte, aby rúru používali deti bez dozoru a osvojenia si pokynov na obsluhu bez
uvedomenia si existencie nebezpečenstiev plynúcich z nesprávneho používania.
•
Tekutiny alebo iné potraviny sa nesmú ohrievať v hermetických nádobách, pretože vzniká
riziko ich výbuchu.
•
V mikrovlnnej rúre sa neodporúčajú ohrievať vajíčka v škrupine a uvarené natvrdo, pretože
vzniká i po ich uvarení riziko výbuchu.
•
Ohrievanie nápojov v mikrovlnnej rúre môže spôsobiť ich náhle vystreknutie a vyprchanie.
Taktiež treba byť opatrný pri manipulácii s nádobou.
•
V prípade malých množstiev (párok, rožok, atď...) položte vedľa potraviny malý pohár s vodou.
•
Príliš dlhý časový interval môže spôsobiť vysušenie, alebo zuhoľnatenie potravín. Na to,
aby sme sa vyhli takýmto prípadom, nepoužívajte nikdy na pečenie v mikrovlnnej rúre
rovnaký časový interval ako pri bežnom pečení v rúre.
•
Pokiaľ by sa objavil dym, vypnite alebo odpojte rúru a dvere nechajte zatvorené, aby uhasli
prípadné plamene.
•
Na odsávanie výparov z odpadovej vody je váš prístroj vybavený oneskorenou ventiláciou.
Ventilácia sa môže spustiť po ukončení pečenia v závislosti na zvolenom spôsobe pečenia
(sólo/gril/kombinované).