nástroje na spracovanie a ich možné použitie
metlička v tvare K
O
Na prípravu koláčov, trvanlivého a sladkého pečiva, polevy, plniek,
plnených zákuskov a zemiakovej kaše.
šľahač
O
Na vajcia, prípravu krémov, liateho cesta, kysnutého cesta bez tuku,
snehových pusiniek, tvarohových koláčov, šľahanej peny a nákypov.
Šľahač nepoužívajte na rozšľahanie hustých zmesí (napr. tuku na pečenie
alebo cukru) – mohli by ste ho poškodiť.
hák na prípravu cesta
O
Na kysnuté zmesi.
používanie multifunkčného robota
1 Otočte páčku na zdvihnutie hlavy robota proti smeru hodinových ručičiek
a zdvihnite hlavu robota, kým sa nezaistí. Zabezpečte, aby bola
podložka na uloženie nádoby správne založená so symbolom
navrchu.
vloženie nástroja
2 Zatlačte nahor, kým nástroj nezastane , potom ho otočte.
3 Nasaďte nádobu na podstavec – zatlačte nadol a otáčajte v smere
hodinových ručičiek
.
4 Jemne nadvihnite hlavu robota, potom otočte páčku na zdvihnutie hlavy
robota proti smeru hodinových ručičiek a sklopte hlavu robota, kým sa
nezaistí.
5 Zariadenie zapnete otočením prepínača rýchlostí na požadovanú hodnotu.
O
Ak chcete použiť krátke impulzy, prepnite zariadenie na funkciu impulzov
.
6 Vypnite a odpojte zo siete.
vybratie nástroja
7 Otočte ho a vyberte.
Pokyny
O
Zariadenie opakovane vypnite a stierkou oškrabte steny nádoby.
O
Na šľahanie sú najlepšie vajíčka izbovej teploty.
O
Pred šľahaním vaječných bielkov sa ubezpečte, že na šľahači ani na
nádobe nie je žiadny tuk ani žĺtok.
O
Na prípravu sladkého pečiva používajte studené ingrediencie, ak sa v
recepte nepíše inak.
poznámky k príprave chleba
dôležité upozornenie
O
Nikdy neprekračujte maximálne množstvá uvedené nižšie – dôjde k
preťaženiu zariadenia.
O
Ak počujete, že zariadenie spomaľuje, vypnite ho, odoberte polovicu
cesta a spracujte každú polovicu samostatne.
O
Ingrediencie sa najlepšie zmiešajú vtedy, ak najprv vložíte tekutinu.
* Veľkosť použitých vajec = stredná (hmotnosť 53 až 63 g).
prepínač rýchlostí
metlička v tvare K
O
tuk na pečenie a cukor začnite pri rýchlosti „min“, postupne zvyšujte na
„max“.
O
šľahanie vajec do krémových zmesí 4 - „max“.
O
primiešanie do múky, ovocie atď. „min“ - 1
O
koláče „všetko v jednom“ začnite pri rýchlosti „min“, postupne zvyšujte
na „max“.
O
vtieranie tuku do múky „min“ – 2.
šľahač
O
Postupne zvyšujte na „max“.
hák na prípravu cesta
O
Začnite pri rýchlosti „min“, postupne zvýšte na rýchlosť 1.
dôležité upozornenie
Pri používaní iných výstupov nesmie byť v nádobe založený ani uložený
žiadny nástroj nádoby.
multifunkčný robot
84
Maximálne množstvá CHEF MAJOR
krehké sladké pečivo hmotnosť múky 680 g 910 g
cesto na chlieb hmotnosť múky 1,36 kg 1,5 kg
(ťažké kysnuté) celková hmotnosť 2,18 kg 2,4 kg
ľahké kysnuté cesto hmotnosť múky 1,3 kg 2,6 kg
(obohatené o maslo a celková hmotnosť 2,5 kg 5 kg
vajcia)
zmes na ovocný koláč celková hmotnosť 2,72 kg 4,55 kg
(metóda s tukom a cukrom) (zmes s (zmes s
9 vajcami) 15 vajcami)
vaječné bielka počet 12 16
hmotnosť (455 g) (605 g)