Whirlpool AKP 230 NB Program Chart

Typ
Program Chart

Táto príručka je tiež vhodná pre

AKP 230
LIST POPISU SPOTREBIÈA
SK
5019 310 56119
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný èlánok
4. Grilovací èlánok (môe byt' spustený)
5. Osvetlenie rúry
6. Ventilátor
7. Spodný ohrevný èlánok (nevidno ho)
8. Dvierka rúry
Dôleité upozornenie:
Nepovinná súprava
prísluenstva pozostáva zo skla dvierok a
prísluných súèastí pre jeho montá, ktorú
dostanete v prevádzkach servisu. Pouitie
súpravy zniuje teplotu vonkajieho povrchu rúry
a odporúèame Vám ju, ak sú vo Vaej domácnosti
deti.
Kód è°: 4819 310 39186.
PRÍSLUENSTVO
OVLÁDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík
2. Mechanické Automatické Vypnuté
3. Gombík termostatu rúry
4. Èervená kontrolka teploty rúry
Prvá
Najvyia
úroveò
úroveò
Hliníkový plech na peèenie:
Drôtený rot:
Nádoba na odkvapkávanie:
AKO POUÍVA RÚRU
Otoète ovládací gombík rúry do polohy poadovanej funkcie.
Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
Otoète ovládací gombík termostatu v smere otáèania hodinových ruèièiek na poadovanú teplotu.
Èervená kontrolka termostatu sa rozsvieti. Po dosiahnutí poadovanej teploty èervená kontrolka
termostatu zhasne.
Na konci prípravy jedla:
Otoète ovládacie gombíky spät' do polohy 0.
AKO PROGRAMOVA ÈAS PRÍPRAVY JEDLA
1. Otoète ovládací gombík úplne proti smeru otáèania hodinových ruèièiek.
2. Otoète ovládací gombík termostatu na poadovanú teplotu.
3. Po vypraní nastaveného èasu prípravy jedla sa rúry vypne.
4. Aby ste pouili rúru bez programovania èasu prípravy jedla, nastavte gombík
do polohy .
Upozornenie
: Ak je ovládací gombík programátora v polohe 0, rúra sa
nezapne: aby ste rúru zapli, nastavte ovládací gombík programátora do polohy alebo nastavte
poadovaný èas prípravy jedla.
Tabu¾ka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 RÚRA VYPNUTÁ
-
OSVETLENIE RÚRY
Pre zapnutie osvetlenia rúry.
STATICKÁ
Na prípravu akéhoko¾vek jedla.
Predohrejte rúru na poadovanú teplotu a vlote potraviny hneï po
zhasnutí èervenej kontrolky termostatu.
Odporúèame Vám pouívat' druhú úroveò.
STATICKÁ FUNKCIA
+ VENTILÁTOR
Na varenie na 2 úrovniach.
Nie je potrebný predohrev rúry (s výnimkou prípravy pizze alebo
posúcha).
Zmeòte polohu jedál v rúre poèas varenia.
GRIL
Pouite funkciu gril pri príprave malých kúskov mäsa ( rotenka,
steaky, kebab, klobásky) a pre prípravu toastov.
Predohrejte rúru poèas 3/5 minút.
Pri príprave mäsa nalejte malé mnostvo vody do nádoby na
odkvapkávanie tuku, aby ste predili vystrekovaniu tuku a dymu.
Poèas grilovania mäso obrát'te.
TURBOGRIL
Táto funkcia je mimoriadne vhodná pre prípravu ve¾kých kusov
mäsa (roast beef, peèené stehno).
Predohrejte rúru poèas 3/5 minút.
Poèas prípravy jedla musia byt' dvierka zatvorené.
Pri príprave mäsa nalejte malé mnostvo vody do nádoby na
odkvapkávanie tuku, aby ste predili vystrekovaniu tuku a dymu.
Poèas grilovania mäso obrát'te.
ROZMRAZOVANIE
Ideálna pre rozmrazenie mrazených potravín na izbovú teplotu.
Nechajte potraviny v obale, aby ste predili tomu, e sa vysuia.
TABU¼KA PRE VARENIE
STATICKÁ STATICKÁ+VENTILÌATOR
Poznámka:
Èasy prípravy jedla a teploty sú iba pribliné.
POTRAVINY
Úroveò
(od spodu)
Teplota
(°C)
Èas prípravy
jedla
(minút)
Teplota
°C
Úroveò
(od spodu)
Èas prípravy
jedla
(minút)
Mäso
Jahòacina (1,5 kg) 2 200 90-120 180 2 80-110
Koz¾acina (1,5 kg) 2 200 90-120 180 2 80-110
Baranina (1,5 kg) 2 200 90-120 180 2 80-110
Tacina (1,5 kg) 2 180 90-120 170 2 80-110
Hovädzina (1 kg) 2 180 90-120 170 2 80-110
Bravèové (1 kg) 2 180 100-130 170 2 90-120
Králik (1,5 kg) 2 180 100-110 170 2 90-120
Kurèa (1 kg) 2 200 65-75 200 2 65-75
Moriak (3 kg) 2 180 180-200 180 2 180-200
Hus (2 kg) 2 180 140-160 180 2 140-160
Kaèica (1,5 kg) 2 180 90-120 180 2 90-110
Ryby (~ 1 kg)
Ostrie 2 180 45-55 170 2 45-55
Okúò 2 180 60-80 170 2 60-80
Losos 2 180 60-80 170 2 60-80
Tuniak 2 180 60-80 170 2 60-80
Pstruh 2 180 45-55 170 2 45-55
Rybie filé (1 kg)
Meèúò 2 170 35-45 170 2 35-45
Tuniak 2 170 35-45 170 2 35-45
Losos 2 170 35-45 170 2 35-45
Tr e sk a 2 170 35-45 170 2 35-45
ZELENINA
Plnená paprika 2 180 50-70 170 2 50-70
Plnené paradajky 2 180 50-70 170 2 50-70
Peèené zemiaky 2 180 40-50 180 2 40-50
Surová gratinovaná zelenina 2 180 40-50 180 2 40-50
Zákusky a pod.
Kysnuté koláèe 2 150 35-45 150 2 35-45
Plnené koláèe
(ovocie - tvaroh)
2 160 60-80 160 2 60-80
Koláèiky 2 170 30-40 170 2 30-40
Jablková trúd¾a 2 180 40-50 180 2 40-50
Suienky 2 140 20-35 140 2-4 20-35
Krehké krémové zákusky 2 150 30-40 150 2-4 30-40
Zákusky 2 160 50-60 160 2 50-60
Chlieb 2 180 30-40 180 2 30-40
pizza 2 225 10-15 225 2 10-15
Lasagne 2 180 35-45 180 2 35-45
Zákusky z lístkového cesta 2 180 15-25 180 2-4 15-25
Nákypy 2 160 40-50 160 2 40-50
GRIL
TURBOGRIL
POTRAVINY
Teplota
(°C)
Úroveò
(od spodu)
Èas príravy
jedla
(minúty)
Te plo ta
(°C)
Úroveò
(od spodu)
Èas príravy
jedla
(minúty)
Plátky svieèkovej 200 4 25-35 225 3 20-30
Kotlety 200 4 20-30 225 3 15-25
Klobásky 200 4 25-35 225 3 20-30
Bravèové kotlety 200 4 20-30 225 3 15-25
Ryby 200 4 20-30 220 3 15-25
Kuracie stehná 200 4 30-40 200 3 30-40
Kebab 200 4 25-35 200 3 25-35
Bravèové rebierka 200 4 35-45 200 3 35-45
Polovièky kurèat'a 200 3 45-55 200 3 45-55
Kurèa vcelku - - - 200 3 60-70
Peèené mäso (bravèo, hovädzie,
te¾acie) (~ 1kg)
- - - 175 2 90-100
Kaèica - - - 180 2 90-120
Jahòacie stehno - - - 200 2 80-100
Peèené hovädzie - - - 200 2 40-60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 230 NB Program Chart

Typ
Program Chart
Táto príručka je tiež vhodná pre