5019 310 01092
AKP 223 POPIS SPOTREBIČA
SK
ES NOSEGRPTFRGB
CZPL SK
FIDK
RUHU RO
1. Ovládací panel
1.1. Ovládací gombík pre výber funkcie
1.2. Elektronický programátor
1.3. Ovládací gombík termostatu
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný článok
4. Ohrevný článok grilu
5. Zadné osvetlenie
6. Okrúhly ohrevný článok (nevidno ho)
7. Ventilátor
8. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
9. Chladné dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
Katalytické panely - Plech na pečenie zákuskov - Nádoba na odkvapkávanie - Rošt - Posuvné lišty
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
Otočte ovládací gombík funkcií do polohy želanej funkcie, potom otočte gombík termostatu smerom vpravo do
polohy želanej teploty a stlačte tlačidlo “ok”. Teraz je rúra zapnutá.
Indikátor “ ” vedľa na displeji rúry zmizne po dosiahnutí nastavenej teploty. Po ukončení prípravy jedla
otočte ovládacie gombíky do polohy “0”.
Pri použití funkcie Gril sa odporúča nastavit’ termostat rúry na teplotu 250 °C. Keď postačí nižšia teplota, túto
hodnotu môžete kedykoľvek znížit’.
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 VYPNUTÁ RÚRA -
OSVETLENIE
• Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
STATICKÁ
• Na prípravu mäsa, rýb a hydiny na jednej úrovni.
• Rúru predohrejte na želanú teplotu varenia a vložte potraviny do vnútra hneď po
zhasnutí červenej kontrolky termostatu.
• Odporúčame Vám používat' druhú alebo tretiu úroveň lišty v rúre.
S VENTILÁTOROM
• Na prípravu jedál na max. 2 úrovniach.
• Ak je to potrebné, odporúčame zmenit' polohu jedál, aby boli jedlá uvarené
rovnomernejšie.
• Nie je nutné rúru predohriat' (s výnimkou pizze a posúcha).
GRIL
• Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie chleba.
• Rúru predohrejte počas 3 - 5 min.
• Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej
polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
• Odporúčame otočit' potraviny počas prípravy.
TURBOGRIL
• Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá).
• Počas varenia musia ostat' dvierka rúry zatvorené.
• V prípade grilovania mäsa nalejte do nádoby na odkvapkávanie, umiestnenej v prvej
polohe, trochu vody, zníži sa tým množstvo dymu a tuk nebude vystrekovat'.
• Počas prípravy mäso obracajte.
ROZMRAZOVANIE
• Na rozmrazovanie potravín na izbovú teplotu.
• Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysušili.
NÚTENÝ OBEH TEPLÉHO
VZDUCHU
• Na varenie jedál, ktoré vyžadujú rovnakú teplotu v rúre, bez predohrevu, na jednej
alebo viacerých úrovniach (napr.: ryby, zelenina, koláč) bez prenosu vône z jedného
jedla na druhé
TURBOVENTILÁTOR
• Na prípravu jedla na jednej úrovni (napr.: ovocie, torty, bábovky, zelenina, pizza, hydina).
SPODNÝ OHREVNÝ
ČLÁNOK
• Na ukončenie pečenia ovocných alebo tvarohových tort, na zahustenie omáčky.
• Túto funkciu používajte počas posledných 10/15 minút prípravy jedál.
Poznámka: teploty a doby prípravy jedla sú iba približné a platia pre 4 porcie.
RECEPT FUNKCIA
PRED-
OHREV
ÚROVEŇ
(od spodu)
TEPLOTA
(°C)
DOBA
(min)
PRÍSLUŠENSTVO
A POZNÁMKY
Kysnuté koláče X 2 160 - 180 35 - 55 rošt + forma na koláč
Sušienky/koláčiky X 3 170 - 180 15 - 40 plech na pečenie zákuskov
Odpaľované cesto X 3 180 30 - 40 plech na pečenie zákuskov
Slané a sladké odpaľované
cesto
X 3 180 - 200 20 - 30 plech na pečenie zákuskov
Snehové sušienky X 3 90 120 - 130 plech na pečenie zákuskov
Jahňacie/teľacie/hovädzie/
bravčové
X 2 190 - 200 90 - 110
nádoba na odkvapkávanie alebo rošt +
pekáč
Kurča/králik/kačica X 2 190 - 200 65 - 85
nádoba na odkvapkávanie alebo rošt +
pekáč
Moriak/hus X 2 190 - 200 140 - 180
nádoba na odkvapkávanie alebo rošt +
pekáč
Pečené ryby/ryby pečené v
alobale (filé, vcelku)
X 2 180 - 200 50 - 60
nádoba na odkvapkávanie alebo rošt +
pekáč
Lasagne/Zapečené
cestoviny/Cannelloni/Nákypy
X 2 190 - 200 45 - 55 rošt + pekáč
Chlieb / Posúch X 2 190 - 230 15 - 50
nádoba na odkvapkávanie alebo plech na
zákusky
Pizza X 2 230 - 250 7 - 20
nádoba na odkvapkávanie alebo plech na
zákusky
Toasty X 4 200 2 - 5 rošt
Gratinovaná zelenina X 3 200 15 - 20 rošt + pekáč
Grilované rybie filé X 3 200 30 - 40 rošt + pekáč
Klobásky/Špízy/Rebierka/
Hamburger
X 4 200 30-50
rošt+nádoba na odkvapkávanie na 1.
úrovni, v polovici pečenia obrát’te
Plnené koláče (tvarohový,
štrúdľa, jablkový koláč)
X 1 180 - 200 50 -60
nádoba na odkvapkávanie alebo rošt +
pekáč
Slané torty (zeleninové torty,
slané plnené torty)
X 1 180 - 200 35 - 55 rošt + forma na koláč
Plnená zelenina (paradajky,
paprika, cukiny, baklažány)
X 2 180 - 200 40 - 60 rošt + pekáč
Slané torty (zeleninové torty,
slané plnené torty)
X 1 a 3 180 - 190 45 - 55
rošt + pekáč
Po uplynutí polovice doby pečenia vymeňte
polohu
Pizze/Posúchy X 1 a 3 230 - 250 12 - 30
plech na pečenie zákuskov+nádoba na
odkvapkávanie
Po uplynutí polovice doby pečenia vymeňte
polohu
Pečené kurča - 2 200 55 - 65 rošt+nádoba na odkvapkávanie na 1. úrovni
Pečené zemiaky - 3 200 45 - 55 nádoba na odkvapkávanie
Krvavý rozbíf - 3 200 30 - 40 rošt+nádoba na odkvapkávanie na 1. úrovni
Jahňacie stehno/Bravč.
koleno
- 3 200 55 - 70 rošt+ nádoba na odkvapkávanie
Sušienky/koláčiky - 1 a 3 160 - 170 20 -40
úroveň 3 plech na zákusky
úroveň 1 nádoba na odkvapkávanie
Odpaľované cesto - 1 a 3 180 35 - 45
úroveň 3 plech na zákusky
úroveň 1 nádoba na odkvapkávanie
Slané a sladké odpaľované
cesto
- 1 a 3 180 - 200 20 - 40
úroveň 3 plech na zákusky
úroveň 1 nádoba na odkvapkávanie
Lasagne a mäso - 1 a 3 200 50 - 100
úroveň 3 plech na zákusky
úroveň 1 nádoba na odkvapkávanie
Mäso a zemiaky - 1 a 3 200 45 - 100
úroveň 3 plech na zákusky
úroveň 1 nádoba na odkvapkávanie
Ryby a zelenina - 1 a 3 180 30 - 50
úroveň 3 plech na zákusky
úroveň 1 nádoba na odkvapkávanie
Snehové sušienky - 1 a 3 90 120 - 150
úroveň 3 plech na zákusky
úroveň 1 nádoba na odkvapkávanie