IKEA OV B01 B Program Chart

Typ
Program Chart

Táto príručka je tiež vhodná pre

OV B01 POPIS SPOTREBIČA
SK
5019 610 01057
1. Ovládací panel
2. Chladiaci ventilátor (nevidno ho)
3. Vrchný ohrevný článok
4. Ohrevný článok grilu (možno ho znížit’)
5. Zadné osvetlenie
6. Ventilátor
7. Spodný ohrevný článok (nevidno ho)
8. Dvierka rúry
PRÍSLUŠENSTVO RÚRY
OVDACÍ PANEL
1. Ovládací gombík pre výber funkcie
2. Ovládací gombík programátora pre voľbu
doby prípravy
3. Ovládací gombík termostatu
4. Červená kontrolka termostatu
Prvá
Posledná
úroveň
úroveň
Plech na pečenie zákuskov:
Rošt:
Nádoba na odkvapkávanie:
AKO ZAPNÚŤ RÚRU
Otočte ovládací gombík pre voľbu funkcií na želanú funkciu.
Rozsvieti sa osvetlenie rúry.
Otočte ovládací gombík termostatu smerom vpravo, na želanú teplotu. Rozsvieti sa červená
kontrolka termostatu, ktorá zhasne po dosiahnutí nastavenej teploty.
Po ukončení prípravy jedla:
Otočte ovládacie gombíky do polohy “0”.
PROGRAMÁTOR DĹŽKY PRÍPRAVY JEDLA
Tento programátor umožňuje nastavenie doby prípravy od 1 po 120 minút.
Aby ste nastavili dobu varenia, po výbere funkcie varenia otočte ovládací gombík
úplne vpravo a vrát’te ho do polohy želanej doby varenia, otočením smerom vľavo.
Po uplynutí nastavenej doby prípravy sa rúra vypne a programátor ostane v polohe
“0”. Pri manuálnom použití rúry, teda bez nastavenia doby varenia, skontrolujte, či je
ovládací gombík programátora na symbole .
Upozornenie: Keď je programátor v polohe “0”, rúra sa nezapne.
Aby ste rúru zapli, otočte gombík programátora na symbol , alebo nastavte dobu
varenia.
Tabuľka funkcií rúry
Funkcia Popis funkcie
0 VYPNUTÁ RÚRA
-
OSVETLENIE
Zapnutie vnútorného osvetlenia rúry.
STATICKÁ
Funkcia vhodná na pečenie všetkých druhov jedál na jednej úrovni. Rúru predohrejte
na želanú teplotu a potraviny vložte do rúry po indikácii dosiahnutej nastavenej teploty.
Pri pečení odporúčame používat’ druhú alebo tretiu úroveň v rúre. Táto funkcia je
vhodná aj na prípravu hotových mrazených jedál; postupujte poa pokynov na obale
jedla.
S VENTILÁTOROM
Na pečenie koláčov s vlhkou plnkou (slaných alebo sladkých) a píz na jednej alebo
dvoch úrovniach. Ak je to potrebné, odporúčame zmenit’ polohu jedál, aby boli jedlá
uvarené rovnomernejšie.
GRIL
Na grilovanie rebierok, špízov, klobások, gratinovanie zeleniny a na zapečenie chleba.
Rúru predohrejna počas 3 - 5 min. Počas pečenia musia ostat’ dvierka rúry zatvorené.
V prípade pečenia mäsa sa odporúča naliat’ trochu vody do nádoby na odkvapkávanie
vloženej na prvú úroveň v rúre. Umožní to zníženie množstva dymov a zabráni
vystrekovaniu tuku. Odporúčame otočit’ potraviny počas prípravy.
TURBOGRIL
Na grilovanie veľkých kusov mäsa (roast beef, pečené mäsá). Počas varenia musia
ostat’ dvierka rúry zatvorené. V prípade pečenia mäsa sa odporúča naliat’ do nádoby
na odkvapkávanie trochu vody a vsunút’ ju na prvú úroveň v rúre. Zníži sa tým
množstvo dymov a tuk bude vystrekovat’ menej. Počas prípravy mäso obracajte.
ROZMRAZOVANIE
Funkciu môžete používat’ na urýchlenie rozmrazenia potran na izbovú teplotu.
Potraviny nechajte v pôvodnom obale, aby sa nevysušili.
TABUĽKY VARENIA
RECEPT FUNKCIA
PRED-
OHREV
ÚROVEŇ
(od spodu)
TEPLOTA
(°C)
DOBA
(min)
PRÍSLUŠENSTVO
A POZNÁMKY
Kysnuté koláče X 2 160 - 180 35 - 55 rošt + forma na koláč
Sušienky/koláčiky X 3 170 - 180 15 - 40 plech na pečenie zákuskov
Odpaľované cesto X 3 180 30 - 40 plech na pečenie zákuskov
Slané a sladké odpaľované
cesto
X 3 180 - 200 20 - 30 plech na pečenie zákuskov
Snehové sušienky X 3 90 120 - 130 plech na pečenie zákuskov
Jahňacie/teľacie/hovädzie/
bravčové
X 2 190 - 200 90 - 110
nádoba na odkvapkávanie
alebo rošt + pekáč
Kurča/králik/kačica X 2 190 - 200 65 - 85
nádoba na odkvapkávanie
alebo rošt + pekáč
Moriak/hus X 2 190 - 200 140 - 180
nádoba na odkvapkávanie
alebo rošt + pekáč
Pečené ryby/ryby pečené v
alobale (filé, vcelku)
X 2 180 - 200 50 - 60
nádoba na odkvapkávanie
alebo rošt + pekáč
Lasagne/Zapečené
cestoviny/Cannelloni/Nákypy
X 2 190 - 200 45 - 55 rošt + pekáč
Chlieb / Posúch X 2 190 - 230 15 - 50
nádoba na odkvapkávanie
alebo plech na zákusky
Pizza X 2 230 - 250 7 - 20
nádoba na odkvapkávanie
alebo plech na zákusky
To asty X 4 200 2 - 5 rošt
Gratinovaná zelenina X 3 200 15 - 20 rošt + pekáč
Grilované rybie filé X 3 200 30 - 40 rošt + pekáč
Klobásky/Špízy/Rebierka/
Hamburger
X 4 200 30 - 50
rošt+nádoba na
odkvapkávanie na 1.
úrovni, v polovici pečenia
obrát’te
Plnené koláče (tvarohový,
štrúdľa, jablkový koláč)
X 1 180 - 200 50 -60
nádoba na odkvapkávanie
alebo rošt + pekáč
Slané torty (zeleninové torty,
slané plnené torty)
X 1 180 - 200 35 - 55 rošt + forma na koláč
Plnená zelenina (paradajky,
paprika, cukiny, baklažány)
X 2 180 - 200 40 - 60 rošt + pekáč
Slané torty (zeleninové torty,
slané plnené torty)
X 1 a 3 180 - 190 45 - 55
rošt + pekáč
Po uplynutí polovice doby
pečenia vymeňte polohu
Pizze/Posúchy X 1 a 3 230 - 250 12 - 30
plech na pečenie
zákuskov+nádoba na
odkvapkávanie
Po uplynutí polovice doby
pečenia vymeňte polohu
Sušienky/koláčiky - 1 a 3 170 - 180 20 -40
plech na pečenie
zákuskov+nádoba na
odkvapkávanie
Po uplynutí polovice doby
pečenia vymeňte polohu
Odpaľované cesto - 1 a 3 180 35 - 45
plech na pečenie
zákuskov+nádoba na
odkvapkávanie
Po uplynutí polovice doby
pečenia vymeňte polohu
Slané a sladké odpaľované
cesto
- 1 a 3 180 - 200 20 - 40
plech na pečenie
zákuskov+nádoba na
odkvapkávanie
Po uplynutí polovice doby
pečenia vymeňte polohu
Poznámka: Doby prípravy jedla a teploty sú iba približné.
Pečené kurča - 2 200 55 - 65
rošt+nádoba na
odkvapkávanie na 1.
úrovni
Pečené zemiaky - 3 200 45 - 55 nádoba na odkvapkávanie
Krvavý rozbíf - 3 200 30 - 40
rošt+nádoba na
odkvapkávanie na 1.
úrovni
Jahňacie stehno/Bravč.
koleno
- 3 200 55 - 70
rošt+ nádoba na
odkvapkávanie
  • Page 1 1
  • Page 2 2

IKEA OV B01 B Program Chart

Typ
Program Chart
Táto príručka je tiež vhodná pre