70
2. Naplnenú naparovaciu nádobu umiestnite
na misku na odkvapkávanie 4, ktorá je polo-
Ïená na základni 1, a zakryte ju vekom 7. Bez
pouÏitia veka je spotreba elektrickej energie
vy‰‰ia a doba naparovania sa predlÏuje.
Model FS 20: Keì pouÏívate naraz obe nádo-
by na naparovanie, tak na spodnú naparova-
ciu nádobu najskôr poloÏte misku na odkvap-
kávanie a na misku potom poloÏte vrchnú na-
parovaciu nádobu.
3. Pri pouÏití parného hrnca dbajte na to, aby
predmety (napr. police) nad ním a vedºa neho
boli v dostatoãnej vzdialenosti.
4. SieÈov˘ kábel zapojte do elektrickej zásuvky.
5. Nastavte ãasovaã 0. Otoãn˘ gombík
najskôr pretoãte na 60 minút a potom späÈ na
vami poÏadovan˘ ãas naparovania. Sveteln˘
indikátor q sa rozsvieti a spustí sa naparova-
nie.
6. Po uplynutí nastaveného ãasu sa spotrebiã
automaticky vypne a sveteln˘ indikátor q pre-
stane svietiÈ.
7. Skontrolujte, ãi je jedlo uvarené. Nasaìte si
dlhé kuchynské rukavice a vypnite spotrebiã.
Zdvihnite veko 7 a dávajte si pritom pozor na
unikajúcu paru. Nedot˘kajte sa horúcich ãastí
spotrebiãa. Jedlo skontrolujte pomocou dlhej
vidliãky.
Ak chcete pokraãovaÈ v naparovaní, nádobu
opäÈ zakryte vekom 7 a spotrebiã znova zap-
nite.
Model FS 20 pri pouÏití oboch nádob na napa-
rovanie: Ak chcete skontrolovaÈ, ãi je jedlo
v spodnej naparovacej nádobe hotové, postu-
pujte nasledovne: vypnite spotrebiã a zdvihnite
veko 7. Opatrne zloÏte vrchnú nádobu na na-
parovanie (s vloÏenou tmavou nádobou) a
poloÏte ju na obrátenú stranu veka. Pomocou
kuchynsk˘ch rukavíc potom opatrne zloÏte
misku na odkvapkávanie, poloÏenú na spod-
nej naparovacej nádobe, a skontrolujte, ãi je
jedlo hotové.
Ak chcete pokraãovaÈ v naparovaní v oboch
naparovacích nádobách, najskôr poloÏte
misku na odkvapkávanie späÈ na spodnú na-
parovaciu nádobu a potom na misku poloÏte
vrchnú nádobu na naparovanie, ktorú zakryje-
te vekom. Spotrebiã znova zapnite.
8. Keì sa spotrebiã vypne a jedlo je hotové,
odpojte hrniec z elektrickej siete a nechajte
ho trochu vychladnúÈ. Pomocou kuchynsk˘ch
rukavíc potom zloÏte nádobu na naparovanie
a spolu s Àou aj tmavú nádobu na ryÏu alebo
tmavú misku, ak je do nej vloÏená. Obrátená
strana veka 7 slúÏi ako stojan pre nádobu na
naparovanie. Jedlo vyberte z naparovacej ná-
doby alebo z nádoby na ryÏu a podºa potreby
ho dochuÈte.
Model FS 20: návod na zloÏenie nádob sa
uvádza v bode 7.
9. ·Èava, ktorá stiekla do misky na odkvapká-
vanie 4, sa môÏe pouÏiÈ na prípravu omáãok
alebo polievok.
10. Predt˘m, ako vylejete zvy‰nú vodu zo
základne 1, rozmontujete alebo vyãistíte spo-
trebiã, vÏdy ho najskôr nechajte vychladnúÈ a
odpojte ho z elektrickej siete.
MnoÏstvo vody
Potrebné mnoÏstvo vody závisí od dæÏky napa-
rovania. Ak na
parujete menej ako 18 minút,
naplÀte základÀu po ukazovateº minimálneho
mnoÏstva vody 3. Pri naparovaní nad 18
minút naplÀte základÀu po ukazovateº maxi-
málneho mnoÏstva vody 2. Uistite sa, Ïe
mnoÏstvo vody je dostatoãné, najmä ak sa
dæÏka naparovania predæÏi. Ak sa para nevyt-
vára, skontrolujte hladinu vody v základni tak,
Ïe spotrebiã odpojíte z elektrickej siete a ne-
cháte ho trochu vyhladnúÈ. Opatrne nadvihnite
nádobu na naparovanie a misku na odkvapká-
vanie a dolejte do základne vodu.
Na
parovanie v nádobe na naparovanie 5
(napr. zelenina a ryby)
Jedlo vloÏte do naparovacej nádoby s otvor-
mi 5). Koreniny pridávajte aÏ po skonãení
naparovania. Pri príprave jedla, ktoré farbí
(napr. mrkva, ãervená paprika, paradajky a
pod.), pouÏívajte tmavú misku s otvormi E,
aby ste zabránili trvalému zafarbeniu bielej
nádoby na naparovanie 5.
Model FS 20: Keì pouÏívate naraz obe ná-
doby na naparovanie 5, tmavú misku E
alebo tmavú nádobu na ryÏu 6 vkladajte
vÏdy do vrchnej naparovacej nádoby.
Na
parovanie v tmave
j nádobe na ryÏu
6
(napr. ryÏa alebo obilniny)
RyÏu/obilniny uloÏte do tmavej nádoby na
ryÏu spolu s vodou, ak je to potrebné. Ná-
dobu na ryÏu potom vloÏte do bielej nádoby
na naparovanie.
3216374_FS10/20 23.10.2007 8:32 Uhr Seite 70