62
-
Šľahaciu metličku (c3) nikdy nepoužívajte na hnetenie hustého cesta, ani na miešanie ľahkého cesta.
- Maximálna doba činnosti prístroja: 10 minút.
1.3 DEMONTÁŽ PRÍSLUŠENSTVA
•Počkajte, ký m sa prístroj úplne zastaví a odpojte ho z elektrickej siete.
• Pomocou tlačidla (a3) odistite multifunkčnú hlavicu (a4) a zdvihnite ju do hornej polohy.
• Potiahnite za nástavec (c1), (c2) alebo (c3) a vyberte ho z multifunkčnej hlavice.
• Vyberte pracovnú nádobu.
2 - HOMOGENIZÁCIA / MIEŠANIE / MIXOVANIE
(
V ZÁVISLOSTI OD MODELU)
V pracovnej nádobe na mixovanie (d) môžete pripraviť až 1 l hustý ch zmesí a 0,75 l tekutý ch zmesí, v závislosti
od druhu použitý ch potravín.
POUŽITÉ PRÍSLUŠENSTVO:
- Pracovná nádoba na mixovanie (d)
2.1 MONTÁŽ PRÍSLUŠENSTVA (SCHÉMA 2)
•Multifunkčnú hlavicu (a4) uveďte do vodorovnej polohy: stlačte tlačidlo (a3) a multifunkčnú hlavicu (a4)
sklopte rukou tak, aby sa zaistila (tlačidlo (a3) sa vráti do pôvodnej polohy).
• Ochranný kryt (a6) vysokootáčkového vý vodu (a5) potiahnite smerom hore a zložte.
•
Skôr než pracovnú nádobu na mixovanie (d) pripevníte na vý vod, skontrolujte, či je prístroj skutočne vypnutý .
• Pracovnú nádobu na mixovanie (d) umiestnite na vysokootáčkový vý vod (a5); existujú štyri rôzne polohy.
• Potraviny vložte do pracovnej nádoby na mixovanie, veko (d2) s dávkovacím uzáverom (d3) umiestnite na
pracovnú nádobu a zaistite pootočením v smere hodinový ch ručičiek.
2.2 UVEDENIE DO PREVÁDZKY
•Prístroj zapnite pootočením tlačidla regulátora rý chlosti (a1) na požadovanú rý chlosť, v závislosti od
konkrétneho receptu.
Aby ste počas prípravy mohli lepšie kontrolovať mixovanie a dosiahli homogénnejšiu zmes, použite polohu „pulse“.
Potraviny môžete pridávať do pracovnej nádoby aj počas prípravy: dávkovací uzáver (d3) zložte z veka (d2)
a potraviny pridajte cez plniaci otvor.
• Ak chcete prístroj vypnúť, tlačidlo (a1) pootočte do polohy „0“.
Rady:
- Pracovnú nádobu na mixovanie (d)
používajte pri rý chlosti „3“ až „4“
.
Maximálna doba činnosti prístroja: 3 minúty.
Pomocou pracovnej nádoby na mixovanie môžete pripraviť:
- Jemne mixované polievky, krémové polievky, ovocné pyré, mliečne kokteily, tradičné kokteily, - Ľahké
cestá (palacinky, placky, bublanina, nákyp a pod.).
- Ak počas mixovania ostanú na stenách pracovnej nádoby nalepené potraviny, prístroj vypnite a pracovnú
nádobu na mixovanie vyberte. Steny pracovnej nádoby očistite tak, aby potraviny spadli na čepele.
Pracovnú nádobu na mixovanie opäť pripevnite na prístroj a môžete ďalej pokračovať v príprave pokrmu.
- Do pracovnej nádoby na mixovanie nikdy nenalievajte vriace tekutiny.
- Pracovnú nádobu na mixovanie nikdy nepoužívajte naprázdno.
- Pracovnú nádobu na mixovanie používajte vždy spolu s príslušný m vekom.
- Veko v žiadnom prípade neskladajte skôr, ako sa čepele úplne zastavia.
-
Do pracovnej nádoby na mixovanie najprv vlejte tekuté prísady a až potom tuhé prísady.
61
1 -
MIEŠANIE / HNETENIE / TRENIE / EMULGOVANIE / ŠĽAHANIE
POUŽITÉ PRÍSLUŠENSTVO:
- Pracovná nádoba (b1)
- Veko (b2)
- Hnetací nástavec (c1) alebo miešací nástavec (c2) alebo šľahacia metlička (c3)
1.1 MONTÁŽ PRÍSLUŠENSTVA (SCHÉMA 1)
•Stlačením tlačidla (a3) odistite multifunkčnú hlavicu (a4) a zdvihnite ju až na doraz.
• Pracovnú nádobu (b1) pripevnite k prístroju a pootočením (proti smeru hodinový ch ručičiek) zaistite. Do
nádoby vložte prísady.
• Požadovaný nástavec (c) vsuňte do vý vodu (a2.1) tak, aby zacvakol.
• Multifunkčnú hlavicu (a4) vráťte späť do vodorovnej polohy: stlačte tlačidlo (a3) a multifunkčnú hlavicu
(a4) sklopte rukou tak, aby sa zaistila (tlačidlo (a3) sa vráti do pôvodnej polohy).
• Veko (b2) nasuňte na pracovnú nádobu (b1).
Poznámka:
Použitie veka nie je nevyhnutné. Veko slúži ako ochrana proti vyšplechovaniu alebo striekaniu
spracovávaný ch potravín.
• Ubezpečte sa, že ochranný kryt (a6) vysokootáčkového vý vodu (a5) je dobre zaistený .
1.2 UVEDENIE DO PREVÁDZKY
• Prístroj zapnite pootočením tlačidla regulátora rý chlosti (a1) na požadovanú rý chlosť, v závislosti od
konkrétneho receptu.
• Potraviny môžete pridávať do pracovnej nádoby aj počas prípravy, cez plniaci otvor vo veku (b2).
• Ak chcete prístroj vypnúť, tlačidlo (a1) pootočte do polohy „0“.
Rady:
- Hnetenie
- Hnetací nástavec (c1)
používajte iba pri rý chlosti „1“
.
Môžete hniesť až:
- 5500 g múky na chlebové cesto (napr.: biely chlieb, celozrnný chlieb a pod.),
- 400 g múky na vý robu špeciálneho chleba (múka z vyššej triedy ako 55 (T55): ražný chlieb, celozrnný
chlieb, ...)
- 250 g múky na kysnuté cesto (briošky, bábovka, cesto na pizzu, maslové cesto…),
- 750 g múky na mliečne pečivo (pozri základný recept).
- Maximálna doba činnosti prístroja: 13 minút.
Na dosiahnutie najlepších výsledkov postupujte poda pokynov na obrázku 4.
Tekutina na prípravu kysnutého cesta alebo cesta na chlieb má mať teplotu 25 – 30 °C.
- Miešanie
- Miešací nástavec
(c2) používajte pri rý chlosti „1“ až „4“
.
Môžete miešať až:
- 1 kg piškótového cesta, odpaľovaného cesta a pod.,
- 2,7 kg sladkého cesta na múčniky (pozri základný recept).
-
Miešací nástavec (c2) nikdy nepoužívajte na hnetenie hustého cesta
.
- Maximálna doba činnosti prístroja: 13 minút.
-
Trenie / emulgovanie / šľahanie
- Šľahaciu metličku (c3)
používajte pri rý chlosti „1“ až „4“
.
Pomocou tohto nástavca môžete pripraviť: klasickú majonézu, provensálsku majonézu, rôzne druhy omáčok,
sneh z bielkov (až z 8 vaječný ch bielkov), šľahačku (až do 500 ml sladkej smotany) a pod.
SK SK