POPIS SPOTREBIâA
A
Ovládacia páãka s v˘stupn˘m mechanizmom “HI-LIFT”
B Ovládaã intenzity opekania, 7 pozícií
C Posuvn˘ ovládaã kovového nástavca na ohrievanie*
D Kovov˘ nástavec na ohrievanie*
E Izolaãné steny
F Vyberateºná zásuvka na omrvinky
G Prívodná ‰núra a zástrãka
H ÚloÏn˘ priestor na prívodnú ‰núru
I Tlaãidlo STOP/EJECT
J Tlaãidlo ROZMRAZOVANIE*
K Tlaãidlo OHRIEVANIE*
L Otvory na chlieb
PRED PRV¯M POUÎITÍM SI POZORNE PREâÍTAJTE CEL¯ NÁVOD NA OBSLUHU:
PRED PRV¯M POUÎITÍM
Spotrebiã vyberte z obalu a odstráÀte v‰etky nálepky.
Obal je recyklovateºn˘ . Nevyhadzujte ho. Hriankovaã
uveìte raz alebo dvakrát do prevádzky prázdny, aby sa
odstránil “pach novoty”. MiestnosÈ vyvetrajte.
OPEKANIE CHLEBA
Ovládacia páãka je v hornej polohe, do otvorov na chlieb
vloÏte krajec (krajce) chleba – obr.
Ovládaã intenzity opekania nastavte podºa typu,
ãerstvosti a hrúbky chleba – obr.
1 - Málo opeãen˘ 4 - 5 Dobre opeãen˘
2 - 3 Zºahka opeãen˘ 6 - 7 Veºmi opeãen˘
Ovládaciu páãku stláãajte dolu aÏ k˘m sa v dolnej polohe
nezablokuje, krajce chleba sa automaticky zacentrujú a
zaãnú sa opekaÈ. – obr.
Ovládacia páãka sa zablokuje v dolnej polohe len vtedy, keì
je hriankovaã zapojen˘ do siete.
Ak opekáte len jeden krajec chleba, nastavte ovládaã
intenzity opekania na niωiu hodnotu.
Hriankovaã sa na konci opekania automaticky vypne.
Ovládacia páãka sa automaticky zodvihne do
troj‰tvrtinovej polohy a opeãené krajce chleba vystúpia
nahor.
FUNKCIA HIGH LIFT / obzvlá‰È vysoké zdvíhanie – obr.
Po ukonãení opekania chleba zdvihnite ovládaciu páãku,
aby sa Vám hrianky ºah‰ie vyberali.
FUNKCIA STOP/EJECT
– obr.
Stlaãením tlaãidla “stop/eject” môÏete kedykoºvek
preru‰iÈ opekacie alebo ohrievacie cykly alebo v‰etky
ìal‰ie funkcie : hrianky vystúpia nahor.
Nikdy sa nepokú‰ajte zdvihnúÈ ovládaciu páãku násilím
poãas opekacieho cyklu, mohol by sa po‰kodiÈ
mechanizmus.
OHRIEVANIE CROISSANTOV, ROÎKOV, ÎEMLIâIEK A
IN¯CH PEKÁRENSK¯CH V¯ROBKOV...
Posunutím ovládacieho tlaãidla kovového nástavca na
ohrievanie zdvihnete kovov˘ nástavec nad otvory
hriankovaãa – obr.
Ovládaã intenzity opekania nastavte do polohy medzi
úrovÀami 3 a 4 – obr.
Croissanty, roÏky, brio‰ky, Ïemliãky... – obr. poloÏte
na kovov˘ nástavec na ohrievanie.
Pri opekaní peãiva s hrozienkami, e‰te predt˘m neÏ ich
poloÏíte na hriankovaã z nich vyberte v‰etky hrozienka,
ktoré by mohli vypadnúÈ do prístroja a po‰kodiÈ hriankovaã.
7
2
6
3
5
4
2
1
Ovládaciu páãku stlaãte nadol, kde sa zablokuje.
Keì hriankovaã dokonãí ohrievanie, ovládacia páãka
znovu vystúpi nahor.
Keì chcete pekárenské v˘robky ohriaÈ z druhej strany,
otoãte ich. Podºa potreby pouÏite rukavice alebo klie‰te
na chlieb – obr.
(Klie‰te na chlieb nie sú priloÏené k hriankovaãu)
Nechajte 1 aÏ 2 minúty na e‰te stále horúcom kovovom
nástavci na ohrievanie. Kovov˘ nástavec na ohrievanie
stlaãíte dolu tak, Ïe posuniete ovládacie tlaãidlo opaãn˘m
smerom.
OHRIEVANIE CHLEBA VO VNÚTRI HRIANKOVAâA – obr.
Stlaãte ovládaciu páãku nadol a stlaãte tlaãidlo
“ohrievanie”
*
. Hriankovaã za krátky ãas ohreje chlieb,
ktor˘ uÏ bol opeãen˘.
FUNKCIA ROZMRAZOVANIA
– obr.
Stlaãte ovládaciu páãku nadol a stlaãte tlaãidlo
“rozmrazovanie”
*
, opekanie chleba bude trvaÈ o
nieão dlh‰ie, keìÏe hriankovaã pred opekaním chlieb
najprv automaticky rozmrazí.
ÚDRÎBA, âISTENIE A ULOÎENIE
Pred ak˘mkoºvek ãistením alebo manipuláciou
hriankovaã vÏdy odpojte zo siete a nechajte ho
vychladnúÈ.
Vonkaj‰ok hriankovaãa a prívodnú ‰núru poutierajte
mäkkou vlhkou handrou. Dôkladne osu‰te – obr.
NepouÏívajte agresívne ãistiace prostriedky (Ïiadne ãistiace
prostriedky na báze lúhu sodného, prostriedky na údrÏbu
kovov...), ani kovové nástroje, drôtenku ãi drsnú ‰pongiu.
âistenie zásuvky na omrvinky: úplne ju vysuÀte.
OdstráÀte omrvinky – obr.
Túto ãinnosÈ vykonávajte pravidelne, najlep‰ie po kaÏdom
pouÏití (opekanie alebo ohrievanie).
Ak zostanú omrvinky alebo kôrky vnútri medzi
ohrievacími ãlánkami, otoãte hriankovaã otvormi smerom
dolu, aby tieto zvy‰ky vypadli.
Zásuvku na omrvinky zasuÀte naspäÈ. Skontrolujte ju pred
kaÏd˘m pouÏitím.
Prívodnú ‰núru zviÀte v úloÏnom priestore pod
hriankovaãom.
12
11
10
9
8
38
SLOVENSKY
* podºa modelu hriankovaãa